Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak pisałem wcześniej część prac mam już wykonanych i zarówno wylewki jak i tynki mają już płytki, to wiem czy były równe i co mówili o nich inni wykonawcy :)

Postanowiłam ułatwić innym życie i polecić kilka sprawdzonych i godnych polecenia osób/firm:

Tynki:

Tynkarzy wybrałam gdy zobaczyłam tynki w nowym bloku u koleżanki :) zdobyłam ich namiary i zaprosiłam na tynkowanie domu. Cena wyjściowa była wyższa niż w ówczesnym czasie o około 2zł na 1m2 jednak gdy obejrzeli dom, sprawdzili kąty i piony ścian zeszli o 1,5zł na m2.

Przyjechała ekipa chyba z 8 osób i w tydzień zrobili mi cały dom, trochę się bałam czy ściany będą równe (bo jak dla mnie, to ekspresowe tempo) ale po sprawdzeniu tynków (w późniejszym czasie również przez glazurnika) okazało się, że tynki są równiutkie i to samo tyczy się kątów. Ekipa po sobie posprzątała, zutylizowała śmieci, worki itp. pozostawiając po sobie porządek.

Szef 601836890

Kier Ekipy 509988837

Wylewki:

Ekipa polecona przez wyżej wspomnianych tynkarzy, panowie dokładni, u mnie w domu tam gdzie docelowo będą deski, wylewki zrobili niższe o 5mm i nie kręcili nosami, że to trudne i pracochłonne zadanie tym bardziej, że dodatkowo w salonie ramkę mieli zrobić o 5mm wyższą od reszty (salon z kuchnią otwartą i spiżarnią w kształcie litery U więc nie było to łatwe). Glazurnik po sprawdzeniu, mówił, że rzadko widzi się tak proste wylewki a i do spadków się nie mógł przyczepić.

Niestety nie pamiętam i nie mam ich imion bo figurują u mnie w telefonie jako wylewki od Andrzeja :) a minęło już trochę czasu, ale brak imion nie powinien stanowić problemu.

510305700

510797953

Glazura

O tak dokładnego glazurnika jakiego miałam jest bardzo trudno. Detalista któremu nic nie umknie, widać że ma pojęcie o tym co robi, potrafi doradzić, nic nie upraszcza a nawet utrudnia sobie pracę by efekt był jeszcze lepszy. Jakość pracy na najwyższym poziomie.

Jego mam z naszego forum, padło na niego gdy przeczytałam jedną opinię tu link do tej opinii miałam obiekcje bo niewiele jest o nim na forum, poza jego wypowiedziami, jednak z polecanych akurat on miał dogodny dla mnie termin. Jak się później podczas pracy okazało, mało jest o nim na forum bo zazwyczaj nie ma terminów i robił raptem u dwóch czy trzech osób z forum a ja jestem kolejną.

wingerman

692867776

Mam nadzieję, że komuś pomogłam.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Akurat temat firmy jareko znam z autopsji i nie polecam współpracy z Panem Jarkiem.

ale tu chodzi o przyklad kiedy to nie poleca sie jareko, BMS-a i innych firm. I dokonuje publicznego linczu. A jak juz inwestorek zachowuje sie jak ... nie powiem jak... to jzu jest ok. Nefer: tu nie chodzi o prawa wolnego rynku i konkurencje. Tu chodzi o jawne wykorzystywanie i dzialanie jak pijawka na takim wykonawcy jakim jest Piotrek.

Pomierzone, skalkulowane ... i co ... i nic i nawet pocaluj sie frajerze nie uslyszal.

Autentycznie: niedobrze mi i wielka prosba - jakby ktos mial zamiar zachowywac sie tak jak wspomniana inwestorka - do mnie prosze pod zadnym pozorem nie dzwonic bo:

po 1 nie stac Cie na mnie

po 2 szukaj sobie rownego wykonawcy - kretacza

po 3 nie marnuj swojego i mojego czasu

Edytowane przez fighter1983

fighter 1983 i mnie zlinczowali pare kartek temu:yes: tu wystarczy wpis kogos kto ma 2-3posty na forum by Cie zjedli.takie zycie.druga sprawa czemu Wy nie bierzecie zaliczek ?ja biore w Warszawie 200-300zl za niwelowanie pod styropiany,jezdze przeważnie w niedziele najlepiej 2-3budowy potem przy laniu to odliczam.jeszcze nikt nie robil problemów a jeśli nie rozumie ze ja mam 120km w jedna strone to sorry.sprawa kori i Pana Jacka.do mnie również wyslal dużo e maili,bylem dwa razy na budowie ,drugi raz z powodu problemów z hydraulikiem wtedy wzialem za przyjazd bez zwrotu i nie było problemów-Pan Jacek zaplacil.akurat ja wspominam bardzo dobrze inwestorów i zlego słowa nie powiem

a ja nadal naiwnie wierze w jakies zasady moralne. Ale fakt - do umowy wstawilem zadatek przy podpisaniu, zeby sie nie okazalo na 3 dni przed wejsciem na robote... ze jednak nie wchodzimy bo kot zdechl... a elewacja juz skonczona, tyle ze "zapomnialo" sie ze umowa podpisana. Wiec w umowie mam zadatek. standardowo 2k Edytowane przez fighter1983

Witam

Czy ktoś może polecić sprawdzoną ekipę do dachów ?

Okolice Góry Kalwarii/Piaseczna :yes:

My z okolic Piaseczna i szczerze mozemy polecic znana juz na forum ekipe: pan Janusz "Diablo" Kępy i Michał Dąbrowicz z Dachluxu.

Przede wszystkim dobrze, bez problemow wykonany dach, a przy tym w extra szybkim tempie- 5 dni.

Witam

Mam pytanie odnośnie ekip do ocieplenia i zabudowy poddasza. Misiaczki to ekipa wielokrotnie polecena więc nie pytam, mam już namiary. Druga ekipa o której wiem to ekipa Pana Jacka Kondraszuka - czy ktoś może coś napisać o tej ekipie ?

Pozdrawiam

Zuza

Ja mogę napisać w samych superlatywach: pracowici, wiarygodni, porządni, rozumni i przyjaźnie nastawieni do inwestora. Łatwo się z panem Jackiem porozumieć, kontakt (w tym mailowy) jest szybki. Pan Jacek z ekipą skończyli moje poddasze ubiegłej jesieni, zapraszam do obejrzenia po kontakcie na PW.

Pozdrawiam,

Asia

oliviki, jesli potrzebujesz ekipy do SSO to zobacz też abcdomek.pl 881 436 036. Mi budowali i nie mam zastrzeżeń, wręcz przeciwnie-godni polecenia

Witam,

Wiem, że to nie jest to miejsce, ale niestety muszę ostrzec przed współpracą z powyższą firmą. Wpis na jej temat umieściłam już na czarnej liście. Osoby zainteresowane zapraszam na priv.

Witam

Mam pytanie odnośnie ekip do ocieplenia i zabudowy poddasza. Misiaczki to ekipa wielokrotnie polecena więc nie pytam, mam już namiary. Druga ekipa o której wiem to ekipa Pana Jacka Kondraszuka - czy ktoś może coś napisać o tej ekipie ?

Pozdrawiam

Zuza

Polecam pana Jacka jako wykonawcę zabudowy poddasza. U mnie co prawda poddasze niewielkie i proste, ale bardzo ładnie zrobione, równo, czysto. Okno dachowe bardzo ładnie obrobione. Ekipę ma solidną, niepijącą, kulturalną. Cenowo też ok. Polecam jeszcze raz.