Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Poszukuje ekipy do wyprowadzenia stanu otwartego w stan zamkniety.

Interesuje mnie:

1) wymiana jętek w dachu (obecne sa wadliwe), przedluzenie czesci dachu

2) wykonanie pokrycia blachodachowka wraz z orynnowaniem i obrobka blacharska i podbicie dachu + montarz okien dachowych

3) ocieplenie budynku z zewn. + tynki zewnetrzne

4) montaz okien i drzwi zewnetrznych

5) schody wewnetrzne

6) wylewki gruntujace

7) taras - konstrukcja i wylewka

Zalezy mi na kompleksowej ekipie, ktora podejmie sie takze dalszych prac.

Okolice: Kobylka, Tluszcz, Wyszkow, Radzymin - budowa w olkolicach Wyszkowa

Pozdrawiam serdecznie i ciesze sie, ze dolaczylem do grona forumowiczow.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Klikam i klikam i nic sensownego nie pojawia sie ku mojemu zdumieniu. Moze podejscie mam zle i zamiast szukac ekipy od wszystkiego powinienen szukac kilku ekip? Tyle, ze ja cholernie daleko mam do tej budowy i dzienne dopilnowanie inwestycji wydaje sie byc nierealne.

No nic, czytam cierpliwie dalej i analizuje watki poboczne zgodnie z zaleceniami. Ba, nawet sie pokusilem o dziennik.

Ja wam moi drodzy powiem, że zaczęliśmy po Wielkanocy 2008.

Wigilia była w już wykończonym domu :)

Moja ekipa zrobiła mi praktycznie wszystko, chłopaki nie zostawili mnie nawet jak ich majster zawinął się ze sporą częścią ich kasy:

- wykopali fundamenty, wymurowali ściany fundamentowe,

- postawili stan surowy

- zrobili ocieplenie i tynki

- ocieplili poddasze i położyli płyty

- zrobili hydraulikę

- wylali posadzki

- pomalowali ściany

i pojechali na święta do domu :)

Ekipa jest z Tarnobrzega.

0 792 367 185

Więźbę zrobił mi najlepszy fachowiec z okolicy - p. Sikorski

Gont na dachu położyłem sam

Instalacje elektryczne zawdzięczam firmie El-rad z Gliny

Zakupy robiłem głównie w Brico Depocie - po pokłóceniu się z prawie wszystkimi okolicznymi "hurtowniami", które przy jednym zamówieniu chciały się dorobić na kilka pokoleń

:)

Ja rowniez polecam ekipe Pana Darka, zawdzieczam Mu piekny dom w starym stylu, kuchnia ( ze starych cegiel) to wprost majstersztyk :D

Poza wspaniala realizacja, Pan Darek stal sie przyjacielem domu- a to chyba najlepiej o Nim swiadczy, polecam :D :D

Szukam solidnego (myślącego) cykliniarza. Czy ktoś może zna kogoś takiego? Na kwiecień, maj.

W rewanżu mogę polecić dobrego glazurnika i fachowca od remontów - robi wszystko tak, jak chcesz

...

Pytający :przeczytajcie posty powyżej i wszystko znajdziecie.

:roll: :roll: :roll: ..musiałam :roll: :wink:

Znalazłam namiary np. na p Mikołaja, ale jest jeszcze kwestia dogrania terminów. Prosze, nie zniechecaj postami typu- czytaj, ale nie pisz :)

Witam,

jestem nowa na forum i troche ze zdziwieniem czytam niektore posty.Dla mnie rzecz oczywista-Jak ktos jest do wszystkiego to jest do niczego-takie tam powiedzonko ale czesto sie sprawdza.

Szukajcie profesjonalistow w danej dziedzinie.Ten kto jest dobry w budowie domow raczej nie bedziej juz za bardzo profesjonalny np. w ukladaniu plytek.Chyba,ze ma bardzo duza firme i bierze podwykonawcow.(cena wtedy tez jest odpowiednio wysoka).

My z mezem w zeszlym roku budowalismy dom - okolice Grodziska Maz.Z czystym sumieniem moge polecic firme p.Dominika Kujawy (tel.0507 122 233). ktory postawil nam dom w stanie surowym otwartym.Sprawdzil sie idealnie.Doradzal, jezdzil po towar na sklad jak nie mogli dowiezc a cos im zabraklo.Umowe tez bez problemu podpisal.Jednak nie podjal sie dalszych prac wykonczeniowych bo jak stwierdzil nie mial fachowcow do wykonczeniowki.Byl rzetelny, co cecha raczej rzadka u wykonawcow.

Witam Wszystkich,

Poszukuję godnej polecenia firmy zajmującej się instalacjami wentylacyjnym (rekuperatory, rozprowadzenie powietrza, GWC) od projektu po wykonanie.

Ma ktoś namiary na takich ludzi?

Z góry dziękuję

Eugeniusz_ napisał:

Przeglądam te posty z poleceniami wykonawców i baaaardzo dziwne jest że polecają osoby które mają po kilka postów - pozostawiam wszystkim do przemyślenia

Moze nie kazdy ma czas aby caly dzien sledzic wylacznie forum muratora i pisac codziennie nowe posty.Mysle, ze sa takze osoby takie jak ja, ktore maja dom w stanie surowym i poszukuja raczej podpowiedzi w serwisie, a na forum zagldaja rzadziej.Co nie oznacza, ze nie moga sie tez podzielic informacja dot. chociazby ekipy budowlanej ( bo nie mam jeszcze hydrauliki, elektryki itp.)Jesli pozostali fachowcy tez sie sprawdza zamierzam o tym napisac na forum.

Witam Wszystkich,

Poszukuję godnej polecenia firmy zajmującej się instalacjami wentylacyjnym (rekuperatory, rozprowadzenie powietrza, GWC) od projektu po wykonanie.

Ma ktoś namiary na takich ludzi?

Z góry dziękuję

Polecam p.Jarka - 602-334-682 , robił u mnie i u innych forumowiczów.