Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Jestem tu zupelnie nowy I przyznam sie, ze troche zagubiony.... a to dlatego, ze wyceny mojego SSO (dom z poddaszem - pow. net, 510 mkw, pow. uzytkowa ok. 380 m kw) z dachem wielospadowym (deskowanie plyta OSB + papa ok. 500 m kw) zupelnie odbiegaja od podawanych przez Panstwa cen.:bash:

Czy ktos moze powiedziec jaka powinna byc cena - orientacyjnie. I moze mozecie polecic jakiegos wykonawce - solidny, za rozsadne pieniadze.

z gory dziekuje i pozdrawiam.

Z tak skąpej informacji nikt nie jest wstanie podać nawet rzędu wielkości. Robocizna może kosztować 30kzł ale może 150kzł. Zdobądź namiary na parę firm (sprawdzonych a nie takich z portalu GetUp!) roześlij projekt i porównaj ceny. Później dobrze sprawdź ekipę - polecenia - i już wiesz wszystko. Ustal termin i niech wchodzą. Musisz się liczyć z tym że Nadarzyn leży koło Warszawy. Gdyby leżał koło Skierniewic stawka byłaby niższa... nie wspomnę już k. Hrubieszowa ;)

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z tak skąpej informacji nikt nie jest wstanie podać nawet rzędu wielkości. Robocizna może kosztować 30kzł ale może 150kzł. Zdobądź namiary na parę firm (sprawdzonych a nie takich z portalu GetUp!) roześlij projekt i porównaj ceny. Później dobrze sprawdź ekipę - polecenia - i już wiesz wszystko. Ustal termin i niech wchodzą. Musisz się liczyć z tym że Nadarzyn leży koło Warszawy. Gdyby leżał koło Skierniewic stawka byłaby niższa... nie wspomnę już k. Hrubieszowa ;)

dzieki :)

a moze znasz jakies sprawdzone ekipy ?

Nadarzyn moze nie, Wilanow, Izabelin, Wawer troche tych domkow nastawiali.

Dla mnie nie budowali, ale mysle ze spokojnie bedziesz mogla sobie z inwestorami porozmawiac.

Generalnie jak ja sie bede budowac... matko, kiedy to nastapi... - zdecyduje sie na SSO wlasnie z nimi

Zreszta moja TOP lista wykonawcow jest juz gotowa:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212792-Sprawdzeni-Solidni-Wykonawcy&p=6018396&viewfull=1#post6018396

dzieki Fighter za namiary, zadzwonie I porozmawiam,

pozdrawiam

Ja przed rozpoczęciem budowy zbierałem namiary, także z tego forum. Trochę oglądałem.

Ludzie mi pisali jakie mieli wyceny ale jakoś nie udało mi się tak tanio. Chyba niektórzy z nas trochę się chwalą jacy to są mocni w zbijaniu cen.

ja napewno do nich nie naleze.....przykre, ale prawdziwe :confused: ale jeszcze zapytam paru wykonawcow

ja napewno do nich nie naleze.....przykre, ale prawdziwe :confused: ale jeszcze zapytam paru wykonawcow

Chciałem powiedzieć że tak naprawdę niektórzy nie uzyskują tak niskich cen jak się chwalą.

Powiem ci tylko, że zmarnowałem kilka miesięcy szukając ekipy tak taniej jak u innych. I co - wszystkie wyceny były podobne i o kilkadziesiąt procent wyższe niż te z forum.

dzieki :)

a moze znasz jakies sprawdzone ekipy ?

Od SSO niestety nie mam. Ja wchodzę dopiero dużo później.

Jak będziesz potrzebować dachmistrzów i tych od więźby i tych od dachówki to mogę polecić.

Tynki wew. i posadzki też. Ale to jeszcze trochę czasu.

Edytowane przez Rom-Kon

Chciałem powiedzieć że tak naprawdę niektórzy nie uzyskują tak niskich cen jak się chwalą.

Powiem ci tylko, że zmarnowałem kilka miesięcy szukając ekipy tak taniej jak u innych. I co - wszystkie wyceny były podobne i o kilkadziesiąt procent wyższe niż te z forum.

:) Mam dokladnie taka sytuacje, ale powiedzialbym, ze wyceny sa nawet o 100% wyzsze - czy to mozliwe?

Olivki, ja też polecałam swojego czasu firmę Konwestur (z okolic Ciechanowa). U nas budowali stan surowy do więźby, a potem robili elewację. Jesteśmy z nich baardzo zadowoleni i wszystkim będziemy polecać. Oni budują z materiałami, więc dla inwestora taka budowa to czysty relaks (wiem co mówię bo potem mieliśmy ekipy którym trzeba było dostarczać materiały i zawsze z tym było dużo problemów). Co do ceny, to wyszło kilkadziesiąt tysięcy taniej niż wyceny ekip stricte z Warszawy, ale super tanio też nie było. Choć każdy budynek jest inny, musisz robić konkretne wyceny pod swój budynek

pozdrawiam i możesz odszukać mój wątek, bo miałam sporo fajnych ekip, które się u nas sprawdziły

I powodzenia :) !!

Olivki, ja też polecałam swojego czasu firmę Konwestur (z okolic Ciechanowa). U nas budowali stan surowy do więźby, a potem robili elewację. Jesteśmy z nich baardzo zadowoleni i wszystkim będziemy polecać. Oni budują z materiałami, więc dla inwestora taka budowa to czysty relaks (wiem co mówię bo potem mieliśmy ekipy którym trzeba było dostarczać materiały i zawsze z tym było dużo problemów). Co do ceny, to wyszło kilkadziesiąt tysięcy taniej niż wyceny ekip stricte z Warszawy, ale super tanio też nie było. Choć każdy budynek jest inny, musisz robić konkretne wyceny pod swój budynek

pozdrawiam i możesz odszukać mój wątek, bo miałam sporo fajnych ekip, które się u nas sprawdziły

I powodzenia :) !!

dzieki za odpowiedz, odnalazlem I zapisalem kontakty. czy moge zpytac ile placiliscie za m kw robocizny z materialem ? pozdrawiam

dzieki za odpowiedz, odnalazlem I zapisalem kontakty. czy moge zpytac ile placiliscie za m kw robocizny z materialem ? pozdrawiam

Hej, niestety nie wiem ile...

mieliśmy całościową wycenę na wszystko, to jest bardzo indywidualne, zależy od materiałów, stopnia skomplikowania budynku, etc.

Najlepiej się pytać wykonawcy

W każdym razie zapłaciliśmy prawie dokładnie tyle ile wynosiła wycenia

Hej, niestety nie wiem ile...

mieliśmy całościową wycenę na wszystko, to jest bardzo indywidualne, zależy od materiałów, stopnia skomplikowania budynku, etc.

Najlepiej się pytać wykonawcy

W każdym razie zapłaciliśmy prawie dokładnie tyle ile wynosiła wycenia

ok dzieki, zadzwonie

Witam,

Budujemy w powiecie legionowskim (północne rejony powiatu). Część prac budowlanych za nami. Mogę z czystym sumieniem polecić:

1. Murarzy - postawili nam SSO, zrobili też więźbę, deskowanie i położyli papę. Ekipa na piątkę. Pracowali od świtu do zmierzchu, z zaledwie jedną przerwą na kawę i jakąś szybką kanapkę. Zero alkoholu, porządek na budowie. Szybko budowali, ale i dokładnie. Każdy kto był na budowie i widział robotę podziwia efekty. Znajomy kierownik budów zachwycał się więźbą, tak solidnie wykonana. Cena naprawdę atrakcyjna. Mieszkają w Ciechanowie, ale działają w promieniu 100 km od Ciechanowa, wiem że swego czasu budowali też w W-wie. Szef ekipy - Pan Jarosław - 502874037

2. Dekarzy - szybko, sprawnie położyli dachóweczkę, obrobili kominy i zrobili wszystkie prace "okołodachowe". Mają jeszcze wpaść po zrobieniu elewacji zamontować rynny. Kominy nie ciekną, to chyba najlepsza rekomendacja ;) Pan Krzysztof Płudowski - 507612623

3. Okna już polecałam na poprzedniej stronie - Okna Mróz z Łodzi.

4. Elektryk - z głową, szybko, dokładnie i bez krzty grymasu realizował coraz to kolejne moje fanaberie ;) Cena bardzo ok. Pan Mariusz 509305663

ciąg dalszy nastąpi :)

Oliviki niedawno polecałam moich wykonawców, zarówno od SSO (robią też więźbę i deskowanie) jak i od dachówki.

Moja opinia o nich nie uległa zmianie :)