Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kontynuacja sprawy poddasz wykonanego przez tzw. Selki p. Hawryluk - NIE POLECAM, partacz. Poddasze nadaje się do rozbiórki i ponownego wykonania prac od podstaw.

Praca paliła się im w rękach, teraz już wiadomo, że to nie mogło zostać dobrze zrobione przez 1 tydzień.

Po kilku latach, zleciłem założenie klimatyzacji u siebie w domu, instalacja miała być układana m.in nad poddaszem czyli strychem. Po odkręceniu podłogi na strychu nad poziomem poddasza użytkowego zastałem karygodne błędy.. m.in:

Wieszaki montowane na nieodpowiednie wkręty a nawet w kilku miejscach na 1 wkręt, brak ułożenia wełny w pustkach przestrzeni ścian działowych, niechlujnie pocięta wełna, duże szpary (mostki), cięta raz na wąskie paski, raz szerokie..., a to ja płaciłem za materiał i miało być dobrze a nie krojenie na kwadraty...

Ponadto pierwsza warstwa wełny między krokwiami nie została zasznurowana..

Sugerowałem się dobrymi opiniami i poleceniem na forum. Jedynie czego nie sprawdziłem to niestety poprzednich realizacji lub chociaż jakiego portofolio, zdjęć z prac etc. Człowiek po tym czasie jest o wiele mądrzejszy.

Poniżej zdjęcia - przestrzegam przed tym partaczem.

[ATTACH=CONFIG]466043[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466044[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466045[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466046[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466047[/ATTACH]

Edytowane przez GrzegorzRR