Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Polecam firmę DQM - co prawda robiłem z nimi tylko SSO, ale są godni polecenia.

Koordynują temat całościowo - od materiałów, dobór wykonawców po sprzątanie terenu...

Schody zaczęły się później, gdy sam zacząłem wybierać dostawców

Warto tylko kontrolować faktury i sposób rozliczeń, ale to chyba podstawa nie tylko na budowie ;)

Dzień dobry. Poszukuję sprawdzonej firmy budowlanej, która wybuduje dom najchętniej do stanu deweloperskiego.

Budowa w Grodzisku Mazowieckim. Interesuje mnie firma "samowystarczalna", tzn. ja tylko płacę i nie muszę się martwić o dostarczanie materiałów itp. Miło by było, jeśli firma pomogłaby również załatwić papierkową robotę, tzn. pozwolenie na budowe itp. :)

Zaczęłam czytać ten temat (od końca ;) ) i jak na razie "wyłowiłam" firmę Auris.

PS. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą New House? Zaintrygowały mnie ich reklamy, ale nie mogę znaleźć żadnych opinii w internecie.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ocieplanie poddasza? A może zabudowa karton-gips? Zdecydowanie polecam firmę SELKI czyli forumowe Misiaczki. Robert z ekipą pracował u nas już 4 raz, za każdym razem bez zarzutów, w miłej atmosferze, za każdym razem co do obiecanej godziny skończyli swoją pracę. Zostawili mega porządek i mega pozytywne wrażenie. Przyznam zupełnie szerze, jest to najlepsza ekipa, którą mieliśmy na budowie. Zaczynamy trzeci rok mieszkania, zabudowa karton-gips nie pęka, wykonana jest bardzo starannie. Ocieplenie poddasza perfekcyjne, dzięki czemu płacimy niskie rachunki za gaz (ok 500,- za miesiąc w najzimniejszych miesiącach, przy 220 m2) Ciepło bardzo długo się utrzymuje (temperatura, nawet przy wyłączonym piecu, spada bardzo powoli). Jeśli będę budować jeszcze kiedyś dom, to bankowo zadzwonię do Roberta i chłopaków :):cool::yes: telefon do Roberta: 502 469 645

kuch.jpgak2a.jpgak.jpg

Edytowane przez MonDav

Polecam ekipę od stanu surowego która budowała mi dom. Dużą zaletą jest uczciwość ekipy, porządek na budowie oraz łatwość dogadania się. Szef brygady sam pracuje wraz ze swoim zespołem co jest ważne.

Człowiek ugodowy.

Cena, jakość, solidność - wszystko OK. Nie widziałem brygady która taki porządek trzymałaby na budowie

Wyglądało to tak:

http://galerkiwnetrz.pl/obrazki/budowa

Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o PW

Witam

Ja ze swej strony także dołączam się do polecenia Pana Jacka Kondraszuka do zabudowy poddasza, także do innych prac. Bardzo dobra komunikacja, wszystko zgodnie z ustaleniami, ludzie naprawdę bardzo konkretni i mili. Polecam.

Pozdrawiam

Baaaaaardzo dziękujemy za pozytywne opinie..

Takie wpisy można czytać godzinami :D

Ocieplanie poddasza? A może zabudowa karton-gips? Zdecydowanie polecam firmę SELKI czyli forumowe Misiaczki. Robert z ekipą pracował u nas już 4 raz, za każdym razem bez zarzutów, w miłej atmosferze, za każdym razem co do obiecanej godziny skończyli swoją pracę. Zostawili mega porządek i mega pozytywne wrażenie. Przyznam zupełnie szerze, jest to najlepsza ekipa, którą mieliśmy na budowie. Zaczynamy trzeci rok mieszkania, zabudowa karton-gips nie pęka, wykonana jest bardzo starannie. Ocieplenie poddasza perfekcyjne, dzięki czemu płacimy niskie rachunki za gaz (ok 500,- za miesiąc w najzimniejszych miesiącach, przy 220 m2) Ciepło bardzo długo się utrzymuje (temperatura, nawet przy wyłączonym piecu, spada bardzo powoli). Jeśli będę budować jeszcze kiedyś dom, to bankowo zadzwonię do Roberta i chłopaków :):cool::yes: telefon do Roberta: 502 469 645

[ATTACH=CONFIG]286699[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286698[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286700[/ATTACH]

A czy Pan Robert może zrobić jeszcze gładzie? Mam co prawda zrobione śliczne tynki gipsowe Diamant, ale i tak tynkarze mówią, że "dla siebie" to by jeszcze raz gładzią to wyrównali, żeby potem nie było widocznych cieni po pomalowaniu. Czy ktoś ma jakieś w tym względzie doświadczenia? Mnie właśnie zrobił w trąbę p. Leszek Trzeciakiewicz z Piaseczna. Czekałam na niego 4 miesiące, potem przyszedł z pomagierem, wziął zaliczkę na materiały 2000 zł, kupił płyty g-k i inne drobiazgi. Od początku snuł się po budowie jak ból po kichach, ale się nie odzywałam, tak przeleserował ze 3 dni, a potem zadzwonił, że go 2 dni nie będzie, potem znowu go nie było, ale już bez uprzedzenia. Miał gościu pecha, że na budowie jestem prawie codziennie i szybko się połapałam. W piątek powiedział, że schodzi z budowy! Rozmiawiałam z P. Robertem - powiedział, że pomoże mi z zabudową G-K, ale nie wiem, czy robi coś jeszcze oprócz tego? Chciałam się za max 2 miesiące przeprowadzić, bo mieszkanie już prawie sprzedałam, a tu taki numer... A Trzeciakiewicz też był z polecenia:)

Pozdrawiam

A czy Pan Robert może zrobić jeszcze gładzie? Mam co prawda zrobione śliczne tynki gipsowe Diamant, ale i tak tynkarze mówią, że "dla siebie" to by jeszcze raz gładzią to wyrównali, żeby potem nie było widocznych cieni po pomalowaniu. Czy ktoś ma jakieś w tym względzie doświadczenia? Mnie właśnie zrobił w trąbę p. Leszek Trzeciakiewicz z Piaseczna. Czekałam na niego 4 miesiące, potem przyszedł z pomagierem, wziął zaliczkę na materiały 2000 zł, kupił płyty g-k i inne drobiazgi. Od początku snuł się po budowie jak ból po kichach, ale się nie odzywałam, tak przeleserował ze 3 dni, a potem zadzwonił, że go 2 dni nie będzie, potem znowu go nie było, ale już bez uprzedzenia. Miał gościu pecha, że na budowie jestem prawie codziennie i szybko się połapałam. W piątek powiedział, że schodzi z budowy! Rozmiawiałam z P. Robertem - powiedział, że pomoże mi z zabudową G-K, ale nie wiem, czy robi coś jeszcze oprócz tego? Chciałam się za max 2 miesiące przeprowadzić, bo mieszkanie już prawie sprzedałam, a tu taki numer... A Trzeciakiewicz też był z polecenia:)

Pozdrawiam

Jak by nie chciał/nie mógł to ja gładzie Ci chętnie zrobię :)

Ale tak po 15 grudnia.

Jak by nie chciał/nie mógł to ja gładzie Ci chętnie zrobię :)

Ale tak po 15 grudnia.

Dziękuję, odezwę się, gdyby nie udało mi się szybciej znaleźć kogoś do tej roboty.

A tak przy okazji szukam kogoś do wykonania instalacji rozprowadzającej ciepłe powietrze z kominka (Jotul). Wspomniane rozprowadzenie też miał mi zrobić p. Trzeciakiewicz:bash:

Do tej pory szło dobrze, stan surowy zamknięty, dach, ocieplenie zewn (jedna firma robiła), ale z 1-2 miesiące temu zacząłem szukać ekipy do wentylacji mechanicznej, rekuperacji. Pierwszy Pan zrobił wycenę ale chyba złapał większą robotę niż mały domek i zniknął, drugi dostał projekty, miał dzwonić, potem oddzwaniać, przyjechać na wizję lokalną i ...

Na ostatnich 6 stronach widzę trzy ekipy polecane, mój domek to aps161 2G, miejsce Otwock, a może jeszcze ktoś by reflektował w tym roku ??? póki mróz nie przyjedzie. Instalacje wszelakie chcę zacząć od największych przekrojów (reku), potem hydrauliczne i na końcu elektryczno-RTV-medialne.

Witam

Chciałbym polecić, wielokrotnie już polecaną firmę od kominków, czyli Centrum komina http://www.kominki.fm

Kominek zamontowałem już jakiś czas temu, wszystko było zgodnie z indywidualnymi ustaleniami i na czas wykonane.

Teraz spotkała mnie bardzo miła sprawa - zareklamowałem jedną rzecz, która odrazu powiem nie była od nich zależna ani nie była z ich winy. Generalnie poza reklamacjami. I tu spotkała mnie miła niespodzianka, firma skontaktowałą się z firmą produkującą wkład i temat mimo że nie podlegał pod reklamację będzie załatwiony. Powiem szczerze, że naprawdę zrobiło się miło, bo generalnie zazwyczaj po wykonanieu czegoś i zapłaceniu już nie jest tak fajnie a tu takie proklienckie, bardzo fajne podejście.

Jak będzie się ktoś zastanwiał nad zabudową kominka to polecam, generalnie ceny są też bardzo konkurencyjne.

Pozdrawiam

Darek.

Z tym "reflektował w tym roku" to masz na myśli innego inwestora czy kolejną firmę wykonawczą?

btw

Tez sie przymierzałem do wykonania instalacji pod reku w tym roku ale chyba jednak nie zdążę.

Szukam firmę, osobę która wykona mi na razie instalację do rekuperatora, ciężko jest potem wszystko pruć.

Nie wiem z którymi firmami już miałeś kontakt ale wiele dobrego czytałem o Tora Wentylacja z Częstochowy i Gomar z Radomia.

Specjalnie nie piszę bo tu jeden forowicz się reklamował i miałem z nim kontakt, żenada po prostu. Ale tak to jest, 100 osób będzie zadowolone a u mnie 101-ej będzie spieprzone, takie mam szczęście jakieś. Z Częstochowy? czy trochę nie przesadzasz z odległością?, a jak wyobrażasz sobie naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne? Napisałem zapytanie w "Warszawa plus okolice" ale dzięki za odpowiedź. Pomyślę nad tym Radomiem.