Mireks6 22.12.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Witam szanowne grono. Chciałbym poddać pod osąd projekt Agawa z biura Archeton. Projekt można znaleźć tutaj Wszelkie uwagi zarówno na + jak i na - mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 23.12.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Ale czy chodzi o technologie murowaną czy szkielet? (Projekt o tej nazwie ma dwie wersje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 23.12.2005 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Oczywiście chodzi mi o technologię murowaną (3W) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 25.12.2005 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 ojej, ile wskazówek i porad. Przeczytanie mi tego zajmie ok. ........ sekundy Czyżby towarzystwo wzajemnej adoracji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 28.12.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Ojej niech sie nie piekli... na urlopach ludzie są... http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/agawa/agawa.jpg Dom jest dla 6 osób a mimo to nie jest duży. Jest to zaleta ale i wada. Zaletą jest pokój na parterze dla gości i rodziców (brak konieczności chodzenia po schodach - pomijając te przy wejściu ale mały salon z jadalnią, ponadto kuchnia otwarta lubimy/nie lubimy kwestia gustu. Jesli chciałbyś kominek trzeba bardzo przemyśleć gdzie go umieścić. Działka powinna mieć gaz bo kotłownia pełni tez funkcję pralnio-suszarni - w przypadku węgla czarno to widzę... Reszta może być - uwaga na izolację tarasu nad garażem, trzeba to zrobić zgodnie ze sztuką zdjęcia wykonania niezgodnie ze sztuka pokazywał gdzieś na tym forum _Zbych_ poszukaj znajdziesz na pewno. Mi szczegónie podoba się to okno doświetlające klatkę schodową (pomijając jego cenę) i to że schody mają spocznik bo z reguły projektanci kosztem walki o powierzchnię zapominają że rodzice mają swoje lata. Ale cobym tu nie napisał zacznij od sprecyzowania swoich kryteriów i pod nie dobieraj projekt. Czyli ile osób, jaka działka (media, od której strony świata droga dojazdowa), i jaki koszt. Do kosztorysu pokazanego na stronie Archetonu podchodziłbym raczej orientacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 28.12.2005 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Panie Romanie, chylę czoła i dziękuję. Fakt, nie sprecyzowałem w zasadzie co mnie interesuje. Więc zacznę od zmian, jakie planuję: 1. kuchnia nie będzie otwarta na salon. 2. pokój na dole będzie połączony z kuchnią, co stworzy jadalnię. 3. dom będzie poszerzony o ok. 1m, żeby poszerzyć salon. 4. południe będzie od strony salonu. 5. droga wjazdowa na lini frontu domu. 6. gaz mam 60m od działki, więc na 100% będzie on podciągnięty do domu. 7. kotłownie przewiduję gazową z awaryjnym piecem nr2 na paliwo stałe. 8. rodzina liczy sobie 4 osoby i nikt ze starszego grona nie zamierza z nami mieszkać (była już rozmowa rodzinna w tej kwestii) 9. Rozmawiałem już z fachowcem odnośnie kominka, nie ma problemu z przeprojektowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 16.01.2006 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Projekt kupiony, już trwa adaptacja. Poradziłem sobie bez "szanownego" grona forumowiczów. Utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu, że i owszem są tutaj ludzie aktywni, ale tylko w swoim gronie. Obcy (czyt. osoba z małą ilością postów, po prostu nie ma tutaj racji bytu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona.znam 25.10.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam. Czy ktoś budował dom z Archetonu pod nazwą Agawa? Podzielcie się ze mną waszymi doświadczeniami lub może wyślijcie parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona.znam 25.10.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam. Czy ktoś może wybudował dom "Agawa" firmy Archeton? Bardzo zależy mi na jakichkolwiek informacjach na ten temat. A może ktoś prześle jakieś fotki takiego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 25.10.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Tu jest podmiot (kliknięcie na obrazek otwiera opis):http://www.archeton.net/RESOURCES/RYSUNKI/agawa_szk/agawa_szk.jpgA tutaj link do postu w którym już coś na ten temat pisałem.PozdrawiamPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 29.10.2006 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Jak widać projekt ten nie cieszy się dużą sławą (a szkoda ) Z małżonką właśnie zakończyliśmy stan surowy otwarty. Reszta do wykonania w przyszłym roku. Poprawki jakie nanieśliśmy to: 1. Poszerzony o 1m salon - ten w projekcie wychodzi ciut przy wąski 2. Kuchnia nie będzie otwarta na salon. 3. pokój na dole będzie połączony z kuchnią co stworzy kuchnię i jadalnię w jednym 4. dorzuciłem kominek do salonu i przeniosłem komin kotłowni na skraj budynku. Jak znajdę chwilkę wolnego, to wyślę Ci parę fotek z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts