Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Polecam forumowicza Paulo81, co prawda dopiero połowa pracy ale takie cechy zauważyłem .

1. Tanio

2. Solidnie

3. Kreatywnie (doradza)

4. Wszystkie warunki umowy ( ustnej) jasne i przejrzyste

5. Na bieżąco informuje o kosztach w miarę następujących zmian.

6. Nie zdziera z klienta za materiał.

7. Materiały markowe

8. Nie stawia inwestorów wobec faktów dokonanych.

9. Swoje propozycje i sugestie wyjaśnia w sposób klarowny i przejrzysty dla

klienta.

Przed nami jeszcze uruchomienie systemu, jak zagra jak należy to na pewno o tym napiszę.

Paulo81 oby tak dalej.

A czym sie Paulo81 zajmuje?

Instalacje HYDRAULICZNE kompleksowo

czarna lista:

Usługi Wnętrzarsko-Stolarskie Właściciel Andrzej Gaudyn i jego zięć który na tym forum występuje jako "rzyraf", teren Warszawa i okolice.

Facet zna się na drewnie (zbudował mi drewniany dom). Niestety nie przyznał się, że nie ma pojęcia o fundamentach. Skończyło się na tym, że po roku mieszkania w nowym domu, zaczęły mi się rozpadać fundamenty. Dosłownie kruszą się w rękach, odpadają całe kawały betonu (a raczej zlepionego piachu). Bujam się z tym od sierpnia 2006 roku. Pan Gaudyn obiecywał, a nawet podpisał zobowiązanie, że do 15 maja 2007 r. przedstawi plan naprawy fundamentów. Do tej pory się nie odezwał. Facet podejmuje się budowy domów pod klucz, a zna się niestety tylko na drewnianych konstrukcjach, jest niesłowny, nie umie przyznać się do błędu i zostawił mnie w takich fundamentowych tarapatach, że teraz żadna firma nie chce się podjąć remontu.

a tak przy okazji jeśli znacie jakiegoś sensownego budowlańca, który zna się na fundamentach, to BARDZO proszę o jakiś kontakt, bo po następnej zimie, dom może mi się zawalić.

Monika

czarna lista:

Usługi Wnętrzarsko-Stolarskie Właściciel Andrzej Gaudyn i jego zięć który na tym forum występuje jako "rzyraf", teren Warszawa i okolice.

Facet zna się na drewnie (zbudował mi drewniany dom). Niestety nie przyznał się, że nie ma pojęcia o fundamentach. Skończyło się na tym, że po roku mieszkania w nowym domu, zaczęły mi się rozpadać fundamenty. Dosłownie kruszą się w rękach, odpadają całe kawały betonu (a raczej zlepionego piachu). Bujam się z tym od sierpnia 2006 roku. Pan Gaudyn obiecywał, a nawet podpisał zobowiązanie, że do 15 maja 2007 r. przedstawi plan naprawy fundamentów. Do tej pory się nie odezwał. Facet podejmuje się budowy domów pod klucz, a zna się niestety tylko na drewnianych konstrukcjach, jest niesłowny, nie umie przyznać się do błędu i zostawił mnie w takich fundamentowych tarapatach, że teraz żadna firma nie chce się podjąć remontu.

A może tak do sądu?

a tak przy okazji jeśli znacie jakiegoś sensownego budowlańca, który zna się na fundamentach, to BARDZO proszę o jakiś kontakt, bo po następnej zimie, dom może mi się zawalić.

Monika

a moze tak do sądu

a przy okazjio

UWAGA RATUNKU pilna sprawa

potrzebuję rzeczoznawcę, który realnie wyceni budowę na cele kredytowe, czyli na liście bankowej musi być. Dotychczasowy rzeczoznawca, z którym współpracowałam, do wyceny używał zeszłorocznych aktów notarialnych, a czym to grozi to chyba nie trudno sobie wyobrazić, serdecznie proszę o namiary na priva bowiem wcześniej musimy załatwiać kredycik

serdeczności

Witam.

Szukam ekipy do wykończenia domu okolice Mińska Maz. stan deweloperski (glazur, terakota, parkiet, schody biały montaż itp.)

Witam,

prosze o kontakt pod numer 606852147.

Oraz o odczytanie wiadomości prywatnej.

p.s. strona www jeszcze w budowie, więc moge przesłać zdjęcia na mail.

Pozdrawiam

Witajcie,

Czy moglibyście polecić elektryka do wymiany instalacji w mieszkaniu? Do tej pory rozmawiałem już z trzema, mieli zrobić wycenę i więcej się odezwali.

WOjtek

Moge polecic tego, z którym współpracuję. Znajomy mojego ojca. Z zawodu elektryk czyli polecam kogoś z uprawnieniami. Umówi sie to zrobi.

Jakiej wielkości mieszkanie? Wiem, że wymiana całej instalacji w M3 to u niego max 1500zł. Jest z Mińska ale do Warszawy spokojnie dokjedzie.

Mieszkanie 60m2, z tym że wymianę chcemy zrobić etapami (na początek nowa skrzynka z zabezpieczeniami + rozprowadzenie nowych przewodó do każego z pomieszczeń + pokój) bo mieszkamy tam :), jeśli mógłbyś podesłać jakiś telefon na priv to byłbym wdzięczny

Pozdrawiam

Wojtek

Mieszkanie 60m2, z tym że wymianę chcemy zrobić etapami (na początek nowa skrzynka z zabezpieczeniami + rozprowadzenie nowych przewodó do każego z pomieszczeń + pokój) bo mieszkamy tam :), jeśli mógłbyś podesłać jakiś telefon na priv to byłbym wdzięczny

Pozdrawiam

Wojtek

Prosze o telefon pod numer 606852147 a wtedy przekażę wszystkie istotne informacje.

Żeby znaleźć dobrego wykonawcę najlepiej polegać na opinii innego zleceniodawcy;

jest taki nowy serwis http://www.aukcjepracy.pl , tam się można zarejestrować za darmo. To działa trochę jak allegro, każdy wykonawca i zleceniodawca ma swoją wizytówkę, gdzie są kwalifikacje, historia zleceń i oceny innych użytkowników, więc wiadomo z kim się ma do czynienia. Poza tym można negocjować ceny i warunki wykonania 8)