Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

daga75 widzę że tak samo jak ja zaczynasz swoją przygodę i z forum i z budową. na jakim jestes etapie? masz pozwolenie na budowę? Na wniosek już złożyłam - teraz czekam. Mam też ekipę na stan surowy - poleconą, także mam nadzieję, że jakoś to pójdzie. Teraz mam do zrobienia studnię, prąd budowlany no i poszukiwanie solidnego kierownika budowy.No i pewnie tysiąc innych rzeczy o których jeszcze nie wiem :D

daga75 widzę że tak samo jak ja zaczynasz swoją przygodę i z forum i z budową. na jakim jestes etapie? masz pozwolenie na budowę? Na wniosek już złożyłam - teraz czekam. Mam też ekipę na stan surowy - poleconą, także mam nadzieję, że jakoś to pójdzie. Teraz mam do zrobienia studnię, prąd budowlany no i poszukiwanie solidnego kierownika budowy.No i pewnie tysiąc innych rzeczy o których jeszcze nie wiem :D

Jeszcze nie złożyłam wniosku o PnB a kiedy ty składałaś ? Moje przygotowania do budowy to w tej chwili teoria a WZ były mi potrzebne do kredytu. Chcemy budować z ytonga, no i ekipę mam ale nie wiem czy wyrobię się na umówiony termin. Mam namiary na elektryka (pracuje w Stoenie), który prawdopodobnie będzie robił przyłącze na czas budowy.

Ewa76 w którym miejscu masz swoją działkę?

Witam

Jestem już po pracach wykończeniowych i pewnie jak każdy mam dobre i złe doświadczenia z fachowcami ale z czystym sumieniem mogę polecić kilku wykonawców...

Np.

Ekipę hygraulików, robili u mnie już drugi raz, pełny profesjonalizm, szybko, terminowo, solidnie i co najważniejsze za rozsądne pieniądze...

Dwóch panów od kominka również mi zaimponowali, za nieduże pieniądze zrobili mi kominek jaki chciałem, bez żadnych poprawek, przy mrozach 20 - 30 wszystkie "kurzące" prace robili na zewntrz mimo że ich o to nie prosiłem...

Również panowie od mebli kuchennych i zabudowy wnęk postarali się jak należy, choć z terminami u nich nie najlepiej, ale kiedy znajdą czas to mebelki pierwsza klasa, do tego to byli najtańsi jakich znalazłem, zreszta robili meble u moich kilku znajomych i wszyscy byli bardzo zadowoleni...

Wszyscy których wymieniłem działają na terenie mazowieckiego (Warszawa, Radom).

Zainteresowanym mogę podesłać zdjęcia tego co zbudowali u mnie w domu i namiary na tych panów.

Pozdrawiam.

Pawel,

poprosze namiary na priva. Dzieki.

Witam

Poproszę o namiary na dobrego architekta z W-wy lub okolic. (projekt indywidualn)

Witam,

Mam do polecenia architekta Jacka Kaweckiego, który wykonał nam indywidualny projekt domu, a teraz doradza nam w środku (w ramach nadzoru inwestorskiego, do którego go wzięliśmy). NIE JEST TANI, ale ma oryginalne pomysły i myśli! Specjalizuje się w domach nowoczesnych, geometrycznych (płaski dach, duże przeszklenia, niekonwencjonalne rozwiązania np licowanie okien ze ścianą, chowanie profili okiennych w podłodze, aby powstala jedna wielka tafla szkła). Umie słuchać i racjonalnie przekonać do swoich rozwiązań.

Mogę też polecić z czystym sumieniem elektryka specjalizującego się w systemach inteligentnych EIB. U nas właśnie skończył, zaczynał z samego rana i kończył wieczorem. Robił dokładnie, ale szybko. Ma sporo zleceń. I ważne - niestety projekt okablowania domu inteligentnego zrobiliśmy w innej firmie, a on sam z siebie przy kładzeniu kabli doradził nam jak obnizyć koszty i nie przepłacać.

Pozdrawiam,

Mige126

Poprosze o namiary na elektryka. Dzieki

witam

polecam ekipę pana Mariusza z Warszawy , firma wykonuje wszystkie prace związane z wykańczaniem wnętrz : glazura, sufity podwieszane, finezyjne aranżacje . generalnie robią kompleksowe remonty mieszkań .

u mnie zrobili świetną łazienkę - więc z czystym sumieniem mogę ich polecić . pozdrawiam tych co remontują i tych tak jak ja na razie już skończyli :) telefon do pana Mariusza podam na priv

Gapciu,

ja rowniez poprosze o namiary ze zdejciami. Dzieki.

Moge polecic super ekipe do budowy domu do stanu surowego. Dokladni, solidni, sluza rada inwestorwi i sa bardzo terminowi.

Budowali moj dom.

mogę poprosic o namiar?

Pozd

Ania

czy my równiez możemy? jeśli tak to prosimy na [email protected] lub gg 5446528. wielkie dzieki!!!

pozdrowionka,

sylwia i adam

W sumię moge polecić kierownika budowy. Tzn. jenego nietaniego, ale dobrego, co dużo przyjeżdza, sprawdza, mierzy itp p. Emil. I drugiego co dobry jest jak ktos potrzebuje wpisów, nie ma czasu, ale wpisy bez problemu robi, jest 2-3 razy na budowie na każdym etapie tzn. 1 etap fundamenty, 1 etap strop, 1 etap więźba p. Andrzej. Tak więc jakby ktoś chciał któregoś z takich kierowników (z oboma współpracowałem) to mogę dać namiary. 8)

czy mozemy dostac namiar do Pana Emila??? zależy nam na takiej osobie...z góry dzieki!

sylwia i adam

Czy ktos mial doswiadczenie (dobre/złe) z firmą Arkada ze Starej Iwicznej?

Bede wdzieczna za info.

pozdrawiam,

Jeśli chodzi o firmę Arkada spod Konstancina (biuro w Starej Iwicznej) to pisałem już o mojej współpracy z nimi. Poniżej link:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=14998&highlight=arkada

Nie jest najgorzej, ale nie oczekuj cudów, bo można się delikatnie rozczarowac. Tak czy inaczej życzę powodzenia, bo budowa to ciężkie przeżycie.

Chatte napisał:

Józef Mazurkiewicz budował u mnie.

Raczej drogi , mozna znaleźć taniej ale ten etap budowania - stan surowy otwarty wspominam z rozrzewnieniem, bo wlasciwie było bezproblemowo.

Witam,

Poszukuję ekipy do stanu surowego zamkniętego.

Rozpoczęcie budowy - lipiec, Stare Babice.

Bardzo proszę o kontakt do tego solidnego Pana ewentualnie innej sprawdzonej ekipy