Nefer 14.02.2014 03:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 A ponieważ dom bez kota to nie dom - długo nie wytrzymaliśmy. Mąż pojechał do schroniska i przywiózł takie maleństwo : troszkę bylo wystraszone - tak ze 12 godzin ... ale potem okazała się małym demonkiem ... Ponieważ ma buzię "na pół" została Buźką ( czyli Two Faces z Batmana ) I jak widać jest szylkretką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.02.2014 03:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Buzia rośnie i rośnie i się nudzi............... Więc pojawiła się Petycja : jest czarna, starsza o 3 miesiące i bardzo dobrze wychowana - pochodzi z domu tymczasowego. Były pewne kłopoty - najpierw zdrowotne obu kotków, potem psychiczne (dokocenie nie jest proste) Obecnie został tylko jeden problem : Buźka leje nam do łóżka . Ale jest bardzo terytorialna, więc mam nadzieję, że po sterylizacji problem minie. Oby Mam nadzieję, że podobają się Wam kotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.03.2014 01:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Wiosenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.04.2014 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Wesołych, ciepłych i spokojnych Świąt Wielkanocnych http://ddluzniewska.files.wordpress.com/2014/04/img_3501.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2014 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Kotki rosną, roślinki rosną ... dzieje się. I można już posiedzieć z kawą na tarasie. Kocięta od kilku dni są przyzwyczajane do wychodzenia do ogrodu. NIe przychodzą na wołanie Ale przychodzą jak wyjmuję z lodówki kurczaka. Buźka już po sterylce. Znienawidziła nas za kaftanik. ALe teraz buszują w ogrodzie : polują na szpaki jak oddział SWAT: Czasem razem, a czasem oddzielnie : Obie ćwiczą wchodzenie na drzewa i codziennie robią postępy. Rano bawimy się w łóżku : albo włazimy na panią, jak siedzi z poranną kawą w kuchni i się miziamy : a potem chowamy się w kwiatkach i udajemy tulipana : Generalnie sie obijamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.02.2015 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 (edytowane) Ponieważ nic się nie dzieje i czekam na wiosnę to postanowiłam zrobić coś pożytecznego. Jeden z moich ścierwów kompletnie zdewastował nasze krzesła z "ekoskóry" czyli jakiegoś badziewnego plastikowego materiału podbitego gąbką. Krzesła były "tymczasowe" - kupione w celu spędzenia jednej (słownie : jednej) Wigilii i oczywiście przetrwały ponad 5 lat. Jak to z prowizorkami bywa. Jedyną ich zaletą był fakt, że kosztowały coś koło 20 pln sztuka Sprawdziłam ile kosztuje ich odnowienie i trochę mi skrzydła oklapły, bo 130 pln za sztukę to wersja tanio - bez materiału. Ja mam 8 sztuk. Za ponad 1000 pln to sobie można kupić nowe krzesła, więc pomysł odpadł. Nie mam za cholerę zmysłu artystycznego (nie umiem narysować słoneczka) ale lubię robić rzeczy, w których efekt jest widoczny od razu. Pomyślałam, że sama sobie te krzesła odnowię. I tak zakupiłam taker, zszywki, piankę tapicerską, materiał (ale tylko kawałek - w razie gdyby mnie przerosło zadanie) i powzięłam cel : zdobyć odznakę młodego tapicera. Dodatkowo była to okazja do ożywienia kolorem salonu. I tak się stało : Krzesło środkowe ma zarzucony materiał na oparcie, bo nie ma go do czego przyszyć takerem. Czekam na moją nadworną krawcową, ktora uszyje mi odpowiednie oparcia. Generalnie - jestem z siebie dumna Całość do dziś kosztowała 105 pln. Uszycie będzie kosztowało ok 100 pln, bo to prosta robota. Jedno siedzisko to 20 min. roboty z rozkręceniem i przykręceniem na miejsc. Dołożyłam też gąbkę, żeby było mięciutko Fajnie mi kotki zdewastowały, nie ? :) LOL Mam nadzieję, że się Wam podoba Edytowane 11 Lutego 2015 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.03.2015 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Dzieło zakończone : Salon nabrał kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.03.2015 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 HALO LUDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aukcja jest i można piękne i smaczne rzeczy sobie zafundować - a Dziewczynom dać szansę na wyzdrowienie. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235946-Galeria-fant%C3%B3w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.07.2016 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Nadeszła wiekopomna chwila - zepsuł się pierwszy led w podbitce. Założone 3 sierpnia 2010 roku i nie wyłączone do dziś - dniem i nocą. I pierwszy padł. Jak dla mnie - wynik całkiem niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.11.2016 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 I oto kolejna wiekopomna chwila - w końcu mam garderobę i szafy Yupiii - to już prawdziwa cywilizacja Ponieważ wszystko u mnie musi być "inaczej" szafa w wiatrołapie jest też "inaczej". Ma wąziutkie obramowanie (zamiast szerokiej listwy, która służy również do otwierania, ale mi się znudziła w poprzednim mieszkaniu). Ma też bardzo minimalistyczne uchwyty - konweniujące z listwą obramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.11.2016 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Pojawiła się również garderoba w sypialni (gdzie światło jest wyjątkowo mało fotograficzne i ciężko cokolwiek uwiecznić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts