Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja polecam Pana Andrzeja (inżynier) do adaptacji gotowych projektów celem uzyskania pozwolenia na budowę, przeliczeń technicznych (np. zamiana jednych materiałów na drugie, przerobienie fragmentów domu), etc. B. duża wiedza, b. sympatyczny i nie jest drogi.

poproszę o namiary na tego Pana, bo moja obecna Pani Architekt jest do kitu:(

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to moge polecic:

- ekipa gorali do stanu surowego - naprawde godni polecenia, namiary dostalem od jednej z forumowiczek, zbudowali mi dom, teraz buduja mojemu koledze :)

- ekipa od pokryc dachowych jw (takze znana na Forum - dzieki Izat :) )

- elektryk - mlody i nowoczesny - zasugerowal kilka fajnych rozwiazan. Zrobil takze instalacje odkurzacza centralnego

Ze szczegolami zapraszam na priva.

Pozdr!

OSTRY

poproszę namiary na górali i na ekipę do pokryć dachowych.

Witam.

Do zabudowy GK polecam:

p. Tomasz Pietras, tel. 698347775

oraz

p. Janusz Wrona, tel. 602595828

Obaj wykonują standardowe zabudowy z płyt GK, ale rónież potrafia tworzyć cuda z tego materiału :)

Ci wykonawcy, jak każdy dobry fachowiec, bardzo dużo pracy, więc trzeba się umaiwać ze sporym wyprzedzeniem.

A to chyba o to ogłoszenie chodziło. Już sobie wszystko przypominam. Dzwoniłem do Pana wtedy, nie podawałem, że chcę robić w Słupnie gips kartony (proszę się na to nie powoływać), bo nawet nie dotarliśmy do takiego stadium rozmowy... Był Pan ze wszystkim na "nie", niezbyt miły, a czasami nawet wulgarny, a po paru sekundach się Pan rozłaczył... Może Pan mówić, że jest taki czysty jak łza, jest Pan super wykonawcą itd. (to oczywiście nie jest wykluczone, bo jednak ludzie Pana polecają), ale proszę nie robić parodii, że Pan taki pokrzywdzony... Wtedy taki bardzo miła jak Pan mówił przez telefon Pan nie był, więc może Pan mieć tylko do siebie pretensje. A jezeli tak strasznie Pana uraziłem, że przez pół roku nie moze Pan dojść do siebie, to serdecznie Pana przepraszam :-?

Witajcie jestem tu całkiem świerza :)wiec tym bardziej prosze o wyrozumiałość i pomoc :)

Kończe mieszkanie na strychu i potrzebuje kogoś do obłozenia drewnem.

Chodzi o wykończenie czesci drewiennych strychu.

Czy ktos z was robił cos takiego zna ceny i fachowców?

Szukam takze kogoś tko zrobi mi drewniana podłoge trepy i parapety.:)

Prosze o pomoc

z góry dziekuje

witam,

proszę o polecenie ekipy,która profesjonalnie podejdzie do tematu wykonania drewnaianego stropu w już zamieszkałym budynku murowanym.Temat aktualny na wiosnę/lato (bo musimy się wyprowadzić z domu:) i wywieźć dzieci)

zależy mi na ekipie,która ma już doświadczenie z takim przypadkiem.

ze swojej strony mogę polecić ekipę do ogrodzeń z okolic Nadarzyna (ktoś niedawno pytał o to) i osobę do układania kostki brukowej,profesjonalnie i niedrogo (nie firma!).

mogę jeszcze polecić firmę kominkową-w 4 dni miałam zrobiony kominek od zera,łacznie z rozbiórką starego-www.kominkikomo.pl

jestem bardzo zadowolona-super terminowi,czyści,dobre ceny,profesjonalne doradztwo i projektowanie,krótkie terminy.

dziękuję i pozdrawiam,

Ja polecam Pana Andrzeja (inżynier) do adaptacji gotowych projektów celem uzyskania pozwolenia na budowę, przeliczeń technicznych (np. zamiana jednych materiałów na drugie, przerobienie fragmentów domu), etc. B. duża wiedza, b. sympatyczny i nie jest drogi.

Bylabym zainteresowana. Mozna prosic o namiary na priva? Znasz ceny?

Z gory dziekuje :lol:

Czy ja także moge prosić o namiary na priva?

Witam serdecznie!

Bede bardzo wdzieczna za polecenie sprawdzonych fachowcow:

Projektanta - taniego, do adaptacji gotowego projektu. Jak sadzicie jaka jest rozsadna cena adaptacji z niewielkimi zmianami?

Kierownika budowy - solidnego. Ile wy placicie kierownikowi?

Dekarzy - do polozenia blachodachowki w polowie czerwca - budowa pod piasecznem.

Z gory dziekuje za pomoc! Mam nadzieje, ze juz niedlugo, jako bardziej doswiadczony forumowicz, bede mogla sluzych przydatnymi informacjami.

Danka

Witam

Poproszę również o namiary na tego Pana.

Ja polecam swojego wykończeniowca. Robił u mnie ogrodzenie ( z przeróbką bramy, bo mi rodzony ojciec skiepścił), kominek, dgp, sufit z kg (miooodzio), gres, glazurę i mnóstwo jeszcze innych rzeczy.

Przy okazji przypilnował mi paru innych fachowców. Strasznie fajny człowiek przy okazji. Kończy u mnie za ok.tydzień. Namiary zainteresowanym wyślę na priva.

Witam,

Bardzo proszę o namiar na tego pana.

ja też poproszę o namiary;

u mnie tego rodzaju prace dopiero na kwiecień/maj ale już czas sie umawiać

thx

no_kya

Hej, pierwszy raz dziś trafiłam na ten temat - bardzo mi się podoba :lol: Spisałam sobie kilka telefonów do glazurników (których aktualnie poszukuję) mam tylko pytanie o to, która ekipa jest "spora" - mam do położenia ok.170m2 + ściany w łazienkach i kuchni, to dość dużo a nie mam na to wiele czasu. Chciałabym, aby prace posuwały się naprawdę sprawnie, stąd wymyśliłam sobie, że zatrudniłabym 4-6 osób (albo i więcej) a nie np.1-2. Tak, że jedni kładli by np.garaż, drudzy łazienki, trzeci kuchnia i salon, itd.

Witam wszystkich budujących,

przymierzam się do rozpoczęcia budowy domu na terenie, na którym w latach "minionego systemu" poprowadzono sieć melioracyjną. Może ktoś z Was mógłby polecić mi sprawdzoną (czytaj solidną i terminową) firmę zajmującą się przerabianiem ciągów drenarskich.

Renata.

mam zamiar zacząć budowę domu jednorodzinnego do 130 m2 jeszcze w tym roku. zastanawiam sie nad formą budowy: czy pod klucz przez firmę, czy systemem gospodarczym? jak możecie to proszę o jakieś rady.

jeśli znacie jakąś/kieś dobre firmy budujące pod klucz też będzie pomocne, może jakieś namiary?

zostawiam maila: [email protected]

z góry dzięki

Witam Was wszystkich serdecznie.

Jestem na forum świeżynką więc jeżeli popełnię jakiś błąd proszę o wyrozumiałóśc.

Poszukuję ekipy do wykończenia domu : położenie podłóg, glazury, terakoty, zabudowy karton gipsem, zabudowa kominka, zrobienie drzwi i kuchni (stolarz)

Mam nadzieję, że Wy jako doświadczona kadra polecicie mi sprawdzone ekipy :D

Prace planuję rozpocząć na jesieni

Bardzo dziękuję i pozdrawiam

Ania