Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CERAMIKA ŁAZIENKOWA: umywalki, kabiny, brodziki, miski - modele, opinie, firmy

Bastet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hmm... no nie zgodze się! cersanit i roce to ja połącze ale koła z niczym! kolor kremowy a z czasem ma tendencję do zółknięcia przy oświetleniu dziennym (słoneczne miejsca) deski to juz całkowita masakra.

a co do zacieków na wannie i umywalki wystarczy raz na 2-3 miesiące pryskać "glass protectorem" z Radaway lub kupić "impregnat łazienkowy" z Hg i wszystko pięknie spływa. Nie trzeba przepłacać za powłoki różne

ps. szybka przednia w autku tez ma się dobrze po takim pryskaniu :-)

• 4 months później...

A ja mam miskę wc z Koło Style i wymysliłam sobie do tego umywalkę nablatową z Cersanitu - Iryda - podoba mi się, bo ma kształty lekko zaoblone, nie chciałam typowo nowoczesnej, kanciastej.

Miska z Koła już zamontowana, a nad umywalką myślę. Wyżej czytam o różnych odcieniach bieli - i nie wiem czy ryzykować.

Potrzebna mi jest szeroka na 80 cm.

Co myślicie?

A może macie jakieś inne zestawienia z Koło Style?

• 2 years później...
hmmm ja nie mam choc widziałam na lazienkaplus.pl w dobrej cenie i też rozważam zakup
weź nie spamuj :p

Moja znajoma wymarzyła sobie umywalkę z Bolesławca. "Bo ceramika nie znaczy biel" :) Wg mnie OK, jakościowo i z wyglądu. Zastanawiam się tylko nad tym, czy taki design się nie znudzi po czasie...1383543_648169111894478_186875750_n (aza).jpg

• 2 weeks później...
Jak na razie wymyśliłam, że kupię

wanne Duravit D-code

umywalke Koło Twins

wc + bidet- KołoPrimo

Myślicie, że będzie dobrze? Niestety nie widziałam ich na żywo :-(

To wybierz się do salonu i obejrzyj :p

Umywalki mają fajny design.

D-code - prostokątną czy narożną?

wc + bidet - podobnie jak umywalka. A nie zastanawiałaś się nad deską myjącą czyli 2w1?

To wybierz się do salonu i obejrzyj :p

Umywalki mają fajny design.

D-code - prostokątną czy narożną?

wc + bidet - podobnie jak umywalka. A nie zastanawiałaś się nad deską myjącą czyli 2w1?

niestety nie wszedzie można je spotkać.

umywalke już widziałam, wc też, z bidetu rezygnujemy, deska myjąca poza zasięgiem finansowym.

tylko wanny nie mogę nigdzie znaleźć żeby zobaczyć, zastanawiam się także nad riho lusso

niestety nie wszedzie można je spotkać.

umywalke już widziałam, wc też, z bidetu rezygnujemy, deska myjąca poza zasięgiem finansowym.

tylko wanny nie mogę nigdzie znaleźć żeby zobaczyć, zastanawiam się także nad riho lusso

W Polsce są 32 Biskupice, nie wiem z których jesteś, ale mogę polecić salon Łazienki z pomysłem http://www.lazienkizpomyslem.pl/Kontakt.html jak znajdziesz chcwilę to zadzwoń zapytać, czy można to u nich obejrzeć.

• 5 weeks później...
Ja mam w domu kabinę prysznicową firmy Sanplast. Muszę przyznać, ze jestem bardzo zadowolony. To kabina z serii Free Line. Jako leniwiec pospolity doceniam przede wszystkim sterowanie elektroniczne. Bardzo to ułatwia korzystanie. I wyprofilowane siedzisko. Cudo. Jest bardzo wygodne. Moja żona pierwszy raz nie narzeka na czyszczenie, kamień się nie osadza. Więc i ona jest zadowolona, i ja. :)

• 5 weeks później...
Ja mam całą ceramikę Roca. Zależy mi i na tym, żeby była oryginalnie zaprojektowana, i na solidności - dlatego to dla mnie najlepsze wyjście. Teraz myślę nad zmianą umywalki na którąś z serii Urban, chyba zdecyduję się na Barcelonę. Wydaje mi się, że dzięki temu moja łazienka zyska ciekawy akcent, dodatkowo zamierzam wprowadzić jeszcze kilka czarnych dodatków, żeby zorganizować całe wnętrze w czerni i bieli.

• 1 year później...