Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Warszawa i okolice:

4/ kostka granitowa i betonowa - Pan Rafał i LewGardenBruk http://lewgardenbruk.com.pl/, podobnie bezproblemowo i z należytą jakością.

Witam,

czy rzeczywiście nie było problemu z tą firmą? Ja mam nieustające, a robili u mnie dwa lata temu. Z poprawek jeszcze nie wyszłam, a p. Rafał nie odpowiada na żadne formy kontaktu.

Witam,

czy rzeczywiście nie było problemu z tą firmą? Ja mam nieustające, a robili u mnie dwa lata temu. Z poprawek jeszcze nie wyszłam, a p. Rafał nie odpowiada na żadne formy kontaktu.

kostka się trzyma, trawnik wygląda niepokojąco, ale składam to na razie na karb zimy, co do braku możliwości kontaktu - potwierdzam w 100. procentach, gość miał wpaść żeby dokończyć duperele (dosłownie kwadrans, może dwa, roboty) - do głowy mi nie przyszło że może to olać i zapłaciłem całość, no i tyle go potem widziałem.

Oby trawnik ruszył bo ewentualne egzekwowanie gwarancji raczej na pewno będzie wymagać drogi sądowej.

Tak naprawdę, żeby kogoś z czystym sumieniem polecić to trzeba by było odczekać ze dwa, trzy lata od wykonania usługi. Ale to też może być lipa, bo w tym czasie np. zmieni się na gorszy skład polecanej ekipy lub fachowcowi przestanie się chcieć dobrze robić, etc.

o gardenarium słyszałam, ale ceny mają zaporowe.

Nie dam rady.

Swoją droga chciałam polecić hydraulika p. Zbigniewa Kapszukiewicza. Jesteśmy zadowoleni ze współpracy z tym fachowcem. ostatnio przyjechał wyregulować pętle z ogrzewaniem podłogowym, wyprowadzenie żródła wody na ogródek.

Terminowo , dokładnie i sprawnie. Kontakt 606 340 031 i 606 179 797

małe info dla wszystkich szukających ekip na forum.

zalecam dużą dozę sceptycyzmu we wszystkich tych polecaniach... ja też do tej pory traktowałem polecenia z forum (nie przez 1 osobę) jako dobrą monetę, ale w trakcie swojej budowy natknąłem się już na kilka "fachowych" ekip i to MEGA polecanych.

Ja nie wiem czy ludzie mają oczy w du..e czy ze mną coś nie tak... Jak jest to sami ocenicie bo zamierzam pokazać zdjęcia "fachowej" roboty tak polecanych ekip na forum...

to, że ktoś coś robi na poziomie dostatecznym to nie oznacza od razu, że kwalifikuje się do polecania...

zalecam dużą dozę sceptycyzmu we wszystkich tych polecaniach... ja też do tej pory traktowałem polecenia z forum (nie przez 1 osobę) jako dobrą monetę, ale w trakcie swojej budowy natknąłem się już na kilka "fachowych" ekip i to MEGA polecanych.

Ja nie wiem czy ludzie mają oczy w du..e czy ze mną coś nie tak... Jak jest to sami ocenicie bo zamierzam pokazać zdjęcia "fachowej" roboty tak polecanych ekip na forum...

to, że ktoś coś robi na poziomie dostatecznym to nie oznacza od razu, że kwalifikuje się do polecania...

Z Tobą jest wszystko ok.:)

Zgadzam się z powyższą opinią. Na szczęście jak do tej pory zawiedliśmy się tylko na jednej firmie z FM - oby pierwszej i ostatniej!!!

Dodam tylko, że to jedyna ekipa w przypadku której nie odwiedziliśmy żadnej ich wcześniejszej pracy

- dziękuję wszystkim inwestorom, którzy umożliwiają kontakt bezpośredni

Edytowane przez gosiasad

o gardenarium słyszałam, ale ceny mają zaporowe.

Nie dam rady.

Ale potrzebujesz projektanta czy firmę która zarówno zaprojektuje jak i wykona ogród? Projektantkę mam sprawdzoną - mogę uczciwie polecić. Cenowo bardzo atrakcyjna a jakość jej pracy jest bardzo wysoka. Tyle, że ona wykonastwem się nie zajmuje....

zalecam dużą dozę sceptycyzmu we wszystkich tych polecaniach... .

Potwierdzam. Sam się zastanawiam czy jednego Pana który jest tu wymieniony nie wpisać na czarną listę. Czy taką chałę odstawia zawsze czy może po prostu pośpiech, jakieś terminy się zbiegły, słabe przypilnowanie i zbyt dużo zaufania do własnych pracowników?

Generalnie po tym "fachowcu" zmieniłem podejście. Szukam firm "rodzinnych" typu ojciec z synem, mniejszych ekip, a nie majster + zbieranina przypadkowych tanich wołów roboczych. Jak robota idzie wolniej z powodu mniejsze obsady to łatwiej przypilnować. Trzeba tez mieć na uwadze że jak ekipa duża, czy przypadkowa to nawet oglądając ich robotę może się potem okazać że u Ciebie robią już zupełnie inni ludzie to. Tylko majster się ostał ;).

Amen!!! Na 4 polecane tu wielokrotnie firmy tylko połowa była godna polecenia (dobra lub bardzo dobra) pozostałe oceniam dostatecznie i tragicznie. 50% skuteczności z białej listy wykonawców...

Witam ponownie,

niniejszym polecam kolejnych wykonawców:

Marek Tomasik - 505 444 172 - beton architektoniczny - struktury na ścianę wyglądające jak beton. www.dekorowaniescian.com - Zrobili (ze wspólnikiem) strukturę u mnie np. na ścianach, na podstopniach i mozaikę kilkukolorową na ścianie. O właśnie taką:

http://tutajconcept.pl/img/f8a107dc_large.jpg - pokój syna.

A tak wygląda w rzeczywistości:

Mozaika.jpg