rzuku 23.12.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Od zawsze marzyłem o tym aby zamieszkać w w wiezy na styl sredniowieczny - w stylu donjona. Malowalem rozne projekty, modelowalem w 3D. Ciagle myslalem o budowie z kamienia. Zawsze jednak zastanawialem sie ociepleniem jej. Ale to do momentu gdy ujzalem biblioteke UW. Pomimo tego ze zostala wybudowana z betonu zrobila na mnie bezpieczne i cieple wrazenie. Budowa z betonu daje wieksza swobode zarowno w kosztach jak i konstrukcji.Co do projektu to myslalem o 2 koncepcjach:1. 3 kondygnacje wiezy o srednicy do 10 m - charakter domu mieszkalnego.2. 5 kondygnacji wiezy o srednicy ok 20 m - charakter pensjonatu Nie bedac architektem ciezko jest mi okreslic koszty takiej inwestycji. Ale marzyc mozna. Od kilku lat zapisuje spotkane w necie zdjecia wiez. Szczegolnie piekne sa te z Szkocji. to mala probka projektu (chodzi o ksztalt nie pelna wizje):http://photobucket.com/albums/v202/poeskarzysko/marzenia/ Ciekaw jestem opinni czy taka inwestycja w dowolnej koncepcji jest mozliwa oraz jakie moga byc jej koszty. Przygotowania juz zaczolem od kupienia szczytu malej gory - pole ponad 1,5 ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts