Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Porobiło nam się niefajnie na rynku wykonawców budowlano - remontowych. Wiadomo.... :-( Są jednak wyjątki i trzeba mieć farta żeby upolować taki wyjątek.

Ja od lat trzymam się najlepszego glazurnika jakiego spotkałam. Mamy za sobą kilka sporych inwestycji i każdorazowo nie tylko nie ma się do czego przyczepić, ale na dodatek facet potrafi wychwycić błędy w projekcie i skorygować je na tak wczesnym etapie, że powinnam mu chyba płacić prowizję od zaoszczędzonej kasy ;-). Jakościowo pierwsza klasa! Inteligentny, myślący, dokładny i sumienny. Pracuje sam i sam bierze odpowiedzialność za swoją robotę. Naprawdę wart każdych pieniędzy. Dziękuję Panu za wszystko i mam nadzieję na dalszą współpracę. Wyjątkowy komfort na rynku usług budowlanych. Zdejmujący inwestorowi ze łba wcale niemało. Dla chętnych - nick na forum: Vadiol tel. 664 837 837

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prace na mojej budowie dobiły do takiego stanu, że mogę polecić kilku wykonawców.Ich wspólnym mianownikiem jest to, że niestety ale terminy są bardzo długie ale uważam, że w każdym z przypadków warto było czekać.

1. Geodeta - GEO SKALA, p. Paweł Zalewski - terminowy, z realnymi cenami, dyspozycyjny

2. SSO z płytą - p. Mirek G. - znany z poprzednich stron polecanych wykonawców - wszystkie zachwyty zostały już chyba wyrażone, ja się pod nimi podpisuję. Prawdziwy fachowiec i serdeczny człowiek.

3. Okna - Aprel - fachowcy montażu, nic na skróty

4. Dachówka i obróbki - p. Artur Sawicki - dach zrobiony zgodnie ze sztuką, efekt wizualny i funkcjonalny - super

5. Tynki CW / wylewki - p. Bogdan G. - przesympatyczny człowiek i doskonały fachowiec

Warto dodać, że nie są to fachowcy na raz, chętnie służą pomocą i rada na kolejnych etapach prac, cierpliwie odpowiadając na wszystkie pytania i wątpliwości.

Wszystkie wymienione ekipy i ich pracownicy są słowni, dotrzymali terminów i uzgodnień finansowych.

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
Polecam tynki wykonane przez p. Antoniego Poparde - CW zacierane piaskiem kwarcowym. Jedyne o co warto przypilnować to ilość metrów do pokrycia. Niestety umawiają się za stawkę za m2 po czym na budowie zapominają o takich ustaleniach jak odliczenie drzwi (które nie wymagają żadnej obróbki) czy trzeba się nastresować i nadyskutować aby zaczęli tynk nie od chudziaka tylko 25cm wyżej co przy całym budynku robi się niezłymi ilościami (w moim przypadku wyliczenia szefa i moje różniły się o ponad 100m2 na średniej wielkości budynku). Pomijam już zawyżone zaokrąglenia przy liczeniu ścian. Zapewne większość inwestorów macha na to ręką i tynkarze mają niezłą premię. Mimo wszystko polecam ustalić metraż znacznie wcześniej przed rozpoczęciem prac i stres z głowy.

5. Tynki CW / wylewki - p. Bogdan G. - przesympatyczny człowiek i doskonały fachowiec

Warto dodać, że nie są to fachowcy na raz, chętnie służą pomocą i rada na kolejnych etapach prac, cierpliwie odpowiadając na wszystkie pytania i wątpliwości.

Wszystkie wymienione ekipy i ich pracownicy są słowni, dotrzymali terminów i uzgodnień finansowych.

A jaki był koszt tynków cw i czy można poprosić jakieś namiary na tego Pana?

Polecam tynki wykonane przez p. Antoniego Poparde - CW zacierane piaskiem kwarcowym. Jedyne o co warto przypilnować to ilość metrów do pokrycia. Niestety umawiają się za stawkę za m2 po czym na budowie zapominają o takich ustaleniach jak odliczenie drzwi (które nie wymagają żadnej obróbki) czy trzeba się nastresować i nadyskutować aby zaczęli tynk nie od chudziaka tylko 25cm wyżej co przy całym budynku robi się niezłymi ilościami (w moim przypadku wyliczenia szefa i moje różniły się o ponad 100m2 na średniej wielkości budynku). Pomijam już zawyżone zaokrąglenia przy liczeniu ścian. Zapewne większość inwestorów macha na to ręką i tynkarze mają niezłą premię. Mimo wszystko polecam ustalić metraż znacznie wcześniej przed rozpoczęciem prac i stres z głowy.

Radonie?

- Zacieraczką obtarli wszystkie okna od podłogi!

- Zarysowali szybę w oknie (zacieraczką)

- "nasypało" im się betonu do rury kanalizacyjnej

- Wylewka potrafiła mieć 5mm spadku na długości 1.8m

- Syf jaki zostawiają trzeba zobaczyć, bo trudno opisać.

- Zatarcie wylewki w niektórych miejscach zostawia wiele do życzenia.

- Zacieraczką obtarli wszystkie okna od podłogi!

- Zarysowali szybę w oknie (zacieraczką)

- "nasypało" im się betonu do rury kanalizacyjnej

- Wylewka potrafiła mieć 5mm spadku na długości 1.8m

- Syf jaki zostawiają trzeba zobaczyć, bo trudno opisać.

- Zatarcie wylewki w niektórych miejscach zostawia wiele do życzenia.

Jakbym widział swoją budowe

Dzień dobry,

Gorąca prośba o polecenie generalnego wykonawcy / firmy budowlanej w okolicach Warszawy, Warszawski-zachodni, okolice Leszna.

Mamy pozwolenie na budowę, projekt indywidualny, nowoczesny, dużo przeszkleń i stali w konstrukcji. Szukamy poleconej firmy, która podejmie się wybudowania naszego wymarzonego domu.

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam,

Anna