Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • Nefer

    9730

  • wu

    2385

  • malgos2

    1873

  • ghost34

    1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj jakie mile jestescie :D
miłe, tam zaraz miłe :D Ty czytałaś jak się Nefcia nieładnie o porządnych ludzich wysławia??? :lol:

No, my liczymy na riplej maj dijer 8)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/716/#findComment-3060162
Udostępnij na innych stronach

Ty czytałaś jak się Nefcia nieładnie o porządnych ludzich wysławia??? :lol:

Nie a gdzie , musze poczytac , bo jak o porzadnych to o mnie pewnikiem byc musi wspomniane :D

 

No i wiedzialam mile jestescie , bo chcecie dokladke :lol:

No dobra , niech Wam bedzie :wink:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/716/#findComment-3060217
Udostępnij na innych stronach

Po całym tygodniu bez obiadów dziś wpadłam do domu jak furia o 16.00 :o i zrobiłam polędwicę w sosie z sera pleśniowego :)

Mniaaaaaaaaaaam :)

Wersja 15 min :

 

- posmażyć plastry polędwicy na patelni

- wrzucić do gara

- dolac troszkę wody

- kminek, 2 szt gałka muszkatołowa,

- dorzucić 1 pojemniczej sera niebieskiego pleśniowego DO SMAROWANIA.

 

Zjeść.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/716/#findComment-3060245
Udostępnij na innych stronach

a ja robie polędwiczki z mienta lub ziolami prowansalskimi i z jablkiem i cebulą. Robota na 10 minut.

Osobno podduszam cebulke i jabłuszka na odrobinie tłuszczyku.

 

Polędwiczke kroje na talarki takie 1,5-2 cm i lekko rozplaszczam ręką. Potem marynuje chwile w sosie sojowym, do tego ziola, troche octu balsamicznego i oliwy.

Po marynowaniu smaze poledwiczki na srednim"ogniu" z jednej i drugiej strony ale króciotko - tylko zeby nie byly krwiste. Dodaje gotowe jabłka i cebulke i juz mozna podawac. Nawet tego nie sole. Z ryzem jaśminowym jak dla mnie smakuje bosko.

Uwaga - na poczatku trudno jest utrafic z odpowiednim czasem smazenia - bo mieso scina sie szybko i moze sie zrobic twarde. Dlatego lepiej niech dociąga pod przykryciem w ciepelku chwile niz smazy sie za długo.

 

A przepis na poledwice z serem plesniowym musi byc cudowny - napewno wypróbuje

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/45637-komentarze-do-dziennika-nefer/page/716/#findComment-3061348
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...