Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

krotko tylko powiem

1.nie wylewalem tej osobie zadnych posadzek

2.nie bylo zadnych reklamacji,telefonow do mnie itp

3 sprawe tak jak powiedzialem zaczne i skoncze a wynik wrzuce na pewno na forum

4 dzis lalem kolejne posadzki tym razem u formulowicza adamafcb-sprawdzi wypowie sie jak wyszlo

5 na youtube zaraz po wstawieniu filmu dostalem 6komentarzy na k,h....itp. potem na email wiad od tej osoby"sciagne Cie na budowei .łeb Ci upierd....." final to 8miesiecy na 3 lata w zawieszeniu za grozby karalne.okazalo sie ze to konkurencja z okolicy koszta pozwu,prawnika ,2 rozprawy

6 tak jak kolega atsyrut z sochaczewa zalozyl sprawe firmie tynkarskiej tak ja zrobie zekomemu inwestorowi

7 wiele posadzek wylalem formulowiczom i nie bylo osoby ktora napisala ze zrobilem jakis slaby beton bo leje z kruszywem 2-8mm az rece pekaja

8 nela29 moze Ciebie raza i odstraszaja-nie wszyscy jestescie mili na budowach i z niejednej juz zwinelem sprzet.byly przypadki ze ktos sobie krzyczal na moich chlopakow czy wypowiedzial slowa"a oni to od czego k....wa sa!!!!"mile?Pani z Otwocka-formulowiczka..mile to?

dla mnie juz koniec tematu.zostaniecie kiedys tam poinformowani przeze mnie .osoba ktora mnie oskarza nie zniknie z internetu,slad po niej bedzie,sciagniemy bilingi tel.a sprawe tak jak powiedzialem sglosze na policje

powiem Wam tylko tak -szkoda ze czlowiek sciaga sam Wasze posadzki,wraca styrany ma łapy do kolan,jeszcze siada na forum jak ma chwile doradza Wam.,odpisuje na wiadomosci,jezdzi w niedziele setki km niweluje Wam budowy a wpada tu ktos i robi Ci kolo dupy.tylko,ze ten sie smieje kto sie smieje ostatni podobno.na razie zart sie udal a forum polknelo.

aha jeszcze odpowiedz tej pani na moja wiad..Panie Arturze, proszę nie zapomnieć wziąć ze sobą faktury VAT potwierdzającej wykonanie u mnie usługi... "

czyli co pani sie boi czegos?mam nadzieje ze rowniez pani ma taka FV bo to chyba dziala w druga strone....

latwiej by bylo gdybym wiedzial na kogo ta FV:cool:

pozdrawiam wszystkich

niemily artur:)

"

Edytowane przez teka

marqota czy firma TEKA zostala wezwana przez Ciebie do naprawy usterek i poprawy wykonanych prac?

jak przebiegala reklamacja?

Bądźmy realistami. Nawet jeśli teka wykonywali posadzki użytkownikowi marqota i coś tam nie wyszło jak powinno to klamka zapadła. Jak można naprawić spękaną lub źle zatartą wylewkę nie demolując połowy domu? I o jakiej reklamacji może być tu mowa? Nie wyobrażam sobie teraz pruć wylewki z powodu kilku pęknięć, czy "złego zatarcia"

kipi ludzie na ksiezyc lataja a TY mowisz ze nie da sie posadzki naprawic?

po prostu ta antyreklama sie kupy nie trzyma.

ja tam sie nie znam... ale jakis niezadowolony pracownik moze sie tak mscic :p

Ludzie co tu się porobiło, to jest temat o polecanych wykonawcach a nie o waszych narzekaniach i kłótniach. Idźcie sobie do odpowiedniego tematu gdzie toczy się takie spory, lub załóżcie nowy dotyczący danej firmy i po sprawie. Dwie strony złośliwości i kłótni... gratuluję.

Mam nadzieję, że nie macie mi za złe moich uwag.

Poniższym pragnę zakończyć tu wasze spory, zreanimować wątek i sprowadzam go na właściwy tor. :)

Warszawa i okolice:

Ponieważ część prac mam już wykonanych i zarówno wylewki jak i tynki mają już płytki, to wiem czy były równe i co mówili o nich inni wykonawcy :)

Postanowiłam ułatwić innym życie i polecić kilka sprawdzonych i godnych polecenia osób/firm:

Tynki:

Tynkarzy wybrałam gdy zobaczyłam tynki w nowym bloku u koleżanki :) zdobyłam ich namiary i zaprosiłam na tynkowanie domu. Cena wyjściowa była wyższa niż w ówczesnym czasie o około 2zł na 1m2 jednak gdy obejrzeli dom, sprawdzili kąty i piony ścian zeszli o 1,5zł na m2.

Przyjechała ekipa chyba z 8 osób i w tydzień zrobili mi cały dom, trochę się bałam czy ściany będą równe (bo jak dla mnie, to ekspresowe tempo) ale po sprawdzeniu tynków (w późniejszym czasie również przez glazurnika) okazało się, że tynki są równiutkie i to samo tyczy się kątów. Ekipa po sobie posprzątała, zutylizowała śmieci, worki itp. pozostawiając po sobie porządek.

Szef 601836890

Kier Ekipy 509988837

Wylewki:

Ekipa polecona przez wyżej wspomnianych tynkarzy, panowie dokładni, u mnie w domu tam gdzie docelowo będą deski, wylewki zrobili niższe o 5mm i nie kręcili nosami, że to trudne i pracochłonne zadanie tym bardziej, że dodatkowo w salonie ramkę mieli zrobić o 5mm wyższą od reszty (salon z kuchnią otwartą i spiżarnią w kształcie litery U więc nie było to łatwe). Glazurnik po sprawdzeniu, mówił, że rzadko widzi się tak proste wylewki a i do spadków się nie mógł przyczepić.

Niestety nie pamiętam i nie mam ich imion bo figurują u mnie w telefonie jako wylewki od Andrzeja :) a minęło już trochę czasu, ale brak imion nie powinien stanowić problemu.

510305700

510797953

Glazura

O tak dokładnego glazurnika jakiego miałam jest bardzo trudno. Detalista któremu nic nie umknie, widać że ma pojęcie o tym co robi, potrafi doradzić, nic nie upraszcza a nawet utrudnia sobie pracę by efekt był jeszcze lepszy. Jakość pracy na najwyższym poziomie.

Jego mam z naszego forum, padło na niego gdy przeczytałam jedną opinię tu link do tej opinii miałam obiekcje bo niewiele jest o nim na forum, poza jego wypowiedziami, jednak z polecanych akurat on miał dogodny dla mnie termin. Jak się później podczas pracy okazało, mało jest o nim na forum bo zazwyczaj nie ma terminów i robił raptem u dwóch czy trzech osób z forum a ja jestem kolejną.

wingerman

692867776

Mam nadzieję, że komuś pomogłam.

Edytowane przez E w e l

my mamy słabej jakości wylewki (bardzo się kruszyły), co okazało się dopiero przy kładzeniu drewna. Po prostu musieliśmy wydać kilka tysięcy więcej na grunt żeby je wzmocnić......I też jesteśmy źli na wylewkarzy, ale u nas nie robił ich Teka :)

Ty to potrafisz trzymać w napięciu. W połowie posta zaczęło mi być słabo i zaczałem się pocić :)

Bo na forum rożne osoby maja różną wiarygodność. Ty masz sporą z wiadomych względów :)

kipi ludzie na ksiezyc lataja a TY mowisz ze nie da sie posadzki naprawic?

po prostu ta antyreklama sie kupy nie trzyma.

ja tam sie nie znam... ale jakis niezadowolony pracownik moze sie tak mscic :p

wszystko się da, tylko kwestia ceny i czy wykonawca poczuje się na tyle, żeby teraz szlifować beton i robić samopoziom za cenę wyższą niż on wziął za całą robotę.

wszystko się da, tylko kwestia ceny i czy wykonawca poczuje się na tyle, żeby teraz szlifować beton i robić samopoziom za cenę wyższą niż on wziął za całą robotę.

pytanie czy zostal o to zapytany. i czy faktycznie mialo miejsce omawiane tu i zglaszane przez swiezaka zdarzenie.

A nawet jezeli mialo miejsce - zenujace jest podejscie "bo sie zarejestruje na forum i Pana opisze"

Moderatorzy powinni natychmiast takich uzytkownikow banowac. Bo 9 na 10 przypadkow to jakies wpisy odwetowe badz wpisy nieuczciwej konkurencji.

poza tym spory wszelkie rozwiazuje sie inaczej niz piszac jakies glupoty na forum

@marqota przestań bić pianę tylko podaj swoje namiary ale nie koniecznie z nazwiska tak by teka mógł sie ustosunkować do tego czy robił wylewkwę czy nie robił. Jeśli nie robił, a Ty twierdzisz, że robił to masz zapewne na to jakąś umowę, by złapać go na kłamstwie. Inaczej to Ty jesteś niewiarygodna.

@nela29 mnie podobne wypowiedzi nie zniechęcają. Zrozum, że niektórzy ludzie nie mają lekkiego pióra tylko ciężką rękę od fizycznej pracy. Nie umniejszając nic wypowiedzi teka to jest to całkiem przyzwoity poziom jak na budowlańca. Miałem kilka lat do czynienia z majstarmi, kierbudami , dyrektorami dużych kontraktów wiec mam o tym jakieś pojęcie. Można trafić na kompletnego młotka, który w swoim fachu robi cuda albo klnąc jak stado szewców zarządza dużą budową. Ja tam wolę dobrze zrobioną robotę od dobrej gadki.

Ogólnie jestem zdania, że nawet osoba fizyczna powinna mieć na tyle odwagi by nie chować sie za anonimowość internetu tylko "punktując" wykonawcę pokazać palcem co zrobił źle i mieć na to konkretne dowody. Inaczej to tylko wylewanie żalu.

btw

Nie mam z teka nic wspólnego. Nie widziałem człowieka, nie wiem czy będzie u mnie robił wylewki, ale nie trawię takich anonimowych połajanek

ps

Może by sie jakiś mod obudził i poczyścił wątek bo tu już od dawna oprócz poleceń jest masa próśb o namiary i robi się smietnik.

EWEL nie dziw się tym postom. To bardzo ważna informacja dla inwestorów. Np dla mnie. Już raz jak pisałem byłem w sądzie i nie zamierzam tego powtarzać.

Kurcze no nie dziwię się, że ktoś tu poddał krytyce poleconą firmę... dobrze, że to zrobił.

Jednak jeśli pojawia się dalsza dyskusja na jej temat, to mamy taki temacik

MAZOWIECKIE - czarna lista wykonawców

i to w nim powinny toczyć się te waśnie i zatargi. Można też założyć nowy temat dotyczący problemów, uwag itp. konkretnej firmy i tam kontynuować zatarg.

Tak więc panowie, jeśli chcecie się kłócić, to odsyłam do wspomnianego przeze mnie tematu a tu dajcie linka do nowego miejsca postu i po kłopocie.

PS. A teraz uwaga pytanie retoryczne. Może ta cała dyskusja, to wynik zbieżności nazw dwóch różnych firm?

Pozdrawiam.

Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę dekarzy, która robiła nam daszek.Dostarczają również materiały .Młode chłopaki ,ale wiedzą co w trawie piszczy.Lipy ni ma.Oczywiście jak ktoś chciałby zobaczyć efekt ich pracy problemu nie ma.Kontakt Michał Łączyński 508-253-024.:DPolecam !!!

Mi ta firma robiła nie "daszek" ale duży dach. Wydawał się bardzo prosty bo był tylko jedno spadzisty. Ale prostą robotę też można spier..... oczywiście po roku od wykonania już zaczęło cieknąć w okolicach kominów. Dobrze że nie miałem położonej wełny to można od razu było wychwycić w którym miejscu. Po kilkunastu telefonach przyjechała ekipa która stwierdziła że cieknie przez kratki wentylacyjne. Więc zgodnie z sugestią wykonawcy streczem zakręciliśmy komin. Jednak po kolejnych ulewach znowu ciekło. Powiedziałem oczywiście to wykonawcy i co???? Później już przestał odbierać telefony.

Dlatego z czystym sumieniem odradzam tą firmę. Niestety teraz muszę zatrudnić kolejną firmę która poprawi dach.

Kiepsko zatarte, bardzo kruche, byle jak zrobione zbrojenie. Najgorsze jest to, że wydaje się, że Pan Artur w teorii wie jak zrobić wszystko dobrze.

Oto wiadomość, którą otrzymałam dziś od p.Artura:

Szczerze przyznam, że jestem w szoku. Jeśli ktoś chciałby skorzystać z firmy Teka, a później być zastraszanym- polecam.

proszę o więcej informacji na ten temat. Jestem rzeczoznawcą w zakresie jakości podłoży i posadzek podłogowych. Wiem skądinąd, że TEKA z Płocka robi mocne podkłady, których wytrzymałość była sprawdzana na ścinanie metoda Presso-mess i zrywanie metodą Pull-Off. Otrzymane kilkakrotnie wyniki poświadczały, że podkłady podłogowe wykonane przez TEKA są przygotowane do klejenia na nich nawet desek wielkogabarytowych. Wynik presso-messem to od 2,30 do 3,2N/mm2, a na zrywanie Pull-Offem 1,8 do 2,6N/mm2. Minimum potrzebne to dla presso-messu 2,0N/mm2 a Pull-Off 1,0-1,2N/mm2.

Jakie wyniki były u Ciebie? Zaznaczam, że każdą wylewkę (podkład podłogowy) należy przed klejeniem mechanicznie przeszlifować gruboziarnistym papierem ściernym.

Jaka podłoga miała być u Ciebie kładziona. Możesz załączyć kilka zdjęć tej wylewki. Może zawiera zbyt drobne uziarnienie kruszywa, może jest tam tylko piasek 0-2mm. może została przelana woda0inaczej mówiąc nie zachowany stosunek w/c itp. Opisz na czym polega wadliwość tej wylewki i dołącz zdjęcia.

Proszę napisać na czym polega kruchość tych wylewek. Czy sa rysy na nich czy byc może już spękania? Czy była przykryta folią przez około 10 dni?

Wylewki zatrte tak dalece, że robia wrażenie zeszkliwionej są największym utrapieniem parkieciarzy. Na takich zatartych na "śmierć" wylewkach wielu parkieciarzy poległo, tylko dlatego, że nie potrafili się wybronic. Tak zatarta wylewka nie ma kohezji z warstwą głębszą podłoża i pod wpływem pracy drewna odspaja się razem z klejem, którym przyklejono parkiet lub deski. Takich klepek i desek mam dla ostrzeżenia potencjalnych klientów wystarczająco duzo!

Jeżeli powierzchnia Twojej wylewki jest zatarta na ostro, to ma kohezję z całą wylewką. Nalezy ją przeszlifować odkurzyć zagruntować gruntem do kleju poliuretanowego i kleić klejem pu. Myślę, że twój parkieciarz ją tak ocenił. Jezeli się nie pomyliłem to zwróć baczniejszą uwagę na tego gościa. Wylewki o odpowiedniej wytrzymałości na ściskanie 20-30N/mm2, powinny być zacierane na ostro! Parkieciarze nie rozpoznają problemu o którym tutaj piszę. Za to maja oni a przedewszystkim użytkownik podłogi później problemy!

Chcesz pomocy dotyczącej konkretynie Twojego problemu dołącz zdjęcia i odpowiedz na pytania?

Także te : kiedy wykonano wylewkę?

Jaki użyto do niej cement?

ile użyto uziarnienie kruszywa?

Jaki był stosunek wody do cementu?

Czy dodawano plastyfikatory, jezeli tak to jakie i w jakiej ilości?

Czy wiesz do jakiego poziomu musi wyschnąc Twoja wylewka, aby układac na niej drewno?

Jak gruba jest wylewka?

Jakie drewno chcesz ułożyć?

Na czym polega byle jak zrobione zbrojenie? Skąd wiesz, że jest byle jak zrobione, jeżeli zbrojenie jest wewnątrz wylewki?

Czy chodzi o zbrojenie rozsiane?

Czy pod wylewką jest ogrzewanie podłogowe?

Na czym polega kruchość i jak głęboko sięga wykruszenie?

Czy ślady rysika stalowego przy docisku 0,75N/mm2, powodują głębokie ślady? Przed próbą rysikową należy miejsce sprawdzane przeszlifować aby usunąc luźne drobiny piasku!

proszę o więcej informacji na ten temat. Jestem rzeczoznawcą w zakresie jakości podłoży i posadzek podłogowych.

Jarekkur, niestety na część z Twoich pytań nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi, gdyż wymagają zbyt specjalistycznej wiedzy. Na parę mogę odpowiedzieć na podstawie tego co widziałam (np. została skuta część posadzki i nie było tam zbrojenia z siatki, mimo że miało być). Jak już wspomniałam wcześniej, uważam że nie jest to właściwy wątek do rozwijania tego tematu...

Mam do Ciebie prośbę, napisz mi w prywatnej wiadomości ile może kosztować opinia rzeczoznawcy. Postaram się zamówić taką opinię dla własnej wiadomości.