Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POŚ - Refundacja

marekcmarecki

Recommended Posts

Czy ktos może wie,czy (a jak tak, to gdzie w tej sprawie uderzyć?)można starać się o jakąś refundację kosztów wybudowania przydomowej oczyszczalni ścieków?Mój problem jest taki,że pół roku temu w ARiMR ktoś (mało kompetentny pewnie :evil: )poinformował nas,że nie będzie problemu,ale najpierw inwestycja, a potem ewentualna refundacja.Jak teraz zadzwoniłem z zapytaniem o ewentualną refundację,bo inwestycja skończona,powiedziano mi,że nic z tego, bo trzeba było najpierw wniosek złożyć,który musiał zostać zaakceptowany itd.Wiem,że sam tu jestem winien,bo trzeba było podjechać do Wrocławia i konkretnie pytać,a nie przez telefon.Teraz nawet nie wiem z kim rozmawialem,chociaż i tak nie ma to w obecnej sytuacji więkrzego znaczenia.Jak myślicie,jest jeszcze jakaś szansa na jakąś refundację?Dodam,że inwestycja miała miejsce na wsi i wiem,że są przewidziane fundusze na takie właśnie cele.

• 3 weeks później...

Witam.

Dzwoniłem do Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska.

Powiedzieli tak:dofinansowania są, ale na wniosek gminy i musi to byc inwestycja np.dla kilku domów.Napewno nie dla jednego domu.

Jeśli chodzi o kotły gazowe do c.o. moc kotła musi być minimum 60kW tak mi powiedzieli.Więc chyba nic mi nie pomogą :cry: