Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poszukuję instalatorów pomp ciepła PW najlepiej z Mazowsza lub okolic. Dom budowany w gm. Prażmów.

Jeśli ktoś ma, użytkuje i jest zadowolony z pompy, instalacji, obsługi klienta i późniejszego serwisu to poproszę o namiary.

Proponuję poszukać polecanych instalatorów na stronie producenta pompy, która Cię interesuje, użyć opcji szukam i poczytać dzienniki budowy osób z Twojej okolicy. Osobiście tak zrobiłem, odwiedziłem budowę na której montował pompę interesujący mnie wykonawca - wiedza wymaga trochę zachodu.

Pozwolę sobie. ..

Drodzy Panowie. ..

Nie żeby mi to jakoś specjalnie przeszkadzało, ale. ..

To biała lista wiec może przerzuccie książkę skarg i zazalen na właściwy wątek a tu pozostawcie miejsce dla tych wielbionych, solidnych i polecanych.

Prywatne animozje czy dać sobie z liścia możecie przez telefon, maila tudzież w konfrontacji twarzą w twarz.

Peace Panowie. ..peace. ..

Pozdrawiam

Jeśli mogę dodać od siebie to powiem szczerze, że również mam mieszane uczucia do osób, które są polecane i wielbione akurat w tym wątku.

Jestem na etapie budowy domu i korzystałem lub próbowałem skorzystać z ich usług. Jakie są efekty ? Więcej napiszę po zakończeniu budowy, ale tak pokrótce:

- posadzki - chwalony pod niebiosa posadzkarz: przyjechał w sobotę po południu, skończył w niedzielę rano. Materiał mu się skończył, więc stwierdził, że jest zmęczony, długa droga przed nim, sprzęt ma już umyty i nie ma ochoty dolać 4m2 posadzki. Spakował swoje rzeczy i dalej do domu. Wylewki nie wyglądają zbyt ciekawie, są bardzo nierówne i słabe jakościowo.

- ocieplenie domu - również zachwalany wykonawca, który tak ociepla, że wszyscy są w szoku jak widzą jego efekty prac. Zakupił mi styropian po dość dobrych cenach. Materiał czekał na działce. Miał wejść z pracami za kilka dni. Dzwoni do mnie, że nie da rady, bo ludzie mu się zwolnili i nie wie co robić. Poprosiłem więc kolegę, aby zadzwonił i jako inwestor zapytał czy chciałby ocieplić jego dom o podobnych wymiarach. Jaka była odpowiedź ? Nie ma problemu. Oczywiście przyjadę i pomogę.

- o wspomnianym wykonawcy @fighter1983 raczej nie mogę powiedzieć złego słowa. Owszem, długo musiałem czekać na wycenę prac, przypominałem się, ale jak je już dostałem to wszystko jasno i czytelnie opisane bez jakichkolwiek zawiłości. Mamy XXI wiek i popieram komunikację elektroniczną, dzięki której człowiek dostaje informację i może się z nią na spokojnie zapoznać a nie bazuje na tym co mu ktoś przekaże telefonicznie.

Poczytaj mój dziennik . Tam znajdziesz kontakt. Mam monolit i to bardzo ładnie wykonany.

Dziękuję Zbigor. Niestety rozmowa z ów panem się nie kleiła, w ogóle. Jeśli ów Pan zapytany gdzie obecnie buduje, by się z nim spotkać i nie potrafi odpowiedzieć, to szkoda czasu. Szukam dalej ekipy od SSO.

@idalia Wiem , miałem podobnie :) Taki typ i tyle. ZTCW to ma pełen grafik i stąd zapewne brak zainteresowania kolejnym klientem.

Mamy rynek wykonawców jak słusznie zauważył powerful.

Piszesz o panie Janie? Faktycznie jest specyficzny. Ale to nie on buduje dom... najważniejsze są jego ekipy. Niewiele rzeczy można im zarzucić.

Idalia, nie skreślaj go tak szybko. U mnie była ta sama ekipa, która robiła u Zbigora. Do mnie weszli po nim.

Edytowane przez Wekto

Tak o nim piszę. :) Wiem że nie pan Jan nie buduje bo zdrowie nie pozwala ale trzyma wszystko w ryzach i co ważne majstrzy i podstawowi ludzie są wciąż ci sami.

Wiem to z pierwszej ręki bo szwagier Wieśka mi robił elewację i trzymał u mnie rusztowania przez zimę.

Edytowane przez zbigor

Wectro, Zbigor, posłuchałam i jeszcze raz zadzwoniłam. Teraz już wiem dlaczego p. Jan ma taki głos i z jakiej przyczyny nie wiedział w jakiej dokładnie lokalizacji znajduje się obecnie prowadzona przez nich budowa. Niepoprawnie oceniłam. Nie mniej otrzymałam kontakt do osoby, która obecnie zarządza jak rozumiem sprawami formalnymi i z tą osobą się skontaktowałam. Bardzo uprzejma i rzeczowa więc poprosiłam o wycenę. Dziękuję Zigor wraz z Wectro daliście powód, by nie rezygnować i ponownie zadzwonić.

Wekto.......Twoje Słowa....""""Mam nadzieję, że skończy się już ślepe uderzanie do polecanych tu wykonawców jako jedynych, nieomylnych i najlepszych jakich można spotkać. Prędzej czy później sytuacja na rynku się odwróci"""

Masz rację, polecani wykonawcy, z forum Muratora...szczególnie ci starsi stażem, powoli zaczynają się sami wykańczać...

Wekto.......Twoje Słowa....""""Mam nadzieję, że skończy się już ślepe uderzanie do polecanych tu wykonawców jako jedynych, nieomylnych i najlepszych jakich można spotkać. Prędzej czy później sytuacja na rynku się odwróci"""

Masz rację, polecani wykonawcy, z forum Muratora...szczególnie ci starsi stażem, powoli zaczynają się sami wykańczać...

Jakieś 2-4 lata temu było tutaj na białej liście kilka mocno aktywnych osób. Taki swojski PR gdzie często wzajemnie się polecali. Teraz te nicki można czasem spotkać na czarnej liście.

Każdemu może się noga podwinąć. Każdy może mieć gorszy okres. Czy to jest powód, żeby skreślać ludzi?

Ja nikogo nie skreślam - problem jest, że oni powoli sami się skreślają z tej listy.

Osobiście - jak bym miał się jeszcze raz budować - to biała lista by nie była dla mnie wyznacznikiem jakości. W tym momencie bym szukał tylko czy są negatywne opinie - pozytywne bym traktował z przymrużeniem oka.

CO JEST ???. Gdzie się podziały posty POWERFUL i fighter1983 dotyczące negatywnej opinii na temat firmy Astrobud

moje sa. wgle tak sledzac watek - sa wszytskie w komplecie.

Malo tego - to od inwestora wyszla propozycja zeby je pousuwac (wystapic z prosba do moderacji o usuniecie), przeciwko czemu wyraznie zaprotestowalem, bo wiedzialem doskonale, ze zaraz podniesie sie larum zwolennikow teorii spiskowych. na chwile obecna wg mnie sa wszystkie posty od poczatku wpisu i nic nie usuwano raczej, chyba ze czegos nie zauwazylem.

Moje stanowisko przedstawie wkrotce zgodnie z obietnica. Poki co nie mam po prostu czasu, ale po srodowym spotkaniu wiem juz co odpowiedziec.

Malo tego - to od inwestora wyszla propozycja zeby je pousuwac (wystapic z prosba do moderacji o usuniecie),.

Tak, ja o tym pisałem. Kawałek z pyskówkami można by spokojnie przenieść na czarną listę. To idealne miejsce.

Co do teorii spiskowych to w sumie kupiłem od Ciebie to i owo, podrzuciłem klienta, wiec jestem w pierwszej linii podejrzanych Tajnych Współpracowników. :yes:

Tak czy inaczej uważam że ta dyskusja jest tu nie na miejscu mimo że sam w niej biorę udział.

Piszac o inwestorze ktory zaproponowal usuniecie watku mialem na mysli suzanita a nie Ciebie zbigor.

Moderator nie do konca wylapal o co mi chodzi, mam nadzieje ze nie obrazi sie za cytat z PW

Nie bardzo rozumiem czemu Powerfull ma być Tobą? Czy jest to drugi zbieżny nick? Tak czy inaczej - powerfull ma "czyste" konto i póki co nie można o nic stwierdzić nt jego historii. Obserwuj dalej, jak nazbiera parę postów to może uda się wyłapać jakiś z innego IP który nakieruje dalej..

pozdrawiam

Dodatkowo chronologia: spotkanie z suzanita i fighter 13.09.2017 od 18:30 - 19:39 (dokladnosc taka bo akurat spojrzalem na zegarek wysiadajac z samochodu, i oddzwonilem natychmiast po spotkaniu do jednego z forumowiczow, ktory zadzwonil do mnie wtrakcie spotkania z pytaniem "jak tam inwestor, juz sie pobiliscie?)

po spotkaniu czyli od 19:39 do godziny 22 bylem w samochodzie (trasa okolice Piaseczna-Plock zajela mi ponad 1:45 a jeszcze musialem zatankowac samochod (to sie da udowodnic FV za paliwo, 2 - zrobic siku - tu z dowodem bedzie slabo, 3 - kupic pampersy dla dziecka - tez moze byc slabo z dowodem, bo nie zbieram paragonow ze sklepow na pampery... a szkoda, mogl sie przydac) w tym czasie Powerful pisal na forum, ale fakt - nie mam swiadkow poza coulignon-em z ktorym rozmawialem po drodze prowadzac samochod. Ale tez fakt 2 - przynajmniej w teorii moglem wtedy

- prowadzic samochod,

- gadac z coulignonem przez tel (dla czepialskich, nosze sluchawke w uchu, wiec zgodnie z prawem - moge prowadzic i rozmawiac, sluchawke moze potwierdzic chociazby rzeczony inwestor o ile zwrocil uwage)

- pisac na forum w tym samym czasie podszywajac sie pod powerful-a :) chociaz to juz wydaje mi sie byc malo prawdopodobne i mozliwe... a przynajmniej - zmieniloby mi sie IP bo juz nie z domu a z komorki trzeba by bylo pisac.

Zbigor - tajny moj wspolpracowniku i sprzymierzony w naganianiu klientow mi z forum - bron boze mnie nie polecaj na forum, rodzinie/znajomym z live spoko - z Pawłem interesy kwitna :) ale nie na FM.

Zgadzam sie ze mega smietnik w tym poscie robimy i tez sadze ze powinno sie to usunac, jednak tu zostalem "wezwany" i tu czuje sie zobligowany sprawe wyjasnic. Zrobie to w ten weekend, bo wczesniej nie mam po prostu czasu.

Edytowane przez fighter1983