Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich budujących,

jako, że zakończył się dzisiaj pewien etap budowlany - wylewki,

chciałbym podać listę wykonawców, których polecam:

Tomasz Ostrowski - minox.com.pl - materiały budowlane - najlepsze ceny - 504 033 118

Wiesław Kapera - 607 777 304, oferta: instalacje wodne, grzewcze w tym "podłogówka"

pompy ciepła, zakres prac u mnie: instalacja wodna i kanalizacyjna, rozkładanie styropianu przed podłogówką.

Bardzo dokładnie i sprawnie wykonuje zlecone prace. Cenowo całkiem pozytywnie. Zawsze chętnie doradzi !

Rafał Łuniewski - 502 326 699, oferta: elektryka, alarmy, odgromienie. Zakres prac u mnie: kompletne instalacje - elektryczna, teletechniczna (LAN, RTV), alarmowa. Cena - 50zł/punkt z materiałem. Chłopaki robią sprawnie, szybko tylko trzeba się dokładnie umówić.

Wojciech Rybus - 501 380 601, oferta: instalacje ogrzewania podłogowego, pompy ciepła, wentylacja mechaniczna (w tym projekty), Zakres prac u mnie: wentylacja mechaniczna z rekuperacją. Pan Wojtek jest dłubakiem robiącym samemu a przez to dość długo (akurat mi to nie przeszkadzało, a robił w dwóch domach na raz bo buduję bliźniaka). Cała instalacja została zaprojektowana i wykonana bardzo dokładnie. Cenowo - w przypadku wentylacji był najtańszy natomiast cenę instalacji grzewczej z PC miał wysoką. Dlatego robił mi to wykonawca poniżej :)

Marek Chałuda - 601 211 561, www.nde.com.pl - oferta na stronie, zakres prac u mnie: odwierty, instalacja podłogowa, pompa ciepła - komplet włącznie z dokumentacją do WFOŚiGW do dofinansowania (z sukcesem :) ).

stal-art.net - 606 831 846, 666 934 095 - balustrady

Krzysztof Wycech - aprel.pl - forumowy Stary - okna Adams i Dariusz Kuty - też aprel.pl ale załatwialiśmy z nim drzwi.

Piotr Rudzki - forumowy Ewbuxxxo - elewacja oraz tynki wewnętrzne; w komplecie :) z Fighter1983 - materiały do ociepleń

Wojciech Cieślik - wylewki - 691 300 501 polecany na tym forum

Anna Tutaj-Pielaszek - www.tutajconcept.pl - kompletny projekt wnętrz i nadzór autorski

Janusz "Diablo" wraz z Arnoldem Nowosielskim Dachlux Piaseczno - [email protected] - Dach

Bernard Sobkowski - 606 760 227 - oferta na Demobud.pl - u mnie: hydroizolacja tarasu i pokrycie dachu nad garażem.

Tomasz Hofman - 505 875 223 - kierbud też polecany na tym forum.

Wszystkich powyższych wykonawców szczerze polecam. Zlecone prace wykonali rzetelnie, dokładnie i w cenach dla mnie akceptowalnych, co nie znaczy najniższych, ale adekwatnych do jakości prac.

Edit: Panie Piotrze, to kiedy robimy ten szlaczek ? :)

Edytowane przez janoush

Piotr Rudzki - forumowy Ewbuxxxo - elewacja oraz tynki wewnętrzne; w komplecie :) z Fighter1983 - materiały do ociepleń

Wszystkich powyższych wykonawców szczerze polecam. Zlecone prace wykonali rzetelnie, dokładnie i w cenach dla mnie akceptowalnych, co nie znaczy najniższych, ale adekwatnych do jakości prac.

Ojej... znowu zostalem polecony przez klienta ktorego nie kojarze. Dziekuje slicznie. Zasluga Piotrka w tym przypadku :)

To dlatego, że korespondowaliśmy w styczniu. Poleciłeś mi Zbyszka Hołdę lub Piotra Rudzkiego (chodziło mi m.in. o styropian i hydroizolację tarasu). Wybrałem Piotra :)

No i sie sprawdzil :) Grzeczny Piotruś :)

Poszukuję wykonawcy elewacji jeszcze na ten rok. Może Panom forumowym wykonawcom wypadło jakieś zlecenie z kalendarza? Ok 200 m2 elewacji na 15 cm styropianu grafit. Tynk + szczyty w systemie Rodeo. Bez wodotrysków prosta forma budynku.

Ja mam aspiracje zeby wchłaniac dobre, ogarniete firmy podwykonawcze dodajac swoj nadzor i robic to pod wlasna marka, wiec moze sie uda - jedna mam. Jutro - pojutrze pojawi sie watek na temat rodeo - zapraszam do dyskusji naszych wykonawcow ewbuxxxo i sain oraz Dzial Techniczny Rodeo do wymiany doswiadczen i wpolnej eliminacji bledow.

poprosze opis i projekt na maila - nie obiecuje, ale moze podejme sie wykonania.

Tomasz Ostrowski - minox.com.pl - materiały budowlane - najlepsze ceny - 504 033 118

Wiesław Kapera - 607 777 304, oferta: instalacje wodne, grzewcze w tym "podłogówka"

pompy ciepła, zakres prac u mnie: instalacja wodna i kanalizacyjna, rozkładanie styropianu przed podłogówką.

Bardzo dokładnie i sprawnie wykonuje zlecone prace. Cenowo całkiem pozytywnie. Zawsze chętnie doradzi !

Rafał Łuniewski - 502 326 699, oferta: elektryka, alarmy, odgromienie. Zakres prac u mnie: kompletne instalacje - elektryczna, teletechniczna (LAN, RTV), alarmowa. Cena - 50zł/punkt z materiałem. Chłopaki robią sprawnie, szybko tylko trzeba się dokładnie umówić.

Wojciech Rybus - 501 380 601, oferta: instalacje ogrzewania podłogowego, pompy ciepła, wentylacja mechaniczna (w tym projekty), Zakres prac u mnie: wentylacja mechaniczna z rekuperacją. Pan Wojtek jest dłubakiem robiącym samemu a przez to dość długo (akurat mi to nie przeszkadzało, a robił w dwóch domach na raz bo buduję bliźniaka). Cała instalacja została zaprojektowana i wykonana bardzo dokładnie. Cenowo - w przypadku wentylacji był najtańszy natomiast cenę instalacji grzewczej z PC miał wysoką. Dlatego robił mi to wykonawca poniżej :)

Marek Chałuda - 601 211 561, www.nde.com.pl - oferta na stronie, zakres prac u mnie: odwierty, instalacja podłogowa, pompa ciepła - komplet włącznie z dokumentacją do WFOŚiGW do dofinansowania (z sukcesem :) ).

stal-art.net - 606 831 846, 666 934 095 - balustrady

Krzysztof Wycech - aprel.pl - forumowy Stary - okna Adams i Dariusz Kuty - też aprel.pl ale załatwialiśmy z nim drzwi.

Wojciech Cieślik - wylewki - 691 300 501 polecany na tym forum

Anna Tutaj-Pielaszek - www.tutajconcept.pl - kompletny projekt wnętrz i nadzór autorski

Janusz "Diablo" wraz z Arnoldem Nowosielskim Dachlux Piaseczno - [email protected] - Dach

Bernard Sobkowski - 606 760 227 - oferta na Demobud.pl - u mnie: hydroizolacja tarasu i pokrycie dachu nad garażem.

Tomasz Hofman - 505 875 223 - kierbud też polecany na tym forum.

Szlaczek? hm.... obmyślam jaki ma być kształt.

Wyślę projekt do akceptacji :)

A na poważnie:

Dziekuję za polecenie i również chciałbym polecić P. Janusza jako inwestora, rozsądny człowiek...

Wylewki z miksokreta robił mi Pan Artur - forumowy teka

http://www.posadzkiplock-teka.pl/

Posadzki zrobione jako mieszane z kruszywem (pod parkiet). Wykonawca jest profesjonalistą, ogólnie fajny gość. Jest właścicielem ale i jednocześnie członkiem ekipy. Lubię wykonawców z doświadczeniem którzy potrafią doradzić i rozwiązywać różne problemy. Teka wykonuje posadzki na materiale inwestora. Polecił mi gościa który przywiózł żwir i kruszywo (Bartek). Cement (Górażdże) zamówiłem w najlepszej betoniarni Budet Legionowo (polecam).

Z usługi Teki jestem zadowolony więc mogę go z czystym sumieniem polecić. Kontakt 692-796-235

posadzki2.jpg

Poszukuję wykonawcy elewacji jeszcze na ten rok. Może Panom forumowym wykonawcom wypadło jakieś zlecenie z kalendarza? Ok 200 m2 elewacji na 15 cm styropianu grafit. Tynk + szczyty w systemie Rodeo. Bez wodotrysków prosta forma budynku.

Zadzwoń do P. Michała Domagały 693222511. Wcześniej był już polecany na forum przez kogoś ze Starej Wsi gm. Nadarzyn. Widziałam 4 elewacje tego Pana i są całkiem OK, choć jestem wymagająca. Zaczyna u mnie ok. 8 października. Elewacja z boniami, więc musi być równiutko. Może ma wolne terminy, bo forumowi spece od elewacji nie mają czasu co poniektórzy przesłać nawet kosztorysu, choć się wcześniej umawiają. W tym miejscu serdecznie pozdrawiam Pana fighter1983;) Nie doczekawszy się na Pana odpowiedzi znalazłam sobie inną firmę:bye:

Napiszę później jak wyszło. Zrobię sobie badanie kamerą termowizyjną, to się wszystko okaże...

Zadzwoń do P. Michała Domagały 693222511. Wcześniej był już polecany na forum przez kogoś ze Starej Wsi gm. Nadarzyn. Widziałam 4 elewacje tego Pana i są całkiem OK, choć jestem wymagająca. Zaczyna u mnie ok. 8 października. Elewacja z boniami, więc musi być równiutko. Może ma wolne terminy, bo forumowi spece od elewacji nie mają czasu co poniektórzy przesłać nawet kosztorysu, choć się wcześniej umawiają. W tym miejscu serdecznie pozdrawiam Pana fighter1983;) Nie doczekawszy się na Pana odpowiedzi znalazłam sobie inną firmę:bye:

Napiszę później jak wyszło. Zrobię sobie badanie kamerą termowizyjną, to się wszystko okaże...

To się wszystko okaże.... :)

Witam,

U mnie rowniez elewacja do wykonania. Powierzchnia to w przyblizeniu ok 300m choc budynek posiada sporo przeszklen.

Projekt domu mozna obejrzec na stronie http://www.projektyzwizja.pl, projekt DOSKONALY EN (w mojej wersji mam jeszcze dobudowany garaz)

Ocieplenie: styropian 22cm, tynk standardowy w kolorze bialym (na jednej ze scian bede najprawdopodobniej chcial polozyc imitacje plyty betonowej, ale firma ktora sie tym zajmuje kladzie to juz na tynk wiec na tym etapie nie trzeba nic specjalnie przygotowywac)