Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich serdecznie!

Tak jak napisałem w tytule ;

uszkodzony został kawałek ściany - mało, ok 200 cm2 ale na głebokośc kilku cm; tak więc zarówno tynk jak i styropian w srodku; gdybym sam uszkodzil to pewnie bym sam naprawial - a potem bym klął jak żle wyszło

Jednak to ktoś inny zniszczył - daje pieniądze na naprawę, ale konia z rzędem temu kto szybko znajdzie chętnego do takiej drobej pracy. trzeba by pewnie przyjechać ze dwa razy (a może i trzy) - bo oddzielnie styropian ( a może pianka np niskopręzna) potem tynk (silikatowy) ; a w miedzyczasie być może jeszcze jedna wizyta żeby na styropian dac kawalek siatki.

domyślam się że koszt pracy to będzie przede wszystkim czas dojazdu...

dom jest między Pruszkowem a Piastowem;

czy ktos z Was zna kogoś kto mieszka w miarę blisko i znajdzie czas żeby na chwile podjechac? nie musi być bardzo tani - przy tej ilości nei będzie to wielka różnica

Polecam firmę zajmującą się sprzedażą i montażem stolarki drzwiowej i okiennej. Wysoka jakość, terminowość, bardzo fachowa obsługa i montaż. Są słowni i mają dobre ceny.

ul. Kolejowa 86

http://www.technobud.waw.pl

Byłam tam - pierwsze wrażenie miłe - handlowcy obskakują klienta.

Mają duży wybór drzwi tzn współpracują z najpopularniejszymi producentami i z takimi mniej znanymi, ale jest normalnie drogo jak wszędzie w Warszawie.

Może ktoś by polecił coś tańszego?

Śnię czasami o drzwiach wewnętrznych drewnianych w obłogu nie sosnowym tylko jakimś szlachetniejszm za 1000zł z futryną - ładne mam sny prawda?

Witam,

szukam nam,iaru na dobrego i sprawdzonego STOLARZA do wykonania sporej ilości szafek i zabudowy w łazienkach i salonie......

z pozdrowieniami

znam - widzialem jego polki i schody z tralkami - gośc jest z zelechowa - ccudo. za wszystko wziła 14 tysi. robil u kolegi na olowkowej na bialolece. namiaru nie mam trzeba podjechac i popytac.

polecam- daje im sowje rekomendacje, bo uczciwi i solidni. nie partaczą, nie klamia , oczywiście mają jakies tam wady- co bardziej wynika z nadmiaru roboty i jakiegos tam drobnego niedbalstwacniż glupoty. Al;e w takim wypadku majster ich opier...... i poprawią. majest nazwywa sie Teska 0 pisal juz o nim jak zaczynalem budowe. Nie jest z gatunku tych najtanszych- co wileu forumowiczow odstrasza. Zauwazylem ze wielu z Was sciga sie kto zrobi taniej. Pan Teska nie zrobi najtaniej , ale po 1,5 roku wspolpracy widze ze zrobi i daje gwarancję. Nie zostawi, nie ucieknie, nie klamie. Uczciwy facet w tych popapranych czasach. Tel- 0602 472 968.

Jak kto nie wierzy to moze do mnie podjechac albo do 3 rodzin ktore ja znam , ktorym on budowal domy.

Poza tym u niego dekarze- super, tynkarze do elewacji - super. Glazurnik Pan Zenek i Pan Kazik - super. Slabiej z tynkarzami i cieslami - w normie ale trzeba pilnowac.

Moge polecic elektryka - Pan Marian robi na Bialolece. trudny koles, zagada każdego ale solidny. Gorzej z terminami, trzeba go pilnować.

Polecam alarmowaców- ceny konkurencyjne i chlopaki sa ok. Firma ELSA Pan Jarek.

Hydraulik - w normie, starszy jegomość, robi na Bialolece i Legionowie. Pan Julian. Zaleta Pana Juliana- drogi ale silidny, w sprawach finansowych potrafi zrozumiec czlowieka, nie pili o kase.

STANOWCZO OSTRAGAM PRZED FIRMA PRODEXPOL Z ULICY BRAZOWNICZEJ W WAWIE. I PRZED ICH PARKIECIARZEM P. BAKULĄ.

Drewno zawowione w czerwcu, we wrzesniu okazalo sie ze go nie ma. Zaplacilem za deski o okreslonych wymiarach - chcieli mi wcisnąć tzw. mix czyli deski o roznych wymiarach. Potem dali deski z teaku -70 % seków. Na szczeście wywalczylismy i wyrwaliśmy od nich teaka bez seków. Potem okazalo sie ze nie ma parkietu debowego, ktory byl zamowiony w czerwcu. A w końcu jak polozyli mi te deski - tragedia. Szpary a wylewki 2 % i 1,8% wilgotności we wrzesniu, kiedy zaczęli klaść. Towar zwozili 3 miesiące, bo Panu sie nie spieszylo, albo nie dojechał. Partacze jakich malo. W koncu polozyli mi egzotyki w pokoju/ IPE/ i okazolo sie poniewczasie ze nie dali utwardzacza do kleju!!!!! Na szczescie stalo sie tak w jednym pokoju - ale trzeba deski zrywac, czyscic i klasc od nowa.

Polecam parkieciarzy z bartyckiej Pan Opiela Wieslaw. Terminowi do bolu!!!!!!!

Pozdro wszystkim :lol:

może jednak ktoś poleci mi jakąś firmę,bo spać nie mogę w nocy........ :(

po

zdrawiam i czekam

I MYSLE ZE JESZCZE DLUGO NIE BEDZIESZ SPAL,BO DOBRYCH EKIP TO JUZ NIE MA ,JA PRACOWALEM U JEDNEGO GOSCI PRZEZ MIESIAC PONAD ALE Z MOJEGO POWODU PRZESTALEM ,GOSC SOLIDNY ALE NIE MA EKIPY BO JAK WIADOMO CIEZKO TERAZ O DOBRYCH POMAGIEROW ,TYLKO ZE NIE TANI TO JEGO WADA ,ALE I DLA MNIE BYLA ZALETA BO PLACIL DOBRZE I NA CZAS ,NAJLEPSZE SA MALE FIRMY GDZIE SZEF REKAWY PODWIJA I PILNUJE LUDZI A NIE GDZIE MADRZY SIE ZA BIURKA JAKIS PREZIO!

ZA NIC NIE POWIERZAJCIE IM WYKONAWSTWA !!!!!!!!

Proszę o kontakt osoby,którym DOMBUD 3 realizował inwestycje.Moją sknocili od początku do końca i twierdzą, że był to przypadek w co nie wierzę biorąc pod uwagę skalę "przypadku".Od chwili rozpoczęcia prac spotykałem się z kłamstwami,brakiem nadzoru,niekompetencją,niechlujstwem,bałaganiarstwem,błędami i wadami wykonawczymi,niezgodnościami z projektem.Czy tylko ja miałem pecha?Czy może bracia Skulimowscy podobne działania przyjeli jako standard?Dom przed ukończeniem już wymaga remontu.

ZDECYDOWANIE ODRADZAM.Oczywiście powyższą opinię na temat "pożal się Boże firmy" w każdej chwili mogę udokumentować.Ludzie szanujcie swoje pieniądze.Skulimowscy nie zrobią tego napewno.Nie dajcie im na to szansy.

to dobrze mi intuicja podpowiedziała

kontaktowałam się z nimi, ale wydali mi się tacy "nie tego.." i zrezygnowałam na szczęście, jak widzę.

przestaje wierzyc w dobre ekipy uwazam ze całyczas trzeba trzymac ręke na pulsie a jak sie na za duzo pozwoli to potem:

wykonawca wie lepiej niz inwestor a chwile pozniej ma sie wrazenie ze to juz nie inwestor buduje sobie dom tylko wykonawca jest jego włascicielem :)

tak naprawde trzeba nauczyc sie postepowac z ekipami ale to naprawde trudna sztuka :(