Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Chyba jestem najświeższa na tym forum.

Proszę o pomoc. Chociaż jestem dopiero na etapie ogrodzenia działki, przygotowania i wyrównywania terenu, to już myslę nad dobrą ekipą. Chciałabym wylac w tym roku fundamenty. NIe wiem czy się uda, bo jeszcze nie mamy pozwolenia, ale jakaś tam nadzieja jest.

Czy ktoś mógłby polecic mi ekipy (tanie oczywiście i solidne :lol: ) z okolic Radzymina. Będę budowała się w Czarnowie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Poczytaj wstecz.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

polecam p. Jerzego Filabera 692 020 065 - zajmuje się generalnie murarką, ale ma kilka zaprzyjaźnionych ekip od innych prac. U mnie na razie pracowali murarze, cieśle i ludzie od ociepleń - zero zastrzeżeń. Dogadanych mam też elektryków i tynkarzy.

Ja też polecam tego Pana!;)

Profesjonalizm i ludzkie podejście do klienta ;)

U nas skończył rok temu budowę domu w stanie surowym.

niestety dużo gorzej jest z poprawkami po podwykonawcach p. Filabera. Przysłał gości do ocieplenia, którzy spaprali robotę i już 4 miesiące zwodzi mnie w kwestii naprawy :evil: Chciałbym przymierzyć się do tynków, ale bez poprawek kiszka. P. Jerzy zawodzi na całej linii, niestety :x

Też słyszałam że nie chce brac odpowiedzialności za swoich podwykonawców.

Natomiast jeśli chodzi o jego pracę to jest ok. Jesli cokolwiek było nie tak to poprawiał natychmiast ;)

poszukuje ekipy do zrobienia podbitki z pcv i elewacji (tynki zew)

i szukam osob wiarygodnych, ktorzy wykonaja prace dokladnie, nie beda sie wymadrzac, nie dotrzymywac terminow, zmieniac cen i nie sprzatac po sobie, nie szukam osob, z ktorymi nie da sie nawet rzeczowo porozmawiac bo pozjadaly wszystkie rozumy i uwazaja sie za najlepszych na swiecie, lekcewaza swoja prace i ludzi, dzieki ktorym ja maja

jestem juz zmeczony ta ciagla walka z ekipami i przepraszam, ze wylewam tu swoje zale

moja obecna ekipe zamierzam pogonic i poszczuc psami (zartuje ale gdyby to bylo mozliwe zrobilbym to bez 2 zdan)

bede wdzieczny za pomoc

Czyli potrzebujesz psy i drugą ekipę :lol:

Grzegorz Strzębała tel 697 98 52 62

Robił u mnie. Jego hasłem było "Pani Marcinie u mnie nie ma lipy"

No i rzeczywiście nie ma :wink:

Polecam

Co do psów to moja koleżanka mieszka w Jabłonnej i ma dwa Goldeny. Raczej są przyjazne. Więc tego kontaktu nie polecam :lol: :lol:

niestety Pan Grzegorz moze najwczesniej na wiosne przyszlego roku, moze ktos inny??

Czy ktoś z was wie gdzie można znaleźć tanie źródło zasobów ludzkich. :)

Chodzi mi o to, że na działce potrzebuje rozmontować garaż blaszany i zmontować go w innym miejscu. Niestety sam nie mam na to czasu. Dopiero co wróciłem z pracy. :(

Dlatego potrzebuje kogoś kto w sobotę lub inny dzień tygodnia pomoże mojemu tacie w tym aby rozmontować garaż i zmontować go ponownie w innym miejscu.

Prośba o podpowiedz gdzie można znaleźć ludzi do prostej roboty i na jeden dzień.

Dzieki za pomoc.

Czy ktoś z was wie gdzie można znaleźć tanie źródło zasobów ludzkich. :)

Chodzi mi o to, że na działce potrzebuje rozmontować garaż blaszany i zmontować go w innym miejscu. Niestety sam nie mam na to czasu. Dopiero co wróciłem z pracy. :(

Dlatego potrzebuje kogoś kto w sobotę lub inny dzień tygodnia pomoże mojemu tacie w tym aby rozmontować garaż i zmontować go ponownie w innym miejscu.

Prośba o podpowiedz gdzie można znaleźć ludzi do prostej roboty i na jeden dzień.

Dzieki za pomoc.

Jak znam życie, tanie zródło zasobów ludzkich znajduje się zwykle pod najbliższym sklepem z alkoholem. Poważnie!

Witam :)

U nas nareszcie koniec w sobotę się wprowadzamy.

Do glazurki, terakoty, zabudowy z płyt karton-gipsowych, malowania, układania paneli itp polecam

Pana Piotra tel: 600 819 883 i Pana Wojtka tel. 791 667 036

bardzo solidni, dokładni i rzeczowi ludzie.

Umawiałam się w sumie z nimi tylko na glazurę ale w miarę postępującej pracy okazało się, że robią i inne rzeczy i dzięki temu nie musiałam nikogo więcej szukać i jestem bardzo zadowolona bo są bardzo dobrymi fachowcami.

A teraz już tylko ogród :) Czy ktoś mógłby polecić mi kogoś do zaprojektowania ogrodu, chciałabym sprawdzone osoby.

Pozdrawiam

Tym razem ja tutaj niestety nie po to, by dać dobry namiar, a wręcz przeciwnie - żebyście się wystrzegały :evil:

Kłopot w innym temacie: POSADZKI

To wszystko, co wyszło dopiero teraz - po całkowitym wyschnięciu wylewek - woła o pomstę do nieba. A właściwie o naprawy, poprawki - nie wiem co....

W każdym razie sytuacja wygląda tak:

http://www.empikfoto.pl/albumy38/389540/855151/previews/28125248_posadzka_1a.jpg

http://www.empikfoto.pl/albumy38/389540/855151/previews/28125250_posadzka_2a.jpg

http://www.empikfoto.pl/albumy38/389540/855151/previews/28125247_posadzka_3a.jpg

Pierwsze zdjecie zrobione jak łata leżała swobodnie na posadzce - 7 mm, drugie to szpara na ok 15 mm jak łata była w poziomie,

a trzecie to pokazana łata w górowaniu... różnica w poziomie posadzki między jedna stroną łazienki a drugą to jakieś 15 - 20 mm.

Po 17 telefonie z żądaniem poprawy - posadzkarz stwierdził, że "można dać więcej kleju..... nierówności i tak nie będzię widać...itd...... i nie przyjadę i koniec"

A my meble to chyba jak w Alternatywach 4 na klej szwedzki do ściany będziemy mocować, żeby się nie chybotały.

Nie mam pojęcia co my z tym zrobimy :cry:

W każdym razie, ku przestrodze wszystkich - nie korzytajcie z usług tego posadzkarza:

Sadkowski Łukasz

tel 668 025 601

cześć,

czy możecie z własnego doświadczenia polecić firmę z okolic Warszawy do

postawienia stanu deweloperskiego?

Sensowne ceny i dobra jakość to podstawa. Nie musi być najtańszy, ale Carringtonami też nie jesteśmy...

dziękuję za pomoc :)

Dobrzy dekarze - p.Sebastian i jego ekipa, chłopcy są z Radomia ale dużo robią pod Warszawą.

Przy b.atrakcyjnej cenie 38zł/mkw netto za krycie dachówką ceramiczną, zrobili kawał dobrej roboty. Zdjęcia dachu u mnie w dzienniku.

POLECAM! Namiary na priw.

Miłe chłopaki, kładą szybko, równiutko, obróbki blacharskie na tip-top.

cześć,

czy możecie z własnego doświadczenia polecić firmę z okolic Warszawy do

postawienia stanu deweloperskiego?

Sensowne ceny i dobra jakość to podstawa. Nie musi być najtańszy, ale Carringtonami też nie jesteśmy...

dziękuję za pomoc :)

moge polecic firme ktora budowala moj dom, p. Witold tel. 603 521 230

Polecam ekipę Centrum Komina (kominyikominki). Dwóch panów przyjechało i w dwa dni postawili śliczny kominek (i posprzatali po sobie). Poza tym współpraca z firmą mimo, że na odległość wzorowa.

W tej chwili buszuje u mnie ekipa forumowego Ducha. Dam znać w przyszłym tygodniu czy rzeczywiście są tak dobrzy jak wszyscy tutaj opisują :wink:

Na razie byłam pod wrażeniem jak posprzątali przed pracą mój dom. Nawet podłoga w łazienkach lśni :) W końcu to moi ziomale ze śląska więc nie jestem zdziwiona. Tam miłość do porządku ma się w genach

Witam

poproszę o namiary na sprawdzonych tynkarzy wewnętrznych (tynk cement-wap) oraz myślącego hydraulika. Budowa południe Warszawy

Hydraulikę robił u nas p. Kubuj. Facet jest mistrzem, baaardzo polecany na wszystkich forach i to prawda. Rzetelny, bardzo konkretny i wymagający. Musisz od razu wiedzieć gdzie wszystko ma być, bo facet nie marnuje czasu.

Kontakt:

Stanislaw Kubuj

tel: 0601 391 034