Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Grzegorzu

Lipa to co napisałeś, choć jak widzę jesteś stałym bywalcem forum :evil: . Możesz sobie przypominać, że to miejsce służy do oferowania dobrych wykonawców. Realia są teraz takie, że wszyscy szukają dobrych wykonawców, a mało kto ich poleca, bo po prostu dobrych wykonawców jest bardzo mało. Nie dziw się, że wszyscy szukają - kto ma oferować, jak tych dobrych brakuje.

Pozdrawiam

Staszek

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przypominam że jest to temat służący informowaniu o solidnych wykonawcach a nie o umieszczaniu postów o poszukiwaniu ich.

KOMINKI

Moi Drodzy! czy ktoś pilnie, ale to bardzo może mnie poinformować o jakichś solidnych wykonawcach/producentach/dystrybutorach kominków?

Bardzo Was proszę o pomoc.

W moim projekcie przewidziane są dwa kominki: jeden z płaszczem wodnym (do ogrzania jakichś 250 m2) a drugi z DGP (do ogrzania jakichś 90 m2). Okazuje się że już na etapie budowy ścian nośnych musze przewidzieć miejsce na te kominki a prace postępują tak szybko że niedługo będą mi zalewać strop.

Kominek z płaszczem wodnym będzie docelowo funkcjonował w jednym układzie w podłogówką i kaloryferami zasilanym również alternatywnie kotłem kondensacyjnym (gaz).

z góry wielkie dzięki za podpowiedzi

no_kya

Realia są takie że jak się czyta ten wątek to w dużej części są prośby a nie informacje. A jak ktoś nie ma co polecić to wątek umrze (choć mam nadzieje że nie)

A teraz ad rem

No, a jak sobie to wyobrażasz, jak tych wykonawców po prostu nie ma :lol:

Mimo tych, według mnie nieuzasadnionych obaw, wątek żyje, bo ja sam uzyskalem pomoc w kilku sprawach. Nawet jeśli ktoś bezposrednio nie pisze, że ma kogoś do polecenia, to i tak wysyła na priva gdy ktoś czegoś potrzebuje (za co oczywiście ja sam bardzo dziękuję). Raz już lamentowałem, że ekipa mi ociekła :D , ale kilku forumowiczow na priva podało namiary do swoich. Tak więc wszystko dziala, nie ma obaw :wink:

Hej

Ja polecam wszystkim ktorzy chca miec ladny dach a buduja w okolicy Milanowka firme MAR-BUD pana Boguszewskiego ( sprzedaja rowniez pokrycia dachowe ).

Zycze sobie i wszystkim budujacym takich jak oni wykonawcow.

Coz, nie wszyscy tacy byli, niestety, ale udalo nam sie jakos wybudowac i wykonczyc ( prawie ) dom a poza MAR-BUD-em moge polecic jeszcze dobrego stolarza z Zabiej Woli i 'wykonczeniowca' (ocieplanie poddasza, g-k,plytki itp. ) rodem z Lodzi ale dzialajacego rowniez w okolicach Grodziska Mazowieckiego.

Pozdrawiam

Hej

Ja polecam wszystkim ktorzy chca miec ladny dach a buduja w okolicy Milanowka firme MAR-BUD pana Boguszewskiego ( sprzedaja rowniez pokrycia dachowe ).

Zycze sobie i wszystkim budujacym takich jak oni wykonawcow.

Coz, nie wszyscy tacy byli, niestety, ale udalo nam sie jakos wybudowac i wykonczyc ( prawie ) dom a poza MAR-BUD-em moge polecic jeszcze dobrego stolarza z Zabiej Woli i 'wykonczeniowca' (ocieplanie poddasza, g-k,plytki itp. ) rodem z Lodzi ale dzialajacego rowniez w okolicach Grodziska Mazowieckiego.

Pozdrawiam

Czy mogę prosić na priva namiary na stolarza ?

Z góry dziękuję :)

Witam

No_kya puszcze na priv wiadomość w sprawie kominków. Nie wiem gdzie są Kąty Węgierskie ale daje ci namiar na sprawdzonych ludzi od kominków.

pozdrawiam

chopinetka, dziękuję bardzo; Kąty Węgierskie są koło Nieporętu (zalew Zegrzyński)

czy możesz mi podać nazwę tej firmy? chciałbym sie zapoznać z ich stroną internetową...

czy masz z nimi doświadczenia instalacyjne? masz ich kominek?

dzięki

no_kya

Witam

To trochę nie ten kierunek :-? nazwy firmy nie pamiętam gdzieś mam wizytówkę ale gdzie ? Muszę poszukać. Kupiłam u nich wkład kominkowy Spartherma Speedy V1 i mam częścowo rozprowadzenie do dgp, niestety całości w tym roku jeszcze nie zrobię ale jak do tej pory jestem z usług tej firmy zadowolona.

pozdrawiam

Witam, Jestem nowy na forum Muratora :D

Proszę o informacje jakie są koszty mb położenia podbitki sidingowej oraz mkw wykonania ocieplenia zewnętrznego budynku materiały są moje.

Interesuje mnie Warszawa i okolice. Chciałbym zacząć jeszcze we wrześniu

Ma 2 fachowców ceny różne o 20%....

Pozdrawiam, Jarek

Witam, Jestem nowy na forum Muratora :D

Proszę o informacje jakie są koszty mb położenia podbitki sidingowej oraz mkw wykonania ocieplenia zewnętrznego budynku materiały są moje.

Interesuje mnie Warszawa i okolice. Chciałbym zacząć jeszcze we wrześniu

Ma 2 fachowców ceny różne o 20%....

Pozdrawiam, Jarek

Moi powiedzieli, że 30 zł z metra

Ja właśnie skończyłam tynkowanie (tynk tradycyjny: cementowo wapienny + gładź) i ocieplenie poddasza (KG + oświetlenie sufitowe) i mogę polecić ekipę --> 517334576.

UWAGA !!! UWAGA !!! UWAGA !!! UWAGA !!!

Przestrzegam przed naciągaczem !!!

Zadzwoniłem, podpisałem umowę, powiedziałem że dam zaliczkę jeśli wejdą na budowę, weszli (a dokładniej przyjechał jeden, osadział kilka narożników wziął zaliczkę i zwiał na 2 tygodnie. Wrócił z 2 chłopakami bez doświadczenia i tak mi spaprał tynki, że poprawki kosztowały mnie 240m2 x 15zł = 3600 zł + 3500zł za zepsuty materiał (piach, cement, narożniki, listwy) i zaliczkę.

Unikajcie Pana Marcina B. z Maciejowic !!!

Pozostałe numery telefonów, pod którymi się ukrywa: 513 931 046 i 798 561 677

to ten sam pan co u mnie.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Witam.

Planuję rozpoczęcie budowy (Warszawa Wawer) na wiosnę 2008. Mam prośbę o namiary na sprawdzoną i godną polecenia ekipę (lub firmę), która byłaby w stanie w miarę samodzielnie (zaplecze itp.) pociągnąć budowę od fundamentów do stanu surowego + dach.

Namiary poproszę na priva :wink: , bo i tak, jak wcześniej zauważył jeden z forumowiczów, popyt zdecydowanie przekracza podaż.

Z góry dzięki.

Gorąco polecam :D :D :D

1. Obsługa geodezyjna całej budowy

Usługi Geodezyjne i Kartograficzne

Marcin Wierzchoń, Jakub Kwerko

Wykonujemy:

Mapy do celów projektowych

Uzgodnienia ZUD

Tyczenie i inwentaryzacje powykonawcze urządzeń podziemnych i budynków

- Marcin Wierzchoń 607 156 380

- Pan Kuba Kwerko 601 812 084

2. Panowie posiadają bardzo dobry kontakt z firmą STD Nasiłowski

Firma specjalizuje się w realizacji robót budowlanych w zakresie zewnętrznych sieci gazowych, wodociągowych, kanalizacyjnych, instalacji wewnętrznych sanitarnych i gazowych oraz robót brukarskich w pełnym zakresie.

3. Projekty instalacji wykonuje dla firmy STD Nasiłowski p. Maciej Chrestowski 602 720 088

Skorzystanie z ww. usług geodezyjnych, projektowych i wykonawczych pozwoliło mi na znaczną oszczędność czasu i pieniędzy

Proszę się powołać na Krzysztofa z ul. Bieszczadzkiej na Białołęce

Pozdrawiam

http://www.stdnasilowski.pl/index.html

ja polecam naszych murarzy budują w okolicach Warszawy już kilka dobrych lat i z pan majster ma syna, który również jest murarzem i ma swoją ekipę, z tego co wiem, to syn ma chyba nawet wolny termin na jesieni, bo wcześniej umówiony inwestor się rozmyślił

jak widać nie tylko wykonawcy nawalają :)