Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja poszukuję "złotej rączki" do drobnych prac wykończeniowych na ok. 1 tydzień (malowanie 1 pokoju, ok. 100 mb listwy przypodłogowej do połozenia i trochę innych drobnych prac). Mój umówiony z polecenia wykonawca przesunał umówiony termin łącznie o 1,5 miesiąca i niestety nie mam pewności, czy się pojawi kiedykolwiek.

Hydraulik - Mirosław Rędziński 602 101 053, hydraulik z BIMSu. Mam instalację w całości na TECE dostałem bardzo duży rabat za jego pośrednictwem w hurtowni. Poza tym człowiek, z którym można się dogadać. Oczywiście jak każdy ma swoje przyzwyczajenia, ale bezkonfliktowy i uczciwy. Ceny za robociznę bardzo przystępne (bez porównania z polecanym tu Zbyszkiem Kowalewskim z Leszna). Materiał otrzymałem na 8%, ale to nie jest norma trzeba pogadać. U mnie miał sporo roboty i się dogadaliśmy. Robil u mojego brata, który też nie miał z nim problemów. Piece i inne zabawki tez w dobrych cenach może załatwić. Jest serwisantem Buderusa i Brotje.

Wylewki anhydrytowe - http://www.adn-posadzki.pl/ Robili u sąsiada i mojego kolegi, wyrażali się w samych superlatywach, Ja również polecam. Sprawnie profesjonalnie. Robią też z mixokreta. W garażu sami doradzili mi żebym kupił beton towarowy a oni mi to za 300 pln zrobią (50m2). Nie są pazerni na kasę. Profesjonalni.

Kominek - http://www.kominkiikominy.pl/ Spawnie i atrakcyjnie cenowo. Niby była jakaś mała niedoróbka przy zabudowie(narożniki "wstały"), ale po zgłoszeniu przyjechali i poprawili. Był też pęknięty jeden szamot - został wymieniony bezproblemowo. jedyną rzecza jaka mnie wqrwiła to to, że nie sprawdzili dolotu powietrza do kominka(40 cm poniżej posadzki była gugla folii - niby nie ich wina, ale mogli sprawdzić), potem była walka żeby to odetkać bo kominek już zabudowany. Robią zabudowy w całym kraju.

Ocieplenie ekofibrem - http://www.termo-strop.pl/index.php jak ktoś szuka alternatywy dla wełny to polecam. Ocieplenie 240 m2 stropu zajęło kilka godzin. Co prawda nie najtańsza usługa, ale ja wełny nie chciałem.

okna i rolety zewnętrzne - forumowy jareko http://jareko.wix.com/strona . Na bank bardzo profesjonalnie i kompetentnie. Rzadko kto ma taką wiedzę na temat okien. Trochę roztrzepany (to nie jest jakiś duży zarzut z mojej strony Uczciwie informuję, że miałem z Panem Jarkiem w pewnym momencie spory problem natury finansowej (gdzieś została "skonsumowana" moja zaliczka i zamówienie nie poszło do fabryki i już się obawiałem, że okien nie będzie), ale stanął na przysłowiowych uszach żeby naprawić. Pojawiło się 2 miesięczne opóźnienie w montażu i miałem trochę nerwówki. W zamian za to dostałem godziwy rabat i pokrycie wszystkich kosztów, które poniosłem aby zamknąć prowizorycznie dom. Co do jakości montażu nie mam uwag. Już po zamontowaniu okien zamówiłem rolety zewnętrzne i tu już obyło się bez przygód. Oceniam moją

A ja poszukuję "złotej rączki" do drobnych prac wykończeniowych na ok. 1 tydzień (malowanie 1 pokoju, ok. 100 mb listwy przypodłogowej do połozenia i trochę innych drobnych prac). Mój umówiony z polecenia wykonawca przesunał umówiony termin łącznie o 1,5 miesiąca i niestety nie mam pewności, czy się pojawi kiedykolwiek.

Bettka, nie wiem z której strony Warszawy jesteś, ale mam do polecenia super człowieka (w w sumie to jest ich dwóch) pan Krzysztof 508187180. Robią wykończeniówkę i mase innych rzeczy i naprawdę są dokładni i sumienni. Mieli u mnie robić tylko łazienki i gres w salonie, a zrobili mi schody w drewnie (łącznie około 2tys taniej niż oferta jednego z wykonawców z forum!!). Złożyli mi także kuchnie z Ikei a także wylali i opłytkowali schodek wejściowy. Zawsze doradzą w razie jakiś dylematów. Naprawde szczerze polecam. Jakby co to mówić że kontakt od Adama z Marek.

... (łącznie około 2tys taniej niż oferta jednego z wykonawców z forum!!). ....

A skad to oburzenie? Czy wykonawca z forum ma byc zawsze najtanszy?

Ale ja juz nie mam sily chyba walczyc z tym..cena cena cena.

No i sie trzeba przytstosowac. W d... miec jakosc materialu, technologie, staranne wykonanie etc etc. Przygotowuje sie do tego - wlasnie prowadze rozmowy z jednym z producentow i za max miesiac wychodze na forum nowym produktem - co ciekawe - systemem elewacyjnym. Tani. Bedzie tani. nie wiem jeszcze czy bede na nim robic... sprzedawac - spoko, ale robic... nie wiem. Pomysle. Mam czas do wiosny.

A co do nowego produktu.. no coz... wszytsko wskazuje na to, ze tak bardzo kochany tynk silikonowy w kolorze: 85 netto/25kg.. a moze i taniej? do tego kleje, grunt... system normalnie.

Tylko dlaczego juz slysze te pytania: a tak samo dobry jak STO i Caparol?

TAK ! Najlepszy... to tak samo jak kupujac zdezelowane Seicento zapytamy czy bedzie rownie wygodny jak BMW serii 7

Tak w sumie... chyba przygotuje oferte na ten zestaw materialow+styropian jakis noname+robocizne bez detali takich jak okapniki, przyokienne, etc... i zobaczymy.. jak mi wyjdzie 1m2 .. a wszystko co ponad standard: doplata.. moze okazac sie ze elewacja na 15 grafitowej wyjdzie mi towar+material 80pln.. nie wiem.. policze.

Edytowane przez fighter1983

No i sie trzeba przytstosowac. W d... miec jakosc materialu, technologie, staranne wykonanie etc etc. Przygotowuje sie do tego - wlasnie prowadze rozmowy z jednym z producentow i za max miesiac wychodze na forum nowym produktem - co ciekawe - systemem elewacyjnym. Tani. Bedzie tani. nie wiem jeszcze czy bede na nim robic... sprzedawac - spoko, ale robic... nie wiem. Pomysle. Mam czas do wiosny.

A co do nowego produktu.. no coz... wszytsko wskazuje na to, ze tak bardzo kochany tynk silikonowy w kolorze: 85 netto/25kg.. a moze i taniej? do tego kleje, grunt... system normalnie.

Tylko dlaczego juz slysze te pytania: a tak samo dobry jak STO i Caparol?

TAK ! Najlepszy... to tak samo jak kupujac zdezelowane Seicento zapytamy czy bedzie rownie wygodny jak BMW serii 7

Tak w sumie... chyba przygotuje oferte na ten zestaw materialow+styropian jakis noname+robocizne bez detali takich jak okapniki, przyokienne, etc... i zobaczymy.. jak mi wyjdzie 1m2 .. a wszystko co ponad standard: doplata.. moze okazac sie ze elewacja na 15 grafitowej wyjdzie mi towar+material 80pln.. nie wiem.. policze.

Miałem coś napisać.....właściwie to już miałem napisane, ale skasowałem :)

Świata nie zmienisz....

Miałem coś napisać.....właściwie to już miałem napisane, ale skasowałem :)

Świata nie zmienisz....

Pewnie ze nie zmienisz... trzeba sie przystosowac... a najzabawniejsze jest to ze sprzedajac tanszy material zarobie wiecej...

Robic "swoje" elewacje na Dryvit i STO - ostatnio to mi nawet Caparol juz obrzydl... tzn ostatnio... od 3 lat mnie mierzi....

dobra... bo mega OT robimy :p sorry

Jedyne co mi przychodzi do glowy - kondensacja pary wodnej z wilgoci technologicznej w przegrodzie plus to co dyfuzyjnie z wenatrz wylazi(jeszcze nie ale za chwile bedzie). Pomalujesz farbami lateksowymi od wewnatrz i problem pewnie zniknie. Co tam chcesz malowac?

Czyli się bardzo nie stresować? :)

A dom wewnątrz potrzebuje pomalować, tynki cementowo wapienne z piaskiem kwarcowym. Pewnie z 700-800 m2 wyjdzie.

wrzucaj na maila szczegoly

No i sie trzeba przytstosowac. W d... miec jakosc materialu, technologie, staranne wykonanie etc etc..

Nie walcz. Na etapie wykończeniówki często cena jest jedynym kryterium, u mnie tak było. A materiał? stopnie dębowe i starannie wykonane. Po tym jak mi zrobili schody z dwoch moich poleceń będą robić nastepne. A poza tym ja nikomu nie każe ich wybierać. Tylko polecam.

Bertek nie wiem co mam więcej napisać. Trzeba się spotkać i zobaczyć. I tak Cię chciałem poprosić żebyś wpadł obejrzał elewację

(to co jest zrobione). Tylko ja mogę albo wieczorem po 18 albo weekendowo. Chyba po 18 to za wiele nie zobaczysz i na zewnątrz i wewnątrz, więc chyba weekend zostaje...

Bettka, nie wiem z której strony Warszawy jesteś, ale mam do polecenia super człowieka (w w sumie to jest ich dwóch) pan Krzysztof 508187180. Robią wykończeniówkę i mase innych rzeczy i naprawdę są dokładni i sumienni. Mieli u mnie robić tylko łazienki i gres w salonie, a zrobili mi schody w drewnie (łącznie około 2tys taniej niż oferta jednego z wykonawców z forum!!). Złożyli mi także kuchnie z Ikei a także wylali i opłytkowali schodek wejściowy. Zawsze doradzą w razie jakiś dylematów. Naprawde szczerze polecam. Jakby co to mówić że kontakt od Adama z Marek.

dziękuję, jestem akurat z drugiej strony Warszawy, ale i tak zadzwonię.

pozdrawiam