Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CERAMIKA ŁAZIENKOWA: umywalki, kabiny, brodziki, miski - modele, opinie, firmy

Bastet

Recommended Posts

;) sama sobie odpowiem;)

już sprawdziłam

ceramika cersanitu jest taka hmmm bardziej sina, niebieskawa, a roki bardziej kremowa, beżowa

przy czym cersanit o wiele tańszy

umywalka roca, która mnie interesuje minimum 600zł, a cersanitu podobna w kształcie (mąż stwierdził, że podróbka;) 150zł....

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Włoskie dolomity zastąpiłam Roca - Dama senso. Od 2 lat bez problemu. Są

dużo stabilniejsze, wygodniejsze i fakt super sie spłukują. Ze względu na kształt, zarówno wewnątrz, jak i zewnątrz bardzo łatwe do utrzymania w czystości. Ich kolor przy beżu (seria Sardynia) wygląda idealnie biało.

• 9 months później...

Kupujemy do łazienki prawdopodobnie roca hall bidet + wc (nie widziałam nic innego tak małego i z deską na bidet)

Jaką wannę do tego wybrać Riho lusso lub Riho lima

http://www.riho.pl

lima:

http://www.riho.nl/cwng_riho/admin/MijnDocumenten/producten/Baden_Small/Lima.gif

lusso:

http://www.riho.nl/cwng_riho/admin/MijnDocumenten/producten/baden_small/lusso%20170.gif

Czy kolorystyka Roca i Riho pasuje do siebie?

• 3 months później...
Wanna cersanit Adria czy ktoś ma? Jak się sprawuje, czy nie wygina się jak się siedzi na boku do mycia nóg? Jak się sprawują meble łazienkowe cersanit Iryda i umywalka Iryda? Czy ktoś ma kabinę prysznicową Tesalia i brodzik 80/80/6 jeśli tak proszę o opinie na temat wyżej wymienionego sprzętu.

Ja wybierałam biorąc pod uwagę: design, cena i na końcu firma. I tak np w łazience na dole mam: miska wc od ceramika Pilch (seria Roma, bo jest retro), brodzik i kabina z PoolSpa (bo wymiary pasują), umywalka Roca, bo design pasuje do miski WC (z Roca miski WC są koszmarnie drogie i nie chce mi się przepłacać). W najwyższą jakość Roca jakoś nie wierzę, miski WC od Pilcha wyglądają dobrze i mają niezłą opinię w naszym bekidzkim regionie. Kafelki też tam kupuję

My kibelki i bidet wybraliśmy z KOŁA. Modele dosyc drogie, EGO PLUS. Pogubiłam sie już ile razy odsyłalismy poszczególne kibelki lub bidet, ani razu nie przyszły za pierwszym , a nawet trzecim razem dobre. Zawsze były jakies drobne wady, nasz fachowiec kategorycznie odmawiał przyjęcia.

Były tez fatalnie opakowane.

Natomiast umywalki z ROCA bez zastrzeżeń, świetnie zabezpieczone.

My wybraliśmy czść z koła , jeden kibelek ROCA, umywalka jakaś chińska bedzie (chyba?).

Jak dla mnie nie jest istotna firma tylko czy dana rzecz jest ładna czy nie i czy odcień bieli jest zbliżony.

Dlatego też nie kupowaliśmy nic z sanitariatów Cersanitu , bo oni mają nietypowy odcień bieli (lekko niebieskawy) i zawsze bedzie odróżniał się od innych. Wówczas trzeba byłoby wszytko mniec z Cesranitu.