roolez 26.12.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 witam!Chociaż czytam to forum od dawna to mój pierwszy post, więc witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie.A teraz do rzeczy: kawałek mojego domu jest ocieplony od środka 2 cmm styropianu. Na to przybite sa płyty g-k. Mur jest z białych pustaków (24+12). Chciałbym to latem ocieplić z zewnątrz styropianem 5 cm. Słyszałem, że to nie zalecane (możliwe zawilgocenia), bo styropian nie przepuszcza powietrza i mur pomiędzy warstwami styropianu zawilgotnieje. Czy to prawda? Jeśli tak to jaką metodę docieplenia wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 02.01.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Musisz wykonac obliczenia cieplnow-wilgotnosciowei sprawdzic co sie bedzie dzialo w scianie. Sa do tego programy (np na stronie Atlasa albo WUFI). Mozesz zastosowac jako ocieplenie welne mineralna w plytach przeznaczona do metody ociepelniowej lekkiej mokrej i raczej zastosuj grubsza warstwe izolacji cieplnej. Zwroc uwage na skutecznosc swojej wentylacji w poszczegolnych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts