marekcmarecki 25.12.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Czy ktos może wie,czy (a jak tak, to gdzie w tej sprawie uderzyć?)można starać się o jakąś refundację kosztów wybudowania przydomowej oczyszczalni ścieków?Mój problem jest taki,że pół roku temu w ARiMR ktoś (mało kompetentny pewnie )poinformował nas,że nie będzie problemu,ale najpierw inwestycja, a potem ewentualna refundacja.Jak teraz zadzwoniłem z zapytaniem o ewentualną refundację,bo inwestycja skończona,powiedziano mi,że nic z tego, bo trzeba było najpierw wniosek złożyć,który musiał zostać zaakceptowany itd.Wiem,że sam tu jestem winien,bo trzeba było podjechać do Wrocławia i konkretnie pytać,a nie przez telefon.Teraz nawet nie wiem z kim rozmawialem,chociaż i tak nie ma to w obecnej sytuacji więkrzego znaczenia.Jak myślicie,jest jeszcze jakaś szansa na jakąś refundację?Dodam,że inwestycja miała miejsce na wsi i wiem,że są przewidziane fundusze na takie właśnie cele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 25.12.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Ja o refundację dowiadywałem się w gminie, bo to gmina refuduje i ma na to konkretne procedury, więc nie tak łatwo dotację otrzymać. Dodam, że nie otrzymałem nic bo mój typ oczyszczalni nie jest objety dotacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.12.2005 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 dokładnie tak! refundację możesz mieć z gminy, ale nie każda refunduje POŚ.Jaka to Gmina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 26.12.2005 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Ponieważ inwestycja miała miejsce na wsi,a ja jestem rolnikiem chciałem z ARiMR-u.To był pewniak,tylko spaprałem sprawę .We wtorek jadę do gminy.Dzięki za podpowiedź! Xena Puściłem Ci info na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 27.12.2005 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 No cóż, w gminie się nie da,bo gmina biedna i sama nie ma i wysłali mnie do Funduszu Ochrony Środowiska .Próbował już ktoś tej drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 11.01.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Witam. Dzwoniłem do Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska. Powiedzieli tak:dofinansowania są, ale na wniosek gminy i musi to byc inwestycja np.dla kilku domów.Napewno nie dla jednego domu. Jeśli chodzi o kotły gazowe do c.o. moc kotła musi być minimum 60kW tak mi powiedzieli.Więc chyba nic mi nie pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 12.01.2006 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Powiedzieli mi to samo i ... już sobie odpuściłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.01.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 mnie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts