Nefer 12.10.2006 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Znalazłam kolejny plus posiadania oddzielnych wejść: Moi teściowie mają bullteriera - kochane psisko A ja mam kota - strasznie wściekłe ścierwo. Gdyby wejście było jedno martwiłabym się o los pieska On nie umie szybciutko mielić łapkami na gresie ( w przedpokoju jest planowany) a mój kot owszem.... Ze względu na jego stan zdrowia wejście będzie oddzielne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.10.2006 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Koleżanka dziś brała ślub. Oto jaki dostała prezent od firmy : 80 cm wysoki i 130 szeroki w najszerszym miejscu Kawała mebla. W rzeczywistości ciemniejszy - bardziej czekoladowy Też sobie kiedyś taki kupię : http://images1.fotosik.pl/212/4324776bd1815df8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2006 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Przed chwilą wpadł do firmy mój przyjaciel Krzyś. Coś zaczęliśmy gadać o bodowie ( on juz mieszka w swoim domku - bardzo ładnym ). Od słowa do słowa i.............. wpadnie jutro wyciąć drzewka na mojej działce. Ma sprzęt i twierdzi, że w moment mi to załatwi. Tylko się zmartwił, że mi drzewo rozkradną - to mu dam to drzewo, nie ? On już ma kominek to ma gdzie palić :) A potem , w rewanżu, ja mu pojadę wyciąć z jedno ( to co zasadzili 2 lata temu :)). Ludzie są kochane Mówię Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.10.2006 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Elektryk załatwiony. Spotka się z panem od ZUDu, Naniesie prąd na mapkę Przeniesie prąd z rudery do skrzynki Telefony wymienione, znów kogoś wrobiłam w robotę :) Jestem zadowolona Jeszcze ten (piiiiiiiiiiiiiiiiiiii) gaz i prónd i skladam o Pozwolenie na budowę :) Mam nadzieję, że w 3 miesiące dostanę. W styczniu - przepisujemy działkę ( chodzą plotki o tym, że sejm przyjął ustawę o zwonieniu z podatku od darowizny !!!!!!!!!!!!!!!!! Czyżby cud się stał ?) Po przepisaniu - kredyt Dalej trwa casting na ekipę :) No i z czego jak się gupia cieszę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.10.2006 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 UWAGA UWAGA !!!!!!!!!!!!!! Warunki gazu czekają - chyba zaraz pojadę,bo to święto lasu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.10.2006 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Nie udało sie pojechać :( Pojadę jutro rano DOCZEKAŁAM - ciekawe ile mi zafasolą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.10.2006 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Byłam. Odebrałam. Załamałam się :) Przyłącze do sieci gazowej w moim przypadku ( 11 metrów - po drugiej stronie ulicy) Razem cena : 5200 + 1900 = 7100 pln czas oczekiwania: Decyzja o podpisamiu umowy - 2 miesiące wykonanie przyłącza - po 7-8 miesiącach Razem : 9-10 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.10.2006 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 I no i mnie dopada. Do tego roku Święto Zmarłych to była miła sprawa : spacery, świeczki, zapachy przywołujące dzieciństwo..... a dziś........ no cóż. Nadal nie mogę się zmusić, żeby pojechać na grób mojej przyjaciółki Dorotki. I znów kładę się spać myśląc o niej i wstaję rano z myślą o niej. To będzie cieżki okres... Do tego roku śmierć nie dotykała mniej tak bezpośrednio - oczywiście umierali ludzie, ale nie byli połową mnie. Teraz połowa mnie umarła. Zawsze po 1 listopada przychodził miły czas moich urodzin - 17 grudnia. Tego dnia, rok temu, moja Dorotka odleciała do Irlandii gdzie umarła. Do końca życia moje urodziny będą się ściśle wiązały z tym wydarzeniem. Zawsze zapominałyśmy o swoich urodzinach Siostra Doroty przypominała nam - pilnowała dat To była taka cicha umowa. ALe 17 grudnia 2005 roku Dorotka pamiętała. Wysłała mi z lotniska SMS z życzeniami. Zakończyła go tak: "Zapisz tego smsa - będziesz miała na przyszły rok, bo pewnie jak zwykle zapomnę )" Zapisałam. Chyba nigdy sobie z tym nie poradzą. Podobno czas leczy rany - a u mnie odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.10.2006 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 dziś zadzwonił Pan ze Stoen-u. POgadaliśmy, uzgodniliśmy szczegóły - w poniedziałek obiecał przygotować warunki i inne dupersznyty. Jak miło było :) Jak to jest, że Stoen może do mnie nie tylko znaleźć numer ale zrobić wszystko w 2 tygodnie. A Gazownia Mazowiecka nie dość, że nie może znaleźć numeru to potrzebuje 3 miesiące.... Cuda Panie, cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.11.2006 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Odebrałam warunki przyłacza prądu. I od razu podpisałam umowę - czas oczekiwania - 12 miesięcy. Za podłaczenie- w umowie - 2.980 pln. Całość prac wyceniono w warunkach na - bagatela - 10.575 pln A odległość mojego płotu od słupa ( bo wystąpiłam o linię wkopaną ale dostałam napowietrzną ) - 2 metry :) Jak Wam się podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.11.2006 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Mój Pan od Zudu nie ma elektryka z uprawnieniami.A takowy jest potrzebny do narysowania kreski na mapie do celów projektowych. RATUNKU !!! Dajcie mi kogoś w Warszawie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.11.2006 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 No i odezwał sie Marcin714 - i bardzo mi pomógł. Akcja była oskrzydlające : kurier w jedną, kurier w drugą stronę - jeszcze się pewnie Marcin nie zabił, żeby zdążyć nadać tę przesyłkę. Mam mapkę z narysowanym przyłaczem i pieczątką jak Pan Bóg przykazał. BARDZO DZIĘKUJĘ MARCIN714 Na tym forum przekonuję się raz za razem, że są na tym świecie kapitalni ludzie Zaraz jade na spotkanie z Panem od Zudu - wręczę mu mapkę i leci załatwiać uzgodnienia. A to oznacza, że za 2 tygodnie składam o pozwolenie na budowę :) I sobie moge poczekac NIe pali się i tak panie w gminie znajdą jakiś problem w papierach - założycie się ? Przecież to niemożliwe, żeby skończyły się takie fajne przeciąganie drutu kolczastego przez odbytnicę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.11.2006 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 No i wszystkie mapki zrobione i teraz leży to w ZUDzie Nic tylko czekać - podobno 2 tygodnie Pażywiom uwidzim - jak mawiali starożytni Rosjanie....:) Kolejny kroczek za mną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.12.2006 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Równo rok temu odkryłam Forum Muratora. W Wigilię Bożego Narodzenia 2005 znalazłam dzieki Forum mój projekt. Dwa dni obserwowałam forum. Jutro minie rok, gdy się pierwszy raz zalogowałam i zapisałam pierwszy post - totalnie chaotyczny... Poznałam tu świetnych ludzi : mądrych, miłych, przyjaznych.... Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc, wsparcie, podtrzymywanie na duchu. Mówię sobie : w tym roku musi się udać - tak będzie. Czego i Wam wszystkich życzę KOCHANI Buziaki ślę P.S. Sorry jeśli komuś niechcący dokopałam - wredna jestem, wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.12.2006 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 No i co Neferka trzyma w łapie ???? No ??? Pozytywną decyzję z ZUD przyłaczy: wody, kanalizacji, gazu i prądu :) Teraz plan dalszy: 1. przepisanie działki ( ciekawe czy zwolnienie z podatku od darowizny weszło czy nie weszło ? Chyba przegłosowali, ale jak znam życie , brakuje przepisów wykonanwczych.....) 2. zagospodarowanie działki ( moja pani architek jest już zdenerwowana - no bo ile można czekać na decyzję z Gazowni ? Ano trzy miesiące - niestety - a bez tego ZUDu sie nie załatwi) - mamy rozmawiać po Nowym Roku ... starczy.. 3. Złożyć o pozwolenie na budowę Jestem znów kroczek bliżej....hihihihihihi :) Pan za ZUD skasował mnie na 700 pln Darmo dają mówię Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.12.2006 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 I wszystkim życzę - zdrowia, szczęścia, spełnienia wszystkich marzeń i planów w Nowym Roku 2007 :) http://positiveblackmencoalition.com/newyear.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.12.2006 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Zdecydowałam : żadnych pomp ciepła, reku, kominków z płaszczami wodnymi etc etc Będzie tak: 1. DGP, 2. dodatkowo w sypialniach ( trzech i może w biblioteko-bawialni) klimatyzatory z jednostką centralną. 3. Będzie też odkurzacz centralny. 4. Będzie podgrzewany podjazd i chodniki ( tylko do drzwi) 5. okna - Velux 6. inne - PCV 7. materiał ? Silka lub Porotherm ( ale bardziej Silka z wełną) to moje postanowienia na Nowy Rok :) Jakoś pod koniec roku łatwiej mi przychodzą decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.01.2007 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Moja przyjaciółka dostała dziś diagnozę. Po przetłumaczeniu mądrej łaciny medycznej : "Rak kręgosłupa. Należy zdiagnozować czy to pierwotny guz czy wtórny. W przypadku wtórnego - dalsze diagnozowanie itd.itd."Jeśli wtórny - to nie ma co diagnozować.W ciągu 2 tygodni mają jej zrobić tomografię. Się okaże.Chyba mam dość.Musze się z tym przespać. Złość tkwi mi w gardle - czuję ją jak kość. Nie mogę dziś nic przełknąć. Nie wiem nawet jak to opisać. Jestem maksymalnie wkurwiona - tylko na co ?. Na szczęście jutro impreza - zamierzam się tak skuć, że mnie zniosą do taksówki. Mam dość pogrzebów w lutym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.01.2007 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 W przyszłą środę staniemy się właścicielami działki ( mojej teściowej) A właściewie to mój maż się stanie ..hihihi Wartość działki : 350.000 ( zobaczymy co na to US) Koszty notariusza: ok. 3500 pln I nie ma podatku !!!!!!! HURRRAAA Zaraz przyjdzie pan od Zudu - a bo jakies projekty przyłaczy będzie robił Widać trzeba - ale ja jestem ciemna masa bossshhhheeee :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.01.2007 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 MOja teściowa właśnie powiedziała, że musi się zastanowić nad tą darowizną, bo to powazna sprawa.Jutro mąż jedzie na rozmowę. Czyżbym była w d.upie ?????????????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts