Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gdzieś była informacja że do końca roku robi sobie wolne, nie pamiętam dlaczego, ale podobno nie on jeden robi wylewki w Polsce.
Być może, ale wystarczy telefon odebrać i powiedzieć, że jest się na urlopie.

Na stronie www nie ma, a wylewki zrobił ktos inny. Chciałem teke, ale no problem, znalazłem innych i tez dobrze.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Być może, ale wystarczy telefon odebrać i powiedzieć, że jest się na urlopie.

Na stronie www nie ma, a wylewki zrobił ktos inny. Chciałem teke, ale no problem, znalazłem innych i tez dobrze.

Mysle ze TEKA odbiera telefony, ale najwyraźniej nie od Pana osoby.

Wiekszosc osob TEKA chwali (lacznie z moja skromna osoba), Pan może mieć oczywiście zgola inna opinie. W każdym razie dalby sobie Pan już spokoj i nie zasmiecal tej części Forum, N-tym postem odnośnie Pana animozji do TEKA.

Wiekszosc osob TEKA chwali (lacznie z moja skromna osoba), Pan może mieć oczywiście zgola inna opinie. W każdym razie dalby sobie Pan już spokoj i nie zasmiecal tej części Forum, N-tym postem odnośnie Pana animozji do TEKA.

wydaje mi sie, ze ta opinia jest z palca wyssana, jakoby tylko ode mnie nie odbierał, nie odbiera od różnych osób. Skąd może znać mój numer telefonu, numer mojej zony, numer kolegi, numer firmowy(10 różnych)?

Z tych telefonów nigdy nie było dzwonione do firmy Teca.

Nie zasmiecam forum, tylko pisze jak jest, natomiast Twój post niczego nie wnosi w tym temacie.

poza tym, ja nie piszę, że jest zły czy dobry, bo nie mam mozliwości oceny, natomiast mam mozliwośc opisania obecnego kontaktu z ta firmą i tyle.

ps. nie mam animozji, napisałem raz, a reszta to tylko odpisywanie na Waszego komentarze.

2ps.

to tez nie najlepiej by świadczyło o tej firmie, ale to Ty zasugerowałeś takie postępowanie tej firmy Edytowane przez Slawko123
ps2

To ja może zmienię trochę temat: poszukuje kogoś kto sprawnie i szybko wykona balustrady. Może macie jakieś namiary ?

Może nie szybko ale za to dobrze wykonane : nierdzewnie.pl

Widziałem ich pracę i nawet komuś z forum polecałem. Muszę jednak przyznać że mieli chyba z miesiąc poślizgu u kuzyna u którego robili balustrady.

Z kolei http://www.nowak-inox.pl współpracuje z firmą która niedaleko mnie tnie nierdzewkę laserem . W rozmowie całkiem rozsadny człowiek i ma całkiem fajne ceny. Przyznam że nie widziałem jego prac na żywo.

Mam też gdzieś trzeci namiar który wraz z pochlebną opinią dostałem od jednego z moich wykonawców ale musiałbym poszukać w wizytówkach na budowie .

Będę wybierał wśród tych 3 firm.

Niezly terroryzm :)

Że zacytuje sam siebie "W każdym razie dalby sobie Pan już spokoj i nie zasmiecal tej części Forum, N-tym postem odnośnie Pana animozji do TEKA"

Na temat Teki słyszałam różne opinie. Nie wszystkie były pochlebne. Ja znalazłam sobie innego wykonawcę.

Na szczęście to sami decydujemy kto nam wykona prace.

Z własnego podwórka już wiem, że nie wszyscy polecani na białej liście utrzymują swój poziom. Oprócz przeczytania BL trzeba jeździć, rozmawiać, oglądać ( a i tak gwarancji dobrze wykonanej pracy nie mamy). Pewnie każdy z nas by książkę napisał dotyczącą przygód na budowie. Nie wiem tylko czy byłaby to komedia czy dramat.;)

Witam, poszukuję tynkarza do tynków tradycyjnych cementowo - wapiennych ( budowa okolice Halinowa). Rozważam również tynki maszynowe cementowo-wapienne, ale na razie nie udało mi się nikogo polecanego znaleźć. Polecany Anatak robi obecnie tylko gipsowe, a dla Exbuxxxo jest za daleko.

A czy zna ktoś może dobrego elektryka, który lubi robić porothermie ?

Dziękuję za pomoc.

P.S.

Niedługo będzie u mnie zakładał okna polecana firma Aprel - dam znać. :bye:

Witam, poszukuję tynkarza do tynków tradycyjnych cementowo - wapiennych ( budowa okolice Halinowa). Rozważam również tynki maszynowe cementowo-wapienne, ale na razie nie udało mi się nikogo polecanego znaleźć. Polecany Anatak robi obecnie tylko gipsowe, a dla Exbuxxxo jest za daleko.

A czy zna ktoś może dobrego elektryka, który lubi robić porothermie ?

Dziękuję za pomoc.

P.S.

Niedługo będzie u mnie zakładał okna polecana firma Aprel - dam znać. :bye:

Przedmna jeszcze elektryka ale dobre rzeczy slyszalem i robil mi przylacze

http://www.instalator-elektryk.com.pl/kontakt.htm

z Okuniewa - po rozmowie widac,ze ma glowe na karku i zna sie i sensownie proponuje.

Nadszedł czas żebym i ja kogoś polecił. Budowa jeszcze się nie zakończyła więc lista na pewno się powiększy.

1. Grupa ludzi, których sam nie bałem się zostawić na budowie. Praca wykonana idealnie, brak zastrzeżeń - gdybym tylko na takich fachowców trafiał to by budowa była piękną i bez stresową przygodą:

- płytki, łazienki, terakota, muruje, ceruje, bańki stawia - Pan Robert AKA Vadiol;

- Hydraulika + ogrzewanie - Ma-Box Michał Jurczak - doradzi, pomoże, nie zostawi w potrzebie;

- Elektryka - Jacek Radzikowski;

- Gazownik - Karol Sikora;

- Alarm - Robert Arm;

- Dach z materiałem - Pan Janusz Diabeł + Michał Działak Z Dach-Lux Wolica;

- Geodeta - Jacek Szpilarski;

- Szambo - Budmar i Pan Kucharski;

- Okna, drzwi zewnętrzne, brama garażowa - Aprel;

- Beton - Budokrusz Grodzisk - dostawa zawsze o czasie i nie ma mowy o pomyłce;

- Zabudowa K-G i ocieplenie poddasza - Selki;

- Stachpol - ceny nie są niskie ale jak mówią, że coś będzie to choćby skały s...y to będzie na czas

I na pozycji pretendenta do listy ideałów Pan Artur Teka - wylewki perfekcyjne ale widać, że spieszyli się na inną budowę bo straszny syf zostawili na działce - tylko do tego mogę mieć zastrzeżenie.

2. Osoby, których nie polecam. Jeżeli, któryś z was to czyta to zmieńcie zawód:

- Jacek Szatkowski - Architekt - adaptacja fatalnie wykonana, kontakt słaby, czas wykonania zlecenia - strasznie długo. Mnóstwo błędów.

- pan artur (celowo z małych liter) PSB Mrówka Grodzisk Maz - na początku zapewnia, że materiał jest dostępny, że przy zamówieniach max 3 dni trzeba czekać, że cenią sobie dobry kontakt z klientem. Realia wyglądają tak, że żaden transport materiału nie był poprawny - pomylone zamówienie, na liście przewozowym inna ilość niż na samochodzie, na samochodzie inny materiał niż na zamówieniu, przesuwanie terminów dostawy. A szczytem było gdy ja czekam na transport a pan sprzedawca przestaje ode mnie odbierać telefon - wystarczyło zmienić nr i po jednym sygnale słychać Hallo ?

- Studnie Raszyn Wiertnik Chrzanowski Tomasz - miesiąc czekałem na faceta, tydzień przed terminem uzgodniliśmy wszystko podczas wizyty na działce - gdzie ma być studnia i jaka. W dniu wejścia na działkę odebrał pierwszy telefon, powiedział, że nie może rozmawiać i oddzwoni. Dzwoniłem jeszcze raz po 2 godzinach, znowu po 2 godzinach, wysłałem sms z prośbą o kontakt, dzwoniłem następnego dnia - nie doczekałem się żadnej informacji zwrotnej.

3. Lista neutralna:

- Sławek z Dach-Dom - budował od fundamentów i czasami miałem wrażenie, że dwie ekipy u mnie pracują - jedna bardzo dobra - druga słaba. Ściany zrobili proste - każdy chwalił, później więźbę dachową pokrywali deskami i papa - w koszach przeciekało - poprawiali 4 razy aż się udało. Później Pan Diabeł mówił, że dach całkiem dobrze wykonany. Robili u mnie tynki cem-wap - zrobili strasznie - może nie krzywo ale bardzo niestarannie - przyjechali i poprawiali. I tutaj taki dylemat - część było ok a część była słaba. Ale trzeba przyznać - jak miałem jakiś problem to przyjechali i poprawiali bez słowa marudzenia - tyle razy aż byłem zadowolony. Zawsze starali się doradzić i pomóc.

- Milanbud - zdarzyło się im kilka razy przyjąć zamówienie, pieniądze a później dzwonić, że jednak nie da rady tego w tym czasie załatwić - ale później w ramach przeprosin dawali dobre rabaty.

- Studnie Paluchowski - studnie wywiercili, obudowali ale brak badań wydajności, obudowę zrobili słabiutką - ale woda leci i dużo jej jest.

Informacja dla każdego, kto szuka fachowców – szkoda nerwów – bierz osoby polecany na forum.

Bardzo dziekuje i przepraszam bardzo za balagan ktory zostawiismy.konczenie w nocy gdy jest ciemno,moze pada deszcz,czasem moje zmeczenie powoduje ze umyka i mi cos waznego.ostatni rok od pazdziernika odkad odszedł Zbyszek zostalismy w trzech i nie mozemy znalezc czlowieka ktory by podołał tej robocie.przez rok jestesmy zmuszeni przejezdzac na budowy czesto po 22.00 nawet o 1.00 w nocy nie zjezdzajac juz do Płocka,za co rowniez,niektorych przepraszam.jeszcze raz dziekuje za wyroznienie.pozdrawiam artur

Przepraszam,ale mam wrazenie ,ze Pan sie uwzial na mnie?w skrocie: jakis czas temu byl okres ze przez telefon ja slyszalem a kienci mnie slabo,wcale,lub byly trzaski(prawdopodobnie piasek cement itp)urlop?mysle ze nalezy mnie sie chwila odpoczynku z rodzina ktora widze....prawie juz nie widze wcale.takze w prawie kazda niedziele wyjezdzalem 4-5 rano a wracalem po 20 czesto. a jak juz bylem te kilka godzin z corka i zona to "padalem" bo nie mialem sily -moj sen to w tygodniu do 5 godz max-cena ktora place rowniez za forum bo coraz wiecej jestesmy w okolicach Warszawy.ostatnio za Kielcami za Poznaniem pod Wroclawiem,czy w Hajnowce(podlaskie)a wkrotce Siedlce ,50km przed Gdanskiem,czy 20km za Piłą.Urlop byl zaplanowany,kilka miesiecy wczesniej i nawet jedna budowa nie przesunela sie na te dni,czy wpisana na te dni,wiec nie wyrzadzilem nikomu zadnej krzywdy.To czas ktory byl dla mnie swiety i wcale nie musialem odbierac od nikogo telefonu,ale odbieralem choc nie zawsze nosilem go przy sobie.Jesli tak chce Pan o mnie wszystko wiedziec to jeszcze mam dwie nogi na wykonczeniu(łakotka i nerw strzlkowy uszkodzony .................a do tego 6-7 tygodni temu peknieta prawa dlon, z ktora po 3 dniach przerwy juz pracowalem by dotrzymac terminow.sa dni kiedy doslownie co 5 minut mam telefon i nie moglbym zrobic dziennie 50m2 posadzki wiec po prostu nie odbieram. dodam ze fima ku zmartwieniu niektorych ma sie dobrze,nie zamknela,sie czy nie ucieka przed nikima za kilka dni bedzie miala robota ktory bedzie sam robil posadzke.:rolleyes:pozdrawiam wszystkich

Niezly terroryzm :)

Że zacytuje sam siebie "W każdym razie dalby sobie Pan już spokoj i nie zasmiecal tej części Forum, N-tym postem odnośnie Pana animozji do TEKA"

Zgadzam sie Panie Mikołaju.Bardzo dziekuje za wsparcie choc nie rozumie tego zamieszania dotyczacego mojej osoby..pozdrawiam

Zgadzam sie Panie Mikołaju.Bardzo dziekuje za wsparcie choc nie rozumie tego zamieszania dotyczacego mojej osoby..pozdrawiam

chodziło o stwierdzenie faktu, że nie odbiera Pan telefonów od jakiegoś czasu. To nie był okres 1-2 dni tylko miesiąca i tyle. Wystarczyło na swojej stronie internetowej umieścić info, "jestem na urlopie od-do" , wystarczyło odesłać sms'a jestem na urlopie lub coś w tym stylu i to wszystko.

nie napisałbym już nic w tym temacie, ale to nie ja wywołałem to zamieszanie

poratujcie proszę namiarem na bardzo dobrego stolarza (zabudowy meblowe głownie), chodzi mi o jakość wykonania ale też solidne podejście do zabezpieczenia swoich prac i terminowość > Miałbym swój dom i dom kolegi w Wawie, spory zakres prac. Przewertowałem te liste ale za bardzo nie ma takich opinii. Dziękuje