Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ElemenT - przylacze sie do Twojej listy i polece rowniez od siebie Pana Kucharskiego z Budmaru - zamontowali u mnie szambo, podlaczyli do budynku, zamontowali kominek i rure do szambiarki. Wszystko sprawnie i bez problemu (no moze tylko poza brakiem wywiezienia ziemi bo podobno cos im sie popsulo z przechylaniem paki czy cos tam - moze nie chcieli po prostu... :) )

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Budmar solidna firma, montowali rok temu szambo i zrobili rurę do wybierania ale zapomnieli zatyczki aluminiowej. Pan Kucharski przy rozliczeniu mówi że będzie pamiętał o tej zatyczce i mi ją podrzuci. Jadę ostatnio na działkę i widzę, że montują szambo 5 domów obok. Myślę sobie, przywitam się i zapytam co z moją zatyczką.

Musiałem mieć niezłe zdziwienie na twarzy jak mi powiedział, że ma i miał mi powiesić na płocie jak skończy robotę :) a minął rok :]

autorus - kolega wyzej pokazal szybkozlaczke do ktorej podpina sie szambiarka. Sam waz wyglada tak (zdjecie z pierwszej lepszej aukcji na Alle)

http://i68.tinypic.com/1e0vmd.jpg.

Jedna koncowka jest przy dnie w zbiorniku, druga w plocie. Oszczedzasz sobie tym samym ewentualnej koniecznosci wpuszczania jegomoscia na teren posesji do wyciagania nieczystosci

Może ktoś polecić firmę do przyklejenia styropianu + kołkowanie + pociągnięcie klejem nad częścią domu, która ma 1,2 dni przerwy? ;)

W trybie pilnym pożegnałem się z firmą i również w trybie pilnym poszukuję następnej, która ułoży nad częścią domu do której będzie dochodził dach, a w perspektywie kilkumiesięcznej wykona pozostałą część. Jeśli macie dokładną, sprawdzoną ekipę z okienkiem w terminarzu (wiem że prawie niemożliwe) prosiłbym o namiary.

Domy, bliźniaki, segmenty znajdują się w Jaktorowie, 5km od Grodziska Mazowieckiego, blisko szybkich tras dojazdowych, prowadzących m.in. do Warszawy (35 km trasą A2), stacji PKP, ale także niedaleko terenów zielonych, umożliwiających aktywny wypoczynek na świeżym powietrzu. Bardzo blisko szkoła, przedszkola, sklepy, apteki, ośrodki zdrowia. Duże ogrody przy każdym domu. Pełen opis inwestycji na stronie https://bud.ma-box.pl/ Edytowane przez strix

Przy okazji powielę namiar na świetnego speca od kotłowni, podłogówek i ogólnie całej hydrauliki - p. Michała Jurczaka - kolejna robota na sporej inwestycji znajomego w Milanówku, który był zachwycony przebiegiem roboty i efektem - skomplikowana kotłownia z najnowszymi rozwiązaniami. powtórzę, bo warto - świetny spec - na bieżąco z całą nową technologią, wylicza, robi projekty - nic na pałę - naprawdę warto, szczególnie jak się chce nowoczesne rozwiązania. Ma własne zaopatrzenie - płaci się tylko z wykorzystany materiał, nic nie trzeba kupować itd. i są to ceny lepsze niż samemu można kupić. Cała robota była zrobiona rewelacyjnie. Działa w okolicach Jaktorów/ Grodzisk Maz / Warszawa i ogólnie okolice całe - kontakt też ze strony - nie mam już w komorce - http://www.ma-box.pl Robi na porządnych złączkach i osprzęcie, nie bawi się w chińszczyznę więc warto o to pytać innych wykonawców co dają projekty o kilkaset zł tańsze....

Aktualizuję listę moich polecanych z tego posta i mniej polecanych. Skończyłem na instalacji gazowej.

Polecił bym kogoś kto by chciał mi zrobić izolację poziomą chudziaka papą, ale nikomu się nie chciało - także polecam siebie - kilka dni z rana i gotowe :D Wyszło całkiem spoko.

Elewacje robiła mi firma EWBUD z forum - wyszło bardzo git także polecam, niestety posadzkarze mi ja lekko pobrudzili betonem więc będę jeszcze się kontaktował w sprawie drobnych napraw.

Hydraulika bym polecił ale żaden nie miał terminów lub nie było po drodze - więc zrobiłem sobie sam. Rozdzielacze, rury, styropian, podłogówka, piony itd - polecam się :]

Posadzkarza miałem z forum, niby wychwalanego ale raczej bym nie polecił. W salonie prawie centymetr różnicy oraz dylatacja przez środek salonu (salon 6x5m - to zrobili mi na pół... Musiałem wydać trochę kasy na łatanie - klamrowanie i klejenie żywicą itd.

[ATTACH=CONFIG]356012[/ATTACH]

Polecam pod odpowiedzialnością karną ekipę Romkona - zamienili mi szpetne wnętrza na cudo. Poddasze ocieplone 2x15 wełną, gładzie, sufity, taśmy led, wentylacje, ocieplenia garażu. Było tego sporo - przesiedzieli zimę, popilnowali chałupy, stestowali kozę :) Jedna z tych ekip, które zostawisz na tydzień czy 2 i się nie martwisz, że ci zamurują okna :)

Kotłownie na Buderusie robiła mi firma Aldamir - wszystko działa, terminowi także polecam.

Do kominka polecam Pana Andrzeja Jarzynę - terminy ma odległe ale warto. Zanim zaczął robotę to liczył na kartkach , rysował, wyznaczał i rozmierzał chyba z dzień. Efekt taki, że wyszło co do milimetra. Pan Andrzej zrobił mi obudowę kominka oraz obsadził kamień, teraz glazurnicy okładają płytkami.

Jak widze Inwestor jest już po wykonczeniu domu i jeszcze dalej po wylaniu posadzek i choc tyle czasu mineło nie otrzymałem ,zadnych wiadomosci ,telefonow,czy zdjec w sprawie" lekkiego pobrudzenia elewacji" jak sądzę juz pomalowanej?rożnica prawie centymetra na salonie w którym miejscu?na powierzchni?na dylatacji?,bo tutaj rownież nie dostałem ,żadnej wiadomości.cięcie na salonie usuniete z jakiego powodu?powierzchnia 30m2zostala podzielona ponieważ taka powierzchnia musi być podzielona.jeśli nawet by nie musiala to na pewno nie zaszkodzi.dziwi mnie tak pozne przedstawianie strat czy blędów prawdopodobnie budowa z tamtego roku nawet nie wiem gdzie.jestem w okolicach Warszawy co tydzien-dwa w niedziele na pomiarach i na pewno bym przyjechal zobaczyć co się stało,gdy nie leżą jeszcze płytki ,czy panele.Czekam na wiadomość,bo chetnie poznam szczegóły

Edytowane przez teka

To ja bym chciał polecić kolegę Finlandię z forum, jeśli chodzi o drzwi, okna, bramy garażowe itp :)

A jakby ktoś chciał pobiec w maratonie to też pomoże :)

Ja będę mógł wyrazić opinię w połowie czerwca, jak już będę miał wstawione okna, drzwi i bramę garażową. LIczę na to, że kilku forumowiczów polecających Alterdom się nie myliło.

Czy była już polecana sprawdzona ekipa, która wykona taras i pergolę z drewna ?

Edytowane przez PaRa

U mnie robił TEKA, zadzwoń do niego :)

witam,

czy ktoś mógłby mi polecić solidną firmę do wykonania wylewek posadzkoych miksokretem w okolicach Piseczna/ Dawidów Bankowych? Nasz niedoszły wykonawca z polecenia rozchorował się dość poważnie i zostaliśmy na lodzie. :sick::

dziękuję.