Ala1 30.10.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Nam spodobał się cersanit miski wiszące lotos i libra a jeszcze cena była dobra 230pln i 240pln i tak pozostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutenhamon 30.10.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Dwa lata temu w mojej pracy wymianiali sanitariaty i ...... umywalki dali Roca a kibelki Cersanitu , jak wiadomo częstotliwośc uzywania sanitariatów w miejcu publicznym jest przynajmniej kilkadziesiąt razy częstsza i.... umywalki Roca maja zdarte szkliwo , kibelki Cersanitu (zawieszone na Geberitach) z twarda deska sa za to bez śladu zniszczeń !!! sam kupiłem sanitariaty Koła głównie ze względu na to że mi się podobały, choć nad Cersanitem tez sie zastanawiałem Rocę zdecydowanie mi odradzali w zasadzie wszędzie, mniej więcej tak: "roca to mówi się że górna półka, ale szczerze panu powiem najwiecej niedoróbek" hehe dobre nie rzeczywiście pooglądałem i byle jak dolane brzegi, często niedolane i powierzchnia chropowata, wogóle myslę, że każdy kupuje na co go stac i co się komuś podoba, i to nie powód żeby drwić z czyiś wyborów, a mam wrażenie że dla niektórych to marka i cena się liczy, byle konkretny napis na muszli był czy coś co jest tanie to musi byc brzydkie i byle jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 30.10.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Mam umywalke ROCA od kilku lat. Jak ją kupowałem, to mogłem sobie obejrzeć w necie zapłacić i czekać ( takie były czasy - większość sprzedawców nawet nie potrafiła tego modelu znaleść z w katalogach. O obejrzeniu nie mogłem nawet pomarzyć. Umywalka była sprowadzana z zagranicy) wannę mam z kolei ravak z obu jestem bardzo zadowolony. Może obecnie faktycznie Roca z powodów naszej produkcji straciła na jakości. DZIĘKI ZA OSTRZRZENIE BO DO TEJ PORY BYŁ TO DLA MNIE SYNONIM JAKOŚCI. i nawet do głowy mi nie pryszło że nalęży sprawdzić czy jest równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 01.11.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 W mieszkaniu moich rodziców kilka lat temu zamontowaliśmy kibelek i wannę z Koła. Wanna akrylowa, nie pamiętam modelu ale dno wanny ma takie specjalne antypoślizgowe wypukłości - rewelacja, w innych wannach zawsze czuję się niestabilnie przy wychodzeniu Co do jakości - przez jakieś 4-5 lat użytkowania nie zmieniła koloru, nigdzie się nie odbarwiła, nic nie odprysnęło, wciąż wygląda jak nowa. Natomiast co do kibelka - to nie polecam - przy spuszczaniu wody potrafi ochlapać deskę! I zauważyłam to jeszcze w wielu innych egzemplarzach (dużo jeżdżę po hotelach) - pewnie to wina którychś konkretnych modeli, może coś źle wyprofilowali, ale fakt jest faktem. Ponadto przycisk 3/6 (kibelek kompakt) nie zawsze dobrze dziala - przyciski są maleńkie i trzeba dobrze wycelować - problem ten odpada jak wybierasz podwieszany. Ja w każdym razie w moim domu przezornie na ustęp z Koła się nie zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 01.11.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Cersanit. Zero uwag. Jeśli chodzi o armaturę to polecam krakowską FAK, wszystko inne (jakiś UNITAS, podobno angielski, jakaś włoszczyzna) już została wymieniona bądź zostałaby - gdyby nie planowana przeprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 01.11.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 A ja posiadam ceramike(wc, umywalka) cersanit a armature groheMam te produkty 6 lat i nie mogę złego słowa powiedzieć cersanit wydaje się bielszy od koła. Roca? dlaczego nie roca powiem szczerze obżydliwy design a po dwa cena, ja to kupiłem dla siebie a nie dla gości żeby widzieli ładne logo[ to jest opinia czysto moja] nie oskarżam tu nikogo ale są ludzie którzy potrafią robić wiele dla innych i wszystko musi być z okrzyknietych firm bo trzeba pokazać ze ma się € i być trendy [ design to rzecz gustu a o tym się już nie mówi ale roca mi się nie podobała wszytsko szło w kant. Natomiast armatura grohe dlatego ponieważ mieliśmy dość polskiej armatury[względy psucia się] teraz do domu na bank będe wybierał KFA nie wiem ja to wygląda cenowo grohe 6 lat temu był ku....wsko drogi.Mała ale co do grohe to to że wstawione są w armature badziewne plastikowe elementy które po dwóch latach były poprzecierane nie komentując plastików na słuhawce od prysznica.[/u][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 01.11.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Kazda z wymienionych przez was firm ma inna kolorystyke bieli. Tak tak, biel moze miec rozne odcienie. I tak Kolo ma biel-bezowa, cersanit ma biel-niebieska a Rocca ma biel-biala. Dlatego wydaje sie wam ze Rocca jest najbielsza (RAL9020).A teraz co do jakosci: Mam wc kompakt kolo od 10 lat, poza deska ktora wymienilam 2 lata temu wszystko dzial bez zarzutu. Jest to najtanszy model Kolo-Nova. Cersanit ostatnio moja firma montowala w biurowcu i ich jakosc ponoc bardzo sie poprawila, osobiscie nie mam doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
welniak 04.06.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Szukamy dużej, jak na ofertę sklepów, wanny stalowej (np. 180x80) i stanęło na modelach dwóch firm: Roca Swing Plus (bez uchwytów): http://www.roca.pl/?id=produkt&idd=4&idg=&idp=139&ida=790 oraz Kaldewei Saniform:http://www.kaldewei.com/pl/produkte/baden/form.php?type=2&me=mm&format=&form=62 Czy ktoś może napisać na temat różnic między produktami tych firm? Sprzedawca od Kaldewei strasznie zachwalał jakość ich emalii, ale domyślam się, że sprzedawca Roca też by to robił. Jeśli chodzi o kształt, to Roca bardziej mi się podoba. Jest trochę bardziej "z jajem", chociaż te podłokietniki wydają się być zbędne. Natomiast Kaldewei jest klasyczny "do bólu". Co radzicie doświadczeni forumowicze? Pozdrawiam Wełniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 04.06.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Ja moge sie wypowiedziec ale na temat jakosci metalowej wanny Kaldewai.Bez entuzjazmu zgodzilam sie na wanne tej firmy ze wzgledu na cene.Miala ona jakas powloke uszlachetniajaca .Jej zadaniem bylo latwe utrzymanie jej w czystosci.Powiem,ze przeszlo to moje oczekiwania.Pozostaje malo widoczny osad brudu po kapieli.Poprzednia wanna blyskawicznie zachodzila zoltym kolorkiem -mamy wode troche zazelaziona.Do drugiej lazienki tez weme wanne Kaldewei.Mam inne rzeczy Roci.Umywalke,sedes.Po kilku latach do wymianny.Szybko zachodza tym nieszczesnym kolorkiem,niedokladnie sa zrobiene.mam na mysli niedociagniecia w polewie.Miejsca te szczegolnie zachodza innym kolorem.Zwlaszcza sedes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 06.06.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 ja mam w mieszkanku blokowym wanne kaldewei - od 6 lat sprawuje się super. Nie mam porównania do roca ale kaldewei u mnie ekstra się trzyma (wprawdzie dopiero o jakich 6 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRATER 06.06.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Cóż za pytanie, tylko Kaldewei, Roca przy niej to ubogi krewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 08.06.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 No to jeszcze nich mi ktos powie kto produkuje najlepsze wanny tzw "wiktoriańskie" czy inaczej mówiąc na nóżkach:-) Proszę o linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekoz 23.07.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 może tu coś znajdzieszhttp://www.riho.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 23.07.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Dokładnie taka - prostokątna z jednym bokiem zaokrąglonym jest Magnolia Ravaka.http://www.ravak.pl/?page=magnolia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.07.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ja stawiam jednak na wannę Clarissa z Koła? http://www.ceramikaplus.com.pl/photo/1801.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 19.01.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 A zna ktoś może dystrybutora ceramiki Indusa w Polsce?Poszukuję umywalki California !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 19.05.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Czy ktoś może porównywał kolory ceramiki łazienkowej tych producentów?Chciałam kupić umywalkę narożną virgo cersanitu i miskę wc deco też z cersanitu- żeby kolor ceramiki się zgadzał. Tymczasem dowiedziałam się. że miski deco maja wadę konstrukcyjną i są reklamowane, więc nie kupię bubla.I mam problem z doborem miski wc teraz …bo kolejny w kolejce jest jeden ze wzorów Roca, ale umywalka jednak lepsza z cersanitu… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 28.05.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Zebra ja mam Rocę (seria Dama Senso-od prawie trzech lat) i nie narzekam. Koloru nie zmieniła, czyści się bardzo dobrze, kibelek ma dobrą spłukiwalność . Nie wiem jak teraz ale jak ja byłam na etapie wybierania ceramiki łazienkowej, to Cersanit wydawał mi się "siny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 28.05.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ja mam kibelek z Cersanitu, a umywalkę Roca. Różnicy w kolorze nie widzę, ale może jestem zbyt mało dociekliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 28.05.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 nasze umywalki i kibelki pochodza z cersanitu,i mnie tam kolor odpowiada .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts