Nefer 02.05.2006 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 a może szklane płytki na ścianę ? http://www.glassartistsgallery.com/products/490_original.jpg Ten czarny dekor to mój faworyt : http://www.glassartistsgallery.com/products/489_original.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.05.2006 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 A taki stoliczek szklany ? Raptem 2000 dolarów http://www.glassartistsgallery.com/products/406_standardcatalog.jpg a tak wygląda z góry - nieźle.... http://www.glassartistsgallery.com/products/tabletoparcs_standardcatalog.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.05.2006 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 i glazurka http://www.glassartistsgallery.com/products/14.Small%20wall%20panels_standardcatalog.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.05.2006 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 szklany uchwyt do drzwi ?????PRoszę bardzo : http://www.glassartistsgallery.com/products/261104_standardcatalog.jpg http://www.glassartistsgallery.com/products/271103_standardcatalog.jpg http://www.glassartistsgallery.com/products/111106_standardcatalog.jpg zakręcony kinkiecik ? http://www.glassartistsgallery.com/products/42_standardcatalog.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.05.2006 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 i jeszcze mają umywaleczki : Ceny całkiem warszawskie, o ile nie niższe... http://www.glassartistsgallery.com/products/582_thumbcatalog.jpg http://www.glassartistsgallery.com/products/ConfettiSinkTopSm_standardcatalog.jpg http://www.glassartistsgallery.com/products/dicro_standardcatalog.jpg http://www.glassartistsgallery.com/products/119_standardcatalog.jpg http://www.glassartistsgallery.com/products/NewCosmos3c_standardcatalog.jpg http://www.glassartistsgallery.com/products/Contemp%20Bath%20006_standardcatalog.jpg niecałe 5.000 $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2006 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 NO to sobie pojechałam do gminy ( gdyż radoście 2 maja odebrałam decyzję z gazowni :)) Zaniosłam pani K. w ząbkach ( to ta młodsza od mojego starszego syna , z motylkami i innymi spineczkami śmiesznymi na głowie). Pani K. popatrzyła i powiedziała: - No tak, teraz to muszę opracować (!!!!!!!! jedną kartkę na której jest napisane 4m/h!!!!!!!!!!!!!) i wyślemy do pani pocztą. Powinno być w ciągu 2 tygodni. Ło matko i córko !!!!!!! Opracować !!!! no dobra.... POtem zlazłam na dół załatwiać wpis do rejestru ( że niby moja teściowa nie jest właścicielką - ale podatek gruntowy od ponad 20 lat to od niej biorą bez problemu) I stał się cud. Moja ulubienica z Biura Poadwczego ma wolne. I teraz siedzi tak dorzeczna kobieta. Składam odpowiedź na pismo i wniosek o zmianę w rejestrze i wyrok sądu i KW i pełnomocnictwo od teściowej. Pani wszystko łyka i mówi: - przyślemy do pani pocztą informację o zmianie w rejestrze. No to ja zamarłam, bo potrzebuję ODPIS z rejestru. I grzecznie pytam czy to pismo będzie miało tę samą moc co odpis. A pani, że nie ale..... żebym szybciutko zadzwoniła do rejestru gruntów jak dostanę pismo , bo oni mają obowiązek zrobić taki właśnie odpis do akt i jak się uwinę to dostanę raz dwa No klękajcie narody ! Znaczy się - MOŻNA. A jak wyjdzie w praniu to Wam opowiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2006 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 WODA NA DZIAŁCE A to nie jest dobra wiadomość. Małżon był na działeczce - włączyć wodę coby teściowa mogłą sobie szukać ropy naftowej spokojnie... I wlazł do studzienki kranik odkręcić a tu niespodzianka. Na wysokośći jakieś 1m30 cm stoi w studzience woda. To nie wróży dobrze fundamentom... Teren był wydrenowany jakieś 5 lat temu przy okazji kładzenia kanalizacji. I od tamtej pory rzeczywiście woda się nie pokazywała - do tego roku. Muszę uprzedzić wykonawcę - trzeba chyba wylać beton na tamy co ???/:) Lat temu 15 - jak pierwszy raz zajechałam na działkę - to była ona pokryta dokładnie trzcinami - i nikt w okolicy nie kopał piwnic, bo woda była za wysoko. Czyżby wracało stare ? A propos małżona. Dziś w nocy (ok. 1.00) zaczął mi zadawać pytania fachowe na temat pompy ciepła, wentylacji mechanicznej, rozprowadzenia ciepła z kominka, okien i i ch właściwości, rolet zewnętrznych itd itd td. Skończyliśmy o 3 rano Wiedziałam, że tak będzie - to wszystko co ja przeczytałam przez 5 misięcy na forum będę mu teraz relacjonować - ło jesooooooo:( Ale z drugiej strony - odnajdę luki w mojej wiedzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2006 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 NASZ ŻYWOPŁOT A PROBLEM SĄSIADA Zapomniałam napisać o pewnym drobiazgu, który miał miejsce na naszej działeczce. Sąsiadów generalnie mamy ok, ale..... Kilka lat temu (4-5) na tyłach naszej działki ktoś sobie postawił dom. Nieduży ( aczkolwiek praktycznie na całą szerokość swojej działki) także ogródek graniczy siatką z naszym ogródkiem. Zamieszkało tam młode małżeństwo, szybko się rozmnożyli i od początku dzieckiem opiekuje się TEŚCIOWA Z PIEKŁA RODEM. Kobieta zawsze miała problemy. A to że powinniśmy postawić płot, bo dziecko wkłada rączki przez oczka siatki a pies moich teściów (bullterier) to morderca i wiadomo co się zdarzy......... Nadmieniam, że to MY grodziliśmy działkę i oni nawet centa do tego nie dołożyli, bo jak się sprowadzili to ogrodzenie stało. Potem padł pomysł, żebyśmy psa sprzedali/uwiązali do drzewa/uśpili , bo to niebezpieczne zwierzę ( nadmienię dla porządku, że pies tarza się z moimi dziećmi od ich niemowlęctwa - oczywiście to mój wybór- ale po to jest siatka, żeby nie tarzał się z obcymi niemowlętami) a ten morderca może przeskoczyć siatkę ( on nie wskoczy na moje kolana, bo zbyt spasiony...) A teraz - nie uwierzycie - pani stwierdziła, że przytnie NASZ żywopłot. Za siatką, po naszej stronie rosną tuje. Wystają (raczej wystawały) ponad siatkę jakieś 30-50 cm. Nadmieniam ( po raz kolejny), że tuje rosną NA NASZEJ działce i nie przechodzą na teren tej Pani. Nie zmienia to faktu, że nasza przemiła sąsiadka elektryczną piłą do żywopłotów obcięła tuje do wysokości siatki. No niby się trzeba cieszyć, nie ? A dlaczego tak uczyniła ? BO JEJ SŁOŃCE ZASŁANIAŁY. Przemyślałam temat. Tuje są dosyć łysiejące, a po zimie kilka uschło. I taki chytry plan mi się ulągł.... W tamtej części działki zamierzam zrobić miejsce na grila. Wybuduję MUR ( taki ładny, zaręcony, z kamieni, na całej długości granicznej z sąsiadami - to nie jest dużo , raptem kilkanaście metrów) do którego przykleję grill stacjonarny(używanie grilla też jej przeszkadza) i atlankę ( może z nagłośnieniem?) Ciekawa jestem czy podłoży pod to dynamit ? Jak myślicie ? Bo sekatorem nie da rady.... ja pierdzielę, a myślałam, że ominie mnie polskie piekiełko.... Zastanawiam się skąd biorą się ludzie ingerujący w cudzą własność z taką łatwością.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Kolejny kroczek - Urząd Skarbowy. Przypomnę - poszłam po zaświadczenie o zapłaconym podatku spadkowym od spadku odziedziczonego przez moją teściową lat temu 22. O dziwo, kiosk ze znaczkami skarbowymi był otwarty. Panienka lat może 18 popatrzyła w moje papiery i spytała: - czy ta sprawa była załatwiana w naszym urzędzie ? odparłam, że raczej wątpię, bo 22 lata temu nie było tu urzędu skarbowego na tę dzielnicę ( ale tej panienki jeszcze na świecie nie było to skąd niby ma wiedzieć....) - aha - odparła - to znaczy przedawnienie. Proszę się dowiedzieć za 7 dni. Tak, jakby nie można było przybić pieczątki PRZEDAWNIENIE na piśmie i już. No cóż - urzędnicy też muszą mieć pracę..... Reasumując - do podpisania aktu notarialnego zostało mi : - zaświadczenie o podatku - wypis z rejestru gruntów - WZ Wszystko w toku - maksymalny czas - 2 tygodnie. A to oznacza, że za 2 tygodnie zasuwam do notariusza a potem to już będzie z górki ( Chyba - niepoprawna optymistka jak zwykle....) Koleżanka z pracy stwierdziła: - Ty to twarda jesteś , ja bym już dawno odpadła Ja też odpadam, ale zaciskam zęby i jadę dalej - nie mam tego komfortu , żeby odpuścić , bo jak ja bym się na Forum pokazała :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.05.2006 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Cały dzień spędziłam na oglądaniu kredytów. Po namyśle zostały trzy oferty : Nordea PTF Millenium No juz sama nie wiem... Chyba jednak szwajcary..Każdy przez to przechodził, wiem, ale dlaczego tak boli ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.05.2006 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.05.2006 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 ale zieleń piękna - zapraszam wszystkie okoliczne króliki i świnki morskie na wyżerkę mleczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.05.2006 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Tu miały być kredyty, ale się przeniosły niżej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dzwonili z US - jest zaświadczenie - świat się kończy..........:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 W tym miejscu będą się pokazywać oferty kredytowe banków : KREDYTY Propozycja Santander (PTF) 352.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,97 % marża banku ( można się domyślić - 1,4%) + Libor 6m Rata : 1.512 pln Prowizja banku 0% Wcześniejsza spłata 0% Wycena działki - 600 pln Bez obowiązkowego ubezpiecznia na życie Propozycja Nordea 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,76 % do dyskusji marża banku 1,2% + Libor 6m Rata: 1494 pln Prowizja banku 1% Wcześniejsza spłata 0% po 3 latach. Możliwe nadpłaty. Jeśli ostatnia rata nastapi przez okresem 3 lat - od ostatniej raty 1 % Wycena działki - cena z aktu notarialnego Wizyta inspektora - za darmo Ubezpieczenie na życie obowiązkowo dla zarabiającego więcej. Propozycja Dom Bank 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,27 % do dyskusji marża banku 1,25% + Libor 3m Rata: 1450 pln Prowizja banku od 0,5 do 1% Wcześniejsza spłata 0% Nadpłaty - tak Wycena działki - 0 pln Wizyta inspektora - brak - tylko zdjęcia z realizacji Propozycja GE Money Bank 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,2 % Po kilku miesiącach terminowych spłat możliwa obniżka oprocentowania o 0,2 % marża banku .....% + Libor 3m Rata: 1430 pln Prowizja banku od 0% Wcześniejsza spłata 0% po 3 latach ( przez 3 lata możliwa nadpłata do 50% kredytu) Wycena działki - 0 pln Ubezpieczenie na życie i od utraty pracy wliczone już w ratę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 To ciekawe - co oferta to tańsza... czekam na Multibank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 No to jeszcze rejestr gruntów i przepisujemy działeczkę A potem z kopyta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.05.2006 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 W tym miejscu będą się pokazywać oferty kredytowe banków : KREDYTY Propozycja Santander (PTF) 352.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,97 % marża banku ( można się domyślić - 1,4%) + Libor 6m Rata : 1.512 pln Prowizja banku 0% Wcześniejsza spłata 0% Wycena działki - 600 pln Bez obowiązkowego ubezpiecznia na życie Propozycja Nordea 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,76 % do dyskusji marża banku 1,2% + Libor 6m Rata: 1494 pln Prowizja banku 1% Wcześniejsza spłata 0% po 3 latach. Możliwe nadpłaty. Jeśli ostatnia rata nastapi przez okresem 3 lat - od ostatniej raty 1 % Wycena działki - cena z aktu notarialnego Wizyta inspektora - za darmo Ubezpieczenie na życie obowiązkowo dla zarabiającego więcej. Propozycja Dom Bank 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,27 % do dyskusji marża banku 1,25% + Libor 3m Rata: 1450 pln Prowizja banku od 0,5 do 1% Wcześniejsza spłata 0% Nadpłaty - tak Wycena działki - 0 pln Wizyta inspektora - brak - tylko zdjęcia z realizacji Propozycja GE Money Bank 350.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 30 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,2 % Po kilku miesiącach terminowych spłat możliwa obniżka oprocentowania o 0,2 % marża banku .....% + Libor 3m Rata: 1430 pln Prowizja banku od 0% Wcześniejsza spłata 0% po 3 latach ( przez 3 lata możliwa nadpłata do 50% kredytu) Wycena działki - 0 pln Ubezpieczenie na życie i od utraty pracy wliczone już w ratę. Propozycja Kredyt Bank 352.000 kredyt 50 % wpłaty własnej kredyt na 28 lat waluta CHF oprocentowanie w skali roku : 2,15 % marża banku + Libor 6m Rata : 1.668 pln ale to raty malejące (ostatnia 1040 pln) Prowizja banku 1,20% - pewnie tu powalczę Wcześniejsza spłata 0% Przewalutowanie – 0% Wycena działki - ? Bez obowiązkowego ubezpiecznia na życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.05.2006 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Dzwoniłam do gminy. Zmiana w rejestrze gruntu i WYPIS są gotowe !:) No nie..... jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.05.2006 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Umówiłam się z notariuszem na środę :) W poniedziałek wiozę papiery Geodeta uruchomiony WZ idzie pocztą no nieźle.... odsumujmy : 1. Odpis z Księgi Wieczystej - zrobione 2. Wypis z rejestru gruntów - zrobione 3. Zaświadczenie o braku WZ - (WZ w drodze) 4. Postanowienie sądu o nabyciu spadku (przez teściową) - zrobione 5. Zaświadczenie z US o opłaceniu podatku od spadku (teściowej z 1988 roku) - zrobione 6. Neospazmina ( zużyta ) No to teraz powstanie kolejna lista wyzwań: 1. Geodeta i mapa do celów projektowych 2. Akt notarialny 3. Zaadaptowanie projektu (architekt czeka) 4. Złożenie pozwolenia na budowę 5. Wpis zmiany do rejestru gruntów 6. Odpis z rejestru gruntów 7. Aktualny odpis z KW 8. Kredyt 9. Załatwienie prądu budowlanego 10. Wkręcenie studni I pierwsza impreza Bo potem to juz budowa:) Ktoś mówił, że to już z górki KUUUUUUUUUUŹWAAAAAAAAA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts