Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Moge polecic firme pana Marka Skrobota do stanu surowego.

Sama znalazlam do niego namiar w tym watku i potwierdzam ze jest w porzadku. Niestety cenowo gorna polka.

Warunkim udanej wspolpracy jest jednak dokladna analiza i spisanie tego co sie chce bo potem przy jakiejkolwiek zmianie winduje ceny. Jedynie jesli chodzi o dach (konkretnie folie) to nie polecam, bylo troche przejsc choc ostatecznie wszystko poprawili i jest ok.

Warunkim udanej wspolpracy jest jednak dokladna analiza i spisanie tego co sie chce bo potem przy jakiejkolwiek zmianie winduje ceny.

Za kazda prace , nie przewidziana umowa nalezy zaplacic wiecej.

To zadne windowanie cen.

Przeciez nikt nie bedzie wykonywal extra pracy za darmo , tylko dlatego , e ma umowe na wiekszosc innych prac.

Rrrmi chyba mnie nie zrozumiales. Nie oczekiwalam ze ktos zrobi mi za darmo.

Jednak ustalenie wynagrodzenia za dodatkowa prace musi byc adekwatne do jej pracochlonnosci. Mowilam o sytuacji gdy wykonawca wie ze jestes skazany na niego bo robi ci kompleksowo calosc i nikogo innego nie znajdziesz na jakas pojedyncza usluge wiec cene rzuca z kosmosu.

Nie chce mi sie dluzej o tym gadac. Ten watek chyba nie temu sluzy. Pisalam o tym zeby ostrzec kolejnych inwestorow. Jezeli jednak ktos nie wierzy i chce sie sam przekonac to juz nie moja sprawa.

W kazdym razie jeszcze raz pisze ze ekipa o ktorej tu mowa jest fachowa, terminowa i przestrzega bardzo tego co w umowie (przynajmniej nie podnosi umowionych wczesniej cen co podobno tez sie niektorym zdarza).

pozdrawiam

A wg mnie nalezaloby o tym pogadac, i Twoja niechec nie ma tu nic do rzeczy. A watek wydaje sie odpowiedni. W tym watku sa polecani fachowcy i jesli ktos ktoregos z polecanych szkaluje czy tez psuje mu opinie w ten czy w inny sposob, to powinien to bardzo konkretnie umotywowac, a nie tylko rzucac slowa na wiatr, a przy prosbie o wyjasnienia mowic "nie chce mi sie o tym gadac"...

Zastanow sie jaki miala bym interes szkalowac, a jesli nawet to chyba nie w tym watku. Ale dobrze, dam Ci przyklad. Nie mialam w umowie szalowania law fundamentowych.

Okazalo sie ze mam grunt piaszczysty i kierownik zalecil szalowanie. Wykonawca

za sama robocizne! zarzadal 10 000. Zadzwonilam do 2 innych i ocenili ze juz z materialem nie powinno to przekroczyc 3500. Oczywiscie z ich uslug skorzystac nie moglam bo zwiazana bylam umowa.

Chodzi mi o ostrzezenie innych ze przy pewnym rodzaju wspolpracy - kompleksowej usludze nie ma miejsca na dogadywanie sie z wykonawca w trakcie. Tylko z malymi ekipami to wchodzi w gre. Tu licza sie terminy, wykonawca prowadzi kilka budow i dla niego kilka dni obsuwu bo sie cos inwestorowi zmienilo jest nie na reke. I tyle o tym.

Ponieważ ktoś tu już pytał o wykonawcę schodów, to podaje namiar

Pan Dariusz Lasek – 608-404-823

Z tego co wiem Pan Darek robi także drzwi.

Wczoraj u nas skończyli montowanie schodów. U nas są schody betonowe, obłożone drewnem. Drewno dąb, schody jednobiegowe, szerokość 1m, 18 schodów.., do tego barierka aby dziecko nie wchodziło na schody i barierka do kuchni.., wszystko razem met. i robocizna 6650.zl.

Wykonawca terminowy i dokładny. Rok temu robił schody u kolegi i jak dotąd nic się z schodami nie dzieje, wiec mamy nadzieje, ze u nas tez tak będzie.

Jeśli ktoś będzie się kontaktował proszę mówić, ze z Forum Muratora.

Dzięki temu kontaktowi mam wykonane ładne dębowe schody w Lipkowie. Pan Darek Lasek zrobił u mnie schody dwubiegowe, 18 schodów z poręczami za co jeszcze raz dziękuję. Wykonawca rzetelny, terminowy i nie drogi. Pozdrawiam

Ja też z czystym sumieniem polecam pana Darka. Świetny fachowiec, zero marudzenia i cena bardzo przyzwoita. No i schody wyszły piękne - dokładnie takie jak chciałam :D