z-studio 25.12.2005 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Witam, w ostatnim czasie mozna zaobserwowac nowatorski lecz bardzo unikatowy sposób ozdabiania ścian, jak w tytule przy użyciu gladzi szpachlowej i pigmentu. Zainteresowany tym staram sie znalezc cos w sieci na ten temat, dokladne opisy, zdjecia, moze jakies nagrania niestety trudno cos znalezc. Jezeli ktos ma jakies linki itp lub wie dobrze jak to zrobic to prosze o odpisanie. Bardzo mi zalezy na tym i bede bardzo wdzieczny za odpowiedz (linki, moze wasze wlasne instrukcje), z gory dziekuje ... Jestem bialy w tych sprawach dlatego pisze tutaj /// Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.12.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Ty na pewno mówisz o gładzie ??Czy raczej o tynkach "szlachetnych" na bazie zywic czy tam nawt mineralnych które mozesz sobie szpachelką cub wałkiem o jakimś kształcie "układać" na ścianie (a nawet palcami czy szmatą itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-studio 26.12.2005 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Heh, ogladalem aukcje na allegro, a tu cos odpowiadajacego tematu ... http://allegro.pl/show_item.php?item=78035665 O cos takiego mi chodzi ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.12.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Takie rzeczy robi się specjalna masą a nie gładzią.Gładź pęka przy grubszej warstwie więc wszędzie tam gdzie zostają te dekoracyjne grube "gluty" popęka.Tylko że przy takiej fakturze pewnie nie będzie tego widać i nie będzie przeszkadzać.Ale i tak nie polecam. I tak nie porobisz tym całych pokoji bo to niezbyt zdrowe dla umysłu patrzeć na coś takiego stale.A na jedną scianę w jednym pokoju warto kupic specjalny tynk strukturalny i zrobić to tak jak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts