Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,Forum czytam już od jakiegoś czasu ale wczoraj dopiero się zarejestrowałem -witam forumowiczów i zwracam się z prośbą, czy ktoś z szanownych forumowiczów zna/ poleciłby wykonawcę do fundamentów, stropów? Budowa na terenie Legionowa.Poszukuje również ekipy do wyburzenia pomieszczenia gospodarczego i wywiezienia gruzu po nim.

Prace zamierzam zacząć jesień 2017 lub wiosna 2018 ale już się rozglądam bo lubię mieć wszystko wcześniej przyklepane.

Pozdrawiam

Ja przy wyburzaniu małego domku w Legionowie w 2014 roku korzystałem z firmy http://www.robotyziemne-legionowo.pl/. Wykonanie OK.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cały stan surowy

To trafiłeś prawie jak 6 w lotto:)

W moim dzienniku budowy masz namiar :) Gość buduje głównie w okolicach Legionowa i Chotomowa wiec będziesz mógł samodzielnie zweryfikować jakość prac. Stawiał mój dom, 2 domy dla jednego kuzyna , a właśnie skończył stawiać 2 bliźniaki dla drugiego kuzyna. Ja jestem zadowolony, oni też.

Jakbyś szukał tynkarzy do tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych i do ociepleń styropianem to też ci pomoże. U mnie ocieplają budynek ludzie z jego polecenia. Póki co jest OK. Akurat ich pracę możesz ocenić w Legionowie na ul Sienkiewicza. Taki budynek kilkumieszkaniowy z drewnopodobnymi wstawkami. Nie pamiętam numeru ale chyba 22.

• 2 weeks później...

Do tej pory mogłem polecać innych ale teraz sam szukam.

Poszukiwana/poszukiwany: firma od kostki betonowej/kostki granitowej. Utwardzenie, ułożenie itp.

Z Arturem Poniatowskim z firmy Ekoland (Aleogrod) już rozmawiałem. Kilka ciekawych informacji ale jednak odległość/dojazd stanowi utrudnienie.

Ja ze swojej strony chciałbym polecić (wielokrotnie polecanego na tym forum, skąd udało mi się uzyskać do niego kontakt - za co również chciałem forumowiczom podziękować) Pana Roberta (użytkownik vadiol z forum) za kompleksowy remont łazienki.

Zakres prac bardzo szeroki wykonany w całości przez Pana Roberta (nowa kanalizacja i dopływy, glazura, montaż biały, meble itp.), duża kultura osobista i wysoka komunikatywność, bardzo dobre przygotowanie do pracy i zabezpieczenie miejsca pracy (moja drewniana podłoga nie posiada żadnych rys mimo że przy okazji Pan Robert wymienił drzwi wraz z futrynami). Jasna lista wymaganych rzeczy przed remontem, rozliczenie każdego paragonu co do gorsza. Konsultacja prac i omawianie opcji na każdym etapie remontu. Szczerze polecam.

Liczę na dalsza współpracę:) przy kolejnych remontach. (póki co Pan Robert ma zaplanowany tygodniowy urlop w polskich górach więc nie zrażajcie się jak będzie utrudniony kontakt)

Bardzo dziękuję za polecenie.

• 2 weeks później...

Poszukuję firmę która położy deskę barlinecką na ścianę. Na stronie Barlinka nieopodal znalazłem dwie firmy jednak nic mi one nie mówią. jakby ktoś miał jakieś info na ich temat chętnie bym sie dowiedział:

FHU DUDEK Andrzej Wójtowicz / Pruszków

ul. Chopina 2/4 m 7

oraz

Tadeusz Pyczot - Bortech / Pruszków

ul. Promyka 62

Poszukuję firmę która położy deskę barlinecką na ścianę. Na stronie Barlinka nieopodal znalazłem dwie firmy jednak nic mi one nie mówią. jakby ktoś miał jakieś info na ich temat chętnie bym sie dowiedział:

FHU DUDEK Andrzej Wójtowicz / Pruszków

ul. Chopina 2/4 m 7

oraz

Tadeusz Pyczot - Bortech / Pruszków

ul. Promyka 62

U mnie jutro jeśli pogoda pozwoli będzie robiona szalówka na fragmencie elewacji i zadaszenie wejścia z drewna i litego poliwęglanu. Myślę że dla kumatych ludzi szalówka i deska na ścianie / elewacji nie powinny być problemem, zdam relację z prac w dzienniku.

Nadszedł czas żebym i ja kogoś polecił. Budowa jeszcze się nie zakończyła więc lista na pewno się powiększy.

1. Grupa ludzi, których sam nie bałem się zostawić na budowie. Praca wykonana idealnie, brak zastrzeżeń - gdybym tylko na takich fachowców trafiał to by budowa była piękną i bez stresową przygodą:

- płytki, łazienki, terakota, muruje, ceruje, bańki stawia - Pan Robert AKA Vadiol;

- Hydraulika + ogrzewanie - Ma-Box Michał Jurczak - doradzi, pomoże, nie zostawi w potrzebie;

- Elektryka - Jacek Radzikowski;

- Gazownik - Karol Sikora;

- Alarm - Robert Arm;

- Dach z materiałem - Pan Janusz Diabeł + Michał Działak Z Dach-Lux Wolica;

- Geodeta - Jacek Szpilarski;

- Szambo - Budmar i Pan Kucharski;

- Okna, drzwi zewnętrzne, brama garażowa - Aprel;

- Beton - Budokrusz Grodzisk - dostawa zawsze o czasie i nie ma mowy o pomyłce;

- Zabudowa K-G i ocieplenie poddasza - Selki;

- Stachpol - ceny nie są niskie ale jak mówią, że coś będzie to choćby skały s...y to będzie na czas

I na pozycji pretendenta do listy ideałów Pan Artur Teka - wylewki perfekcyjne ale widać, że spieszyli się na inną budowę bo straszny syf zostawili na działce - tylko do tego mogę mieć zastrzeżenie.

2. Osoby, których nie polecam. Jeżeli, któryś z was to czyta to zmieńcie zawód:

- Jacek Szatkowski - Architekt - adaptacja fatalnie wykonana, kontakt słaby, czas wykonania zlecenia - strasznie długo. Mnóstwo błędów.

- pan artur (celowo z małych liter) PSB Mrówka Grodzisk Maz - na początku zapewnia, że materiał jest dostępny, że przy zamówieniach max 3 dni trzeba czekać, że cenią sobie dobry kontakt z klientem. Realia wyglądają tak, że żaden transport materiału nie był poprawny - pomylone zamówienie, na liście przewozowym inna ilość niż na samochodzie, na samochodzie inny materiał niż na zamówieniu, przesuwanie terminów dostawy. A szczytem było gdy ja czekam na transport a pan sprzedawca przestaje ode mnie odbierać telefon - wystarczyło zmienić nr i po jednym sygnale słychać Hallo ?

- Studnie Raszyn Wiertnik Chrzanowski Tomasz - miesiąc czekałem na faceta, tydzień przed terminem uzgodniliśmy wszystko podczas wizyty na działce - gdzie ma być studnia i jaka. W dniu wejścia na działkę odebrał pierwszy telefon, powiedział, że nie może rozmawiać i oddzwoni. Dzwoniłem jeszcze raz po 2 godzinach, znowu po 2 godzinach, wysłałem sms z prośbą o kontakt, dzwoniłem następnego dnia - nie doczekałem się żadnej informacji zwrotnej.

3. Lista neutralna:

- Sławek z Dach-Dom - budował od fundamentów i czasami miałem wrażenie, że dwie ekipy u mnie pracują - jedna bardzo dobra - druga słaba. Ściany zrobili proste - każdy chwalił, później więźbę dachową pokrywali deskami i papa - w koszach przeciekało - poprawiali 4 razy aż się udało. Później Pan Diabeł mówił, że dach całkiem dobrze wykonany. Robili u mnie tynki cem-wap - zrobili strasznie - może nie krzywo ale bardzo niestarannie - przyjechali i poprawiali. I tutaj taki dylemat - część było ok a część była słaba. Ale trzeba przyznać - jak miałem jakiś problem to przyjechali i poprawiali bez słowa marudzenia - tyle razy aż byłem zadowolony. Zawsze starali się doradzić i pomóc.

- Milanbud - zdarzyło się im kilka razy przyjąć zamówienie, pieniądze a później dzwonić, że jednak nie da rady tego w tym czasie załatwić - ale później w ramach przeprosin dawali dobre rabaty.

- Studnie Paluchowski - studnie wywiercili, obudowali ale brak badań wydajności, obudowę zrobili słabiutką - ale woda leci i dużo jej jest.

Informacja dla każdego, kto szuka fachowców – szkoda nerwów – bierz osoby polecany na forum.

Nadszedł czas żebym i ja kogoś polecił. Budowa jeszcze się nie zakończyła więc lista na pewno się powiększy.

I na pozycji pretendenta do listy ideałów Pan Artur Teka - wylewki perfekcyjne ale widać, że spieszyli się na inną budowę bo straszny syf zostawili na działce - tylko do tego mogę mieć zastrzeżenie.

od września nie odbiera telefonów, nie oddzwania, nie odpisuje na smsy itp. Kontakt 0 - zero.

zresztą w innym temacie na tym forum inni piszą dokładnie to samo.

Mozna wywnioskować, że firma się zwinęła i już nie istnieje.

od września nie odbiera telefonów, nie oddzwania, nie odpisuje na smsy itp. Kontakt 0 - zero.

zresztą w innym temacie na tym forum inni piszą dokładnie to samo.

Mozna wywnioskować, że firma się zwinęła i już nie istnieje.

U mnie pracował w czerwcu - wtedy jeszcze odbierał telefony