Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Poszukuje projektanta instalacji gazowej.

Obecnie w budynku jest LPG ale zmieniam na ziemny.

W budynku jest gotowa , odebrana i pracująca instalacja z piecem włącznie.

Do wykonania jest projekt instalacji od skrzynki w ogrodzeniu do domu (ok.5-6m) i być może (tego nie wiem na pewno) instalacji wewnętrznej (ok3-4m) Jak wspominałem instalacja jest gotowa więc może wystarczy wrysować tę która jest. Nie do końca jestem pewien czy musze wystąpić o pozwolenie na budowę na tym odcinku ściana-piec wewnątrz - przecież było na to pozwolenie przy okazji budowy instalacji LPG. Być może do projketu wystarczy wrysować to co jest a o pozwolenie wystąpić jedynie na budowę odcinka skrzynka w ogrodzeniu-ściana domu.

Podsumowując - potrzebuję projektu. Mam już podkład geodezyjny.

Dom jest w Wawrze (bliskim). Czy możecie kogoś polecić?

Dzięki

Tomek

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widze, ze temat jest stary, ale moze moj post bedzie komus pomocny. Wybudowali w zeszlym roku moj dom po Grodziskiem Maz. Firma prowadzona przez rodzenstwo Cupriak. My z mezem jestesmy zadowoleni i spokojnie moge polecic innym tego wykonawce. Dzialaja szybko i sprawnie, ekipy maja porzadne, ceny sa z gory ustalone i niezmienne. Dla mnie wazny byl tez bardzo dobry kontakt z firma. Pan Hubert zawsze pod telefonem, jak cos trzeba ustalic nie ma problemu zeby porozmawiac lub spotkac sie na budowie.

Witam Wszystkich,

Poszukuje projektanta instalacji gazowej.

Obecnie w budynku jest LPG ale zmieniam na ziemny.

W budynku jest gotowa , odebrana i pracująca instalacja z piecem włącznie.

Do wykonania jest projekt instalacji od skrzynki w ogrodzeniu do domu (ok.5-6m) i być może (tego nie wiem na pewno) instalacji wewnętrznej (ok3-4m) Jak wspominałem instalacja jest gotowa więc może wystarczy wrysować tę która jest. Nie do końca jestem pewien czy musze wystąpić o pozwolenie na budowę na tym odcinku ściana-piec wewnątrz - przecież było na to pozwolenie przy okazji budowy instalacji LPG. Być może do projketu wystarczy wrysować to co jest a o pozwolenie wystąpić jedynie na budowę odcinka skrzynka w ogrodzeniu-ściana domu.

Podsumowując - potrzebuję projektu. Mam już podkład geodezyjny.

Dom jest w Wawrze (bliskim). Czy możecie kogoś polecić?

Dzięki

Tomek

695861040 kontakt do gościa który zajmuje się projektowaniem instalacji w firmie STD Nasiłowski

Witam,

polecam stolarza, to pan Dariusz Lasek (608-40-48-23).

Pod koniec stycznia wykonał i zamontował u nas w domu drewniane schody na poddasze. Schody są w pomieszczeniach technicznych (kotłownia i garaż), więc zamówiliśmy proste, drabiniaste, bez bajerów. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni: schody są bardzo starannie wykonane, ładnie wykończone.

Kontakt z panem Darkiem, jego podejście do klienta, solidność również są na medal.

A oto kilka zdjęć schodów w kotłowni

P1290080.jpg

P1290086.jpg

i w garażu

P1290060.jpg

P1290063.jpg

Edytowane przez świnka morska

Tylko nie zapomnij dodać, że to cena za robociznę bo zaraz sie znajdzie paru nawiedzonych co za te 12-13 zł bedą chcieli mieć na gotowo, czyli z materiałem

za robociznę

cena z materialem to 30zl jesli z kruszywem oddzielny transport zamawia inwestor.jesli ktos proponuje Wam 25-27/m2 z materialem napewno Was oszuka ,albo sypie mniej cementu albo idzie ciensza szlichta.Jeden mix to okolo 2,5m2 przy 6cm ,czyli 2 worki cementu =2,5m2,a gdzie piasek z transportem,taśmy dylatacyjne,plastyfikatory,czy wlokno?

do 50-60km od Plocka cena 11z-parter,12zl-pietro

ZAPRASZAM DO KORZYSTANIA Z NASZYCH USŁUG

http://www.posadzkiplock-teka.pl

tel 692796235

Tym razem do białej listy mogę z czystym sumieniem polecić elektryka p.Rafał Puchała tel. 609-336-728.

kontakt do elektryka odnaleziony kilkanaście stron wcześniej, od forumowej salik.

p.Rafał wykonał u nas rozbudowaną instalacje elektryczną oraz tele-techniczną.

Część instalacji przygotowana pod inteligencję (może kiedyś w przyszłości pełna inteligencja), na początek system bedzie spiety z Satelem, czujki ruchu, więc drobna automatyka.

W każdym pokoju gniazdka tv (sat+dvb-t), internet

Instalacja wykonana w 5 dni. Pracują w 3-5 osób, więc naprawdę idzie to sprawnie.

Człowiek fajnie doradza i pomaga, na każdym kroku.

Witam,

Szukam kierownika budowy oraz solidnej ekipy do budowy domu SSO... gmina Nieporęt k. wawy.

Możecie kogoś polecić?

Witam,

polecam nasze usługi. Wybudowane domy w 2013r. Kąty Węgierskie k. Nieporętu, Józefów k. Nieporętu, Olszewnica Stara k. Legionowa (teraz wykańczamy).

Proszę o przesłanie projektu budowlanego na [email protected] przygotujemy wstępną wycenę. Kontakt tel. 500-118-180.

Do badań geotechnicznych mogę polecić tą firmę http://www.adrium.pl

Cena za cztery odwierty+sondowanie dynamiczne czterech otworów 650 zł .

Oferty z okolic Warszawy ceny zaczynały się od 750 zł za same odwierty.

Pani geolog przyjechała na działkę 80 km i zrobiła kompleksowe badanie

Czas pracy na działce ok 3 godzin

Edytowane przez kwasniak

Witam, od dawna zbierałam się do postu tutaj, nawet obiecałam komuś he he ale dopiero dziś dotarłam. Zatem kogo polecam BARDZO:

CIEŚLA H PRUS 510 358 293 / ale działa bardziej lokalnie/

DEKARZ LESZEK DELA 609 513 446 , na niego się czeka i to długo,

ELEKTRYK -p Rafał Adamczyk 502 640 580, zrobił wew i na zew and papiery załatwił do PGE

TYNKI WEW C-W ZACIERANE PIASKIEM KWARC p Antoni Poparda i ekipa 694 972 569

WYLEWKI- p Waldek Werbicki i ekipa 604 064 734, "uratował nam życie" dzięki w/w p Antoniemu,który podał nam ten kontakt w sytuacji bardziej niz na wczoraj.

OKNA Oculux z Radzymińskiej, p Darek montaż objaśnił tak, jak nikomu innemu się nie chciało.Ekipa wykonała. Okna KRC drewniane, malo znane ale już je mieliśmy.

DRZWI ZEW I BRAMA p Paweł Pietruczanis z Aler Dom Siedlce, Drzwi Urzędowski i brama Krispol,Trochę żałowałam, że znalazłam tę firmę juz po oknach,bo może tez byłyby Urzędowskiego.

OCIEPLENIE PODDASZA I ZABUD K-G p Robert Hawrylak 502 469 645, wszyscy znają:)

Teraz Ci nazwijmy to poprawni i bardziej lokalni:

Ekipa od stanu surowego/bez więźby i dachu/ p Gienio Barcz i syn, 604 652 902, potrzebują czuwania i solidnej męskiej ręki, rozmowy i przykazania, zrobią jak trzeba.Ponoć postawili solidnie.Zawsze byli jak sie umawiali.

Przyłącze wod -kan P Tomek Witkowski 509 772 412, tez trzeba przypilnować, ale jakoś poszło/ też lokalnie działa/

Hydraulik p Wojtek Rek 604 599 914 na razie poprawnie, ale brakuje mi jego inicjatywy doradczej, my mało wiemy w tym temacie.

I chyba wszyscy...ew dopiszę.

A teraz ja potrzebuje POMOCY,UTKNĘLIŚMY...bo czekamy na gaz,gazociąg jest od nas ok 20m,dalej gaz w ulicy ma byc poprowadzony, mamy warunki, umowe przyłaczeniowa, ale oni maj na to 2 LATA!!! a my chcemy konczyć wew i mieszkać, a bez gazu/ogrzewania nici...chciałabym zrobić instalacje od domu do ew skrzynki /zeby juz potem nie kopać/ a teraz piec podłaczyć do butli po 33 kg,/wiem ze drozej ale taniej niz kupic piec na groszek i go za 2 lata wywalić/ potrzeba kogos kto cos doradzi ,podpowie,wykona...załatwi w gazowni ;))) TO JEST TERAZ NAJWAŻNIEJSZE:)

Druga sprawa.

Potrzebujemy tez ekipę z kier budem, która wykona zjazd na działke, to przy drodze powiatowej, mamy juz pozwolenie na bud i najlepiej wykona tez ogrodzenie, podmurówka, murek i słupki narożne z cegły klinkierowej, wew sztachety na razie ,kiedyś solidniejsze coś, słupki bramy i furtki, ogrodzenie od ulicy niby tez maja opiniować drogi powiatowe, odległość znaczy.

Chcemy ogarnąć i uporządkowac teren...niestety baaardzo podmokły, glina jest i dołek. Myślimy też o drenażu dookoła domu, ale to może byc kłopotliwe.

Może ktoś kogoś poleci. Będe wdzięczna.

M.

edit Oculux na Modlińskiej

Edytowane przez Moniia i P