Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Szukam:

- stolarza, który zrobi kilka drobiazgów z drewna (parapety, stelaż pod umywalki, etc.)

- fachowca od naklejania płytek kamiennych na elewację

- gościa, który elegancko wyrówna teren wokół domu, czyli dysponującego spycharką oraz broną tudzież innym sprzętem kopiąco-pchająco-wyrównującym

- szklarza, który elegancko wklei duże lustro w łazience.

Z góry dzięki za namiary. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.Polecam Ekipe górali pana Józka w 6 tygodni stawiali mi dom 200 m2 z wieżbą Dostałem namiar na nich z łodzi od kumpla a robią w całej Polsce.Wogóle nie trzeba ich pilnowac nie zawalili ani dnia,jak chce ktos pogadac lub obejzec domek to zapraszam do dębe wielkie koło mińska jest ich 6 także sprawnie im to idzie,Wrazie ktos był zainteresowany to podaje namiar na pana józka692-325-586

Polecam Panów od tynków cem-wap. Po pierwsze bardzo solidni a po drugie pozostawili po sobie taki porządek, że hydraulik, który wszedł po nich do budynku był w szoku. Wszystkie podłogi były porządnie pozamiatane (zero tynku na podłożu). Powierzchnia otynkowana w trzy tygodnie, a było tego sporo, bo 950 m.kw. Z tego co wiem terminy mają wolne dopiero na wiosnę 2010 ale jak wszyscy wiemy poślizgi na budowie zdarzają się często więc może warto zapisać nr.

Pan Piotr 503 163 234.

na terenie Warszawy jest kilka ich realizacji więc można poogladać (u mnie również) [/b]

To prawda Bożeno030100, dzieki za namiar na priv, ale terminów u p. Piotra BRAK! Nie możemy czekać do wiosny 2010 na tynkarzy :(

W związku z powyższym ponawiam prośbę o kontakt do tynkarzy (cem-wap) i elewacje zew. HELP!

.

tynki zewnętrzne : 887 643 941

Jacek Grodziński

Polecam inwestora zastępczego i kierownika budowy w jednym, pana Zbyszka K. - działa w okolicach Warszawy.

Robi od A do Z, od SSO poprzez deweloperski i "pod klucz".

Sam załatwia materiały, prowadzi ekipy, jest na budowie codziennie.

My tylko przyjeżdżamy i robimy zdjęcia. :D

Każda usterka (bo tych wiadomo - nigdy się nie uniknie) jest kwitowana "Nie ma sprawy, już to poprawiam, będzie tak zrobione aby było dobrze". Bardzo mi się takie podejście podoba. :D

Nie marudzi tak jak to zdarza się innym, że w projekcie to niepotrzebnie za dużo wzmocnień - fundamenty mamy więc zgodnie z projektem z podwójnym wzmocnieniem, choć wystarczy standardowe, podciągi na 90 cm, choć wystarczy 60, chudziak B12 choć wystarczy B10 itd...

Materiały, jakie zamawia - miodzio.

POLECAM! Namiary wyślę na priv. :)

Polecam Panów od tynków cem-wap. Po pierwsze bardzo solidni a po drugie pozostawili po sobie taki porządek, że hydraulik, który wszedł po nich do budynku był w szoku. Wszystkie podłogi były porządnie pozamiatane (zero tynku na podłożu). Powierzchnia otynkowana w trzy tygodnie, a było tego sporo, bo 950 m.kw. Z tego co wiem terminy mają wolne dopiero na wiosnę 2010 ale jak wszyscy wiemy poślizgi na budowie zdarzają się często więc może warto zapisać nr.

Pan Piotr 503 163 234.

na terenie Warszawy jest kilka ich realizacji więc można poogladać (u mnie również) [/b]

To prawda Bożeno030100, dzieki za namiar na priv, ale terminów u p. Piotra BRAK! Nie możemy czekać do wiosny 2010 na tynkarzy :(

W związku z powyższym ponawiam prośbę o kontakt do tynkarzy (cem-wap) i elewacje zew. HELP!

Pozdr.

ps. Sprzedam tanio stemple budowlane wys. 2.80-110szt.

czesc

u mojego tynkarza zwolnil sie termin połowa czerwca, koszt 20 PLN za 1m2 + mat.

@andrzej_izabelin

Masz na mysli sama robocizne czy z materialem?

Przyznam ze nie znalazlem nikogo za tyle z materialem, najmniej to ok. 50zl/pkt netto.

* Mnie elektryk z Otwocka powiedzial 55zl/pkt elektryczny,i tele-techniczny i RTV a 25 za pkt alarmowy z materialami. To jest cena netto za bezpuszkowa instalacje, inst. w peszlach prowadzona. Tel. do Pana Darka Markowskiego +48 600 230 167

* Z zakonczonych prac to mam prace wodno-kanalizacyjne moge tutaj polecic (zreszta tez stad, z polecenia) Pana Stanislawa Kubuja z Sulejowka - rewelacyjny facet i w dobrej cenie, tel. kont. +48 601 391 034

* Facet ktory robil nam stryszek tez jest dobry, Janusz Wrona, tel +48 602 595 828

Nie wiem czy wszedzie Oni robia, ale na pewno na Wawrze.

* Jeszcze zapomnialbym o oknach :)

Zamowilem w firmie Mielczarek ze Zdunskiej Woli, przedstawiciel na Bartyckiej i dobre okna w dobrej cenie. Kontakt do pzedstawiciela w Warszawie: Krzysztof Biernat, tel. +48 601 159 614

Ja zamawialem tzw. cieple okna wraz z roletami i brama garazowa w kolorze orzecha-montaz tzw. pasywny, poza murem

* Podlaczenia kolektorow pionowych (wywiercone juz mialem) wykonala firma Ekoemiter. Beda robic tez podlogowke w calym domu i montowac pompe ciepla Vaillant'a

* Wentylacje mech. wykonuje firma ASK z Krakowa (http://www.rekuperatory.krakow.pl/) - dobre i w dobrej cenie rekuperatory maja. Montuje fizycznie w naszym rejonie firma Marek Ziółkowski, GOMAR, tel. +48 500 105 022 z Radomia

!!! Jakby co, to mozna powolac sie na mnie, Jerzy od blizniaka na Wawrze !!!

Pzdr.

Sama robocizna + mat. kupowałem oddzielnie via jego hurtownie, caly dom ok. 110 punktow + dodatki na zew domu. Calosc ok. 8000 PLN

Przyszedł czas na kolejne podsumowanie i tak:

1.odkurzacz centralny - polecam pana Czarka Lesińskiego (http://www.bezkurzu.pl). Pan Czarek wykonał nam instalację odkurzacza centralnego. Przed wylewkami zadzwoniliśmy do niego aby sprawdził czy wszystko jest ok. Przyjechał i okazało się, że mamy awarię i brak prądu. Zaproponował,że przyjedzie następnego dnia (w niedzielę). Niestety prądu jeszcze nie było. W poniedziałek Panowie zaczęli robić wylewki. Przyjechał Pan Czarek i okazało się,że ktoś przerwał przewód i instalacja nie działa :o .Pomimo pilnego wyjazdu poza Warszawę nie zostawił nas z problemem tylko naprawił przewód. Nie jest sztuką dobrze wykonać instalację ale dla inwestora ważne jest aby w razie problemów mógł zadzwonić i uzyskać pomoc. POLECAM

2. elektyk Pan Piotr Modzelewski - polecam. Pan Piotr w sobotę odebrał telefon,że mamy awarię prądu. Niestety w niedzielę nie mógł przyjechać. Wiedząc,że wylewki będą robione od poniedziału rano przyjechał o 6 rano na budowę i naprawił instalację. Dziękuję i polecam takich fachowców.

Obaj Panowie zainkasowali już swoje wynagrodzenie i mogli mnie zignorować, bo mają inne pilne zlecenia i dlatego uważam ,że są godni polecenia.

Mam oczywiście doświadczenia z innymi fachowcami, którzy już tak chętni do pomocy w sytuacji problemu nie są ale też o nich tutaj nie napiszę... Warto zwrócić uwagę również na to jak traktują wykonawcy inwestorów po zakończeniu prac. Usterki zdarzają się zawsze. Łatwiej jest jeśli ma się potem wsparcie wykonawców.

Witam,

Szukam:

- stolarza, który zrobi kilka drobiazgów z drewna (parapety, stelaż pod umywalki, etc.)

- fachowca od naklejania płytek kamiennych na elewację

- gościa, który elegancko wyrówna teren wokół domu, czyli dysponującego spycharką oraz broną tudzież innym sprzętem kopiąco-pchająco-wyrównującym

- szklarza, który elegancko wklei duże lustro w łazience.

Z góry dzięki za namiary. Pozdrawiam

pliiiisss....

Aranżator wnętrz posszukiwany!!!! Jak macie namiary na sprawdzonych, solidnych i gustownych - mających czas dla klienta to poproszę!!!! Do wykonania kuchnia, łazienka. A jak będzie dobrze to może i wiecej.

Projektant wnętrz : Jola (wynik powyżej i w dzienniku) 501-407-071. Jest dobra, więc nie wiem jak z czasem.

Pan Piotr 503 163 234.

Pozdr.

ps. Sprzedam tanio stemple budowlane wys. 2.80-110szt.

czesc

u mojego tynkarza zwolnil sie termin połowa czerwca, koszt 20 PLN za 1m2 + mat.

Witaj andrzej_izabelin

w takim razie poproszę o namiar- termin mniej więcej pasuje :D

Może być na priv.

Dzięki i pozdrawiam

Kochani, help!!!

Poszukuję PILNIE rzetelnych tynkarzy wewnętrznych (tynki cementowo-wapienne) oraz ekipę do elewacji zewnętrznej.

Pozdrawiam

Oby nie ekipa pana Slawka Debskiego z Konstancina. 3xNIE!!!

Polecam Braci - tel. do jednego z nich 661117760. Robią szybko i solidnie, z własnym materiałem. Tak sprawnej ekipy dawno nie widziałem.

Można powołać się na Adama z Zagórza

Pozdrawiam

Adamo