Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Możecie polecić ekipę od elewacji, która zrobi ocieplenie ze styropianu, siatkę, klej, tynk mineralny i pomaluje całość farbą silikonową? Domek jest niewielki, parterowy, więc może dałoby radę ogarnąć robotę w tym roku.

Fighter, do Ciebie napisałam już maila w tej sprawie, ale wciąż nie mam odpowiedzi.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś z Państwa może polecić sprawdzonego kierownika budowy? Budowa w okolicach Pruszkowa. Zależy mi na kimś, z kim jest dobry kontakt, kto doradzi, podpowie w razie problemów, a nie tylko pojawi się kilka razy na budowie i złoży podpis w dzienniku.

Tomasz Hofman. 603 123 326 Z tego co pamiętam mieszka w Pruszkowie albo okolicach. Nadzorował moją budowę i mogę go polecić

Możecie polecić ekipę od elewacji, która zrobi ocieplenie ze styropianu, siatkę, klej, tynk mineralny i pomaluje całość farbą silikonową? Domek jest niewielki, parterowy, więc może dałoby radę ogarnąć robotę w tym roku.

Fighter, do Ciebie napisałam już maila w tej sprawie, ale wciąż nie mam odpowiedzi.

Pozdrawiam

przez te podwyzki cen styropianu luty/marzec teraz my jestesmy sparalizowani mailami i telefonami. zadzwon prosze w wolnej chwili 661071502 podam Ci takiego maila mojego technicznego - ktory ma tylko kilka osob - tam jak cos sie pojawia to mam szanse to ogarnac. bo te ogolne skrzynki obecnie sa po prostu zawalone i tego nie da sie ogarnac.

no nie mow ze cos nowego budujesz :D

tak wogole jak tam Twoja elewacja sie miewa ?

No zamierzam znów coś postawić :) tym razem na sprzedaż.

Elewacja ok. Co miałoo odpaść odpadło, Część sam poprawiłem na pozostałe drobnostki nie mam czasu. Reszta się 3ma.

Korzystając z okazji podpowiedz czym zmyć glony z tynku bo ten karbonowy Caparol zielenieje od północnej strony jak zły

No zamierzam znów coś postawić :) tym razem na sprzedaż.

Elewacja ok. Co miałoo odpaść odpadło, Część sam poprawiłem na pozostałe drobnostki nie mam czasu. Reszta się 3ma.

Korzystając z okazji podpowiedz czym zmyć glony z tynku bo ten karbonowy Caparol zielenieje od północnej strony jak zły

Caparol Capatox, tez kurde zauwazylem ten trend :/ co ciekawe nie u wszystkich

Dopisuję się do listy zieleniejących Caparoli :(

Marcin, ten tynk Sain na pewno brał od Ciebie :)

BTW przeczytałem sposób użycia tego Capatoxu. Nie zalecają użycia oprysku. Nie ma czegoś czym mogę spryskać powierzchnię a glony jakoś znikną w magiczny sposób?

Edytowane przez Wekto

Co prawda nie na temat, ale od dawna tak się dzieje jak piszecie... z tym, że mi się już przejadły "licytacje" na fb i zdecydowanie wolę dyskusję tu. Znacznie bardziej rzeczowe i z większym potencjałem.

To że to forum zanika nie ma nic wspólnego z tym co się tu wypisuje . Po prostu w dobie facebooka, tiktoka, i innych podobnych kanałów komunikacji, fora dyskusyjne tracą na popularności. To naturalny proces i nie sądzę by miało się to zmienić.

to chyba nie do konca to.ja juz tu 2 lata nie pisze,a dalej mam budujacych z forum.kiedys bylem chwony,co dzien po 150250metrow wylanych pisadzek.pisalem,doradzalem non stop,siedzialem tu po pracy,zona krzyczala na mnie,nie mialem czasu dla corki,czy zrobic swoje kolana,na pomiarach bylem o 5 rano w niedziele,objezdzalem 5-7 Waszych budow.lalem.u autorusa i wielu wielu innych.znalazlo sie dwoch ,trzech, co napisalo jakies glupie komentarze,jefen juz dwa lata mial komus zdjecia wyslac mojej roboty-znalazl sie inwestor wally 666,ktoremu dzoekuje za szczery komentarz.a u jednego nawet nie bylem(slawko)facet non stop smaruje mnie w komentarzach..Teka sobie odpuscil juz te forum.znajdzie soe inwestor ktory krytykuje nawet Rom-Koma ktory byl tutaj dla mnie niezniszczalny.milion pozytywnych komentarzy.Hubert Sain juz tutaj nie pisza.a kolega fighter ktory kilka lat temu ,,sprzedal mi takie posadzki u psychicznego inwestora dalej tutaj pisze....prawie wszyscy ktorzy z Was buduja domy sa anonimowi,smaruja nam dupsko.lata ciezkiej pracy imie na ktore pracujemy,znika z pierwszym negatywnym komentarzem.na stu z Was zadowolonych jeden napisze nam pozytywny komentarz.,dlatego np mi juz sie nie chce tutaj byc. zycze wszystkim,prawdziwych super domow,super chlopakow ktorzy Wam zbuduja,czy wykoncza domy,ale jak ktos na prawde cos dobrze zrobi piszcie,bez wyjatkow,bo za jakis czas znajdzie sie jakis frajer ktory znajdzie cos zeby ich ujeb....c.pozdrawiam

Napisał agb Zobacz post

Ja z kolei szukam ekipy od wylewek z miksokreta. Byle nie teka.

a czym teka ci podpadł, że byle nie on ?

agb napisał:

31-07-2019 13:58

Domyślnie

Kiedyś wrzucę zdjęcia i więcej napiszę. Teraz mogę powiedzieć, że to najgorsza ekipa na budowie do tej pory.

Napisał agb Zobacz post

Ja z kolei szukam ekipy od wylewek z miksokreta. Byle nie teka.

a czym teka ci podpadł, że byle nie on ?

agb napisał:

31-07-2019 13:58

Domyślnie

Kiedyś wrzucę zdjęcia i więcej napiszę. Teraz mogę powiedzieć, że to najgorsza ekipa na budowie do tej pory.

czekam na te zdjecia inaczej zglaszam sprawe na policje?

Panie -tegopanazonazdradza.....konkretnie.gdzie robilismy posadzki,co jest zle,kuedy,jakies zdjecia.taki nick jak Pana?wspolczuje,problemy z zonami nie na tym forum.czekam na jakis konkret z Pana atrony.dwa lata mbie tutaj nie bylochcialbym konkretnie sie cos dowiedziec.mysle ze nie doczekam sie szybko odpowiedzi,odpisze na priv.

jesli nie doczekam sie odpowiedzi zglosze te pomowienia ma policje.czas skonczyc te chore pomowienia ktore cala Polska czyta

teka fajnie ze wrociles :D

a faktycznie pamietam , ze byl taki epizod, najlepsze jest to, ze ja sie z tym inwestorem mega fajnie dogadywalem, nie pamietam nawet u kogo to bylo - ale wiem, ze bylem bardzo zaskoczony ze Ty sie nie mogles dogadac.

Natomiast teraz mnie to nie dziwi - dosc czesto jestem po forumowym starym na budowie i generalnie tez czasami mamy mieszane uczucia co do naszych klientow, raz jemu pracuje sie fantastycznie, mi po nim tak sobie - jezeli chodzi o relacje z zamawiajacym

a czasami jest odwrotnie, wchodze na budowe i widze ze Aprel montowal okna i sobie gadamy - i okazuje sie ze on mial "pod gorke" a ja fantastycznie wspominam budowe.

Wally666 sporo starej gwardii forumowej sie znalazlo u niego. Yacek Poddasza ktory juz tu praktycznie wcale nie zaglada, my bylismy na kawalku elewacji (panele), Ty byles z posadzkami, ciekawe kto jeszcze z brygady forumowych wykonawcow.

Ale fakt, jakos tak coraz mniej na tym forum tego starego klimatu, lataja hejterzy, poszukiwacze "do czego by sie tu przyczepic" etc.

Po takich 2 spektakularnych zadymach tu na forum - BMS i jareko faktycznie zmienilo sie sporo - tamte akcje byly bardzo ciezkiego kalibru i ciagnely sie bardzo dlugo. Ilosc jadu wylanego tam byla zdumiewajaca.

teka fajnie ze wrociles :D

a faktycznie pamietam , ze byl taki epizod, najlepsze jest to, ze ja sie z tym inwestorem mega fajnie dogadywalem, nie pamietam nawet u kogo to bylo - ale wiem, ze bylem bardzo zaskoczony ze Ty sie nie mogles dogadac.

Natomiast teraz mnie to nie dziwi - dosc czesto jestem po forumowym starym na budowie i generalnie tez czasami mamy mieszane uczucia co do naszych klientow, raz jemu pracuje sie fantastycznie, mi po nim tak sobie - jezeli chodzi o relacje z zamawiajacym

a czasami jest odwrotnie, wchodze na budowe i widze ze Aprel montowal okna i sobie gadamy - i okazuje sie ze on mial "pod gorke" a ja fantastycznie wspominam budowe.

Wally666 sporo starej gwardii forumowej sie znalazlo u niego. Yacek Poddasza ktory juz tu praktycznie wcale nie zaglada, my bylismy na kawalku elewacji (panele), Ty byles z posadzkami, ciekawe kto jeszcze z brygady forumowych wykonawcow.

Ale fakt, jakos tak coraz mniej na tym forum tego starego klimatu, lataja hejterzy, poszukiwacze "do czego by sie tu przyczepic" etc.

Po takich 2 spektakularnych zadymach tu na forum - BMS i jareko faktycznie zmienilo sie sporo - tamte akcje byly bardzo ciezkiego kalibru i ciagnely sie bardzo dlugo. Ilosc jadu wylanego tam byla zdumiewajaca.

zawsze znajda sie ludzie,ktorzy czuja sie na tym forum anonimowi.siedziec non stop ,miec powiedzmy 3000 postow rocznie????poznalem tu wielu fajny h ludzi to jest plus,dobrze ze wielu ma dobre mocne betony powylewane.ktos u kogo nie bylem przez okolo 2 lata opisuje mnie w samych negatywach.podobno nie odbieralem telefonow jakis czas,byl taki czas ze sie odcialem ,zawalony robota,wyciszalem telefon,spalem po 4 godziny,lekarze,spuchniete kolana,.forum sie zmienilo.raz na pol roku zajrzalem cos poczytalem i widze ze to jest juz nie tak jak kiedys.z naszej strony?jestesmy tylko ludzmi,czasem bledy popelnialismy,nie raz pekla zlaczka poszedl beton na sciany,kruszywo wyszczerbialo d,iury w szybach drzwi balkonowych.zaraz dzwo ilem i wolalem inwestora.przez 17 lat lania posadzek 3-4 lata temu w Magdalence koncowka siatki przebila mi pierws,y raz w zyciu rurke od podlogowki,przyje hal inwestor zalozyl,zgrzal jakas zlaczke?,no q...wa zycie.ale jak ktos mi kiedys pr,ykleil pekbieta szybe,drze sie na m ie na budowie,za godzine lr,yjezdza zona tego Pana mowi ze szyba pekla bo jakies naprezenia,czy zle ja zamontowali.....poznoej czytam o jakich drzwiach ubrudzonych w betonie-na forum o tym czytam po ponad roku....jada czasem po nas...ktos kto kupuje dzialke za pol miliona w Warszawoe ,to moze daliego teke,Rom-Koma,chlopakow od okien,wykonczeniowki rozp....ic na tym forum.on ma kase.....ja tez mam kase nie narzekam.ktos anonimowy,inwestor....zrobcie sobie drodzy budujacy biala i czarna liste budujacych.to my sie ustosunkujemy .dajcie swoje ulice ,podajcie swoje imiona i nazwiska.jesli kogos urazilem,pr,epraszam.do 99%z Panstwa mam ogromny szacunek

Wiem jak wazne sa polecenia , moja kolejna budowa w polowie .Stoja mury i dach przykryty folia. Polecam wielokrotnie wychwalanego na forum murarza Pana Mirka Gencla . Absolutnie i bezdyskusyjnie znakomita jakosc pracy, tempo pracy . Polecam bardzo, zwlaszcza jesli ktos oczekuje , ze budowa bedzie przyjemnoscia , ze nie bedzie trzeba doktoryzowac sie z budowlanki:D Pan Mirek dba o kazdy szczegół , mury wygladaja idealnie. Telefon do Pana Mirka podawany tu niejednokrotnie 502711910. Edytowane przez rrmi