Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nefer - a Pani Architekt jakiej daty (jesli to nie nietakt ? :oops: )

po prostu pytam dlatego ze ci starszej ołówkiem na kaleczce a z młodszych rzadko sie zdarza zeby w AutoCadzie nie śmigali

(ps. sama osobiscie bym zwariowala gdybym na kalce musiala pracowac - w ACadzie 10 x szybciej no i ew. poprawki to jeden ruch reki - to mozna tak porownac do pisania na komputerze a pracowitego kaligrafowania skryptów przez sredniowiecznych mnichow) (ale zaznaczam ze np wizualizacje rysunki szkicowe , koncepcje robie recznie - po prostu rys na komputerze nie ma duszy - czyli swietny do rysunkow technicznych niekoniecznie do uchwycenia wrazenia widoku - czyli wizualizacji)

Oczywiscie ostatecznie liczy sie efekt - nie mniej Pania Architekt podziwiam za cierpliwosc :wink:

Zapomniałam zapytać :

Zeljko, przy Twoich zdolnościach do czego Ci architekt wnętrz ??????????? :D :D :D :D

Nefer, poczekaj na zdjecia mojego domku i wnetrz... :wink: Zobaczysz po co. Ha,ha... :lol:

No, mam nadzieje, ze uda sie jakos wszystko pogodzic. Srodki ograniczone i trzeba sie zmiescic. Podporzadkowac marzenia mozliwoscia..., ale chyba tak zle nie bedzie. :wink:

Nefer - a Pani Architekt jakiej daty (jesli to nie nietakt ? :oops: )

po prostu pytam dlatego ze ci starszej ołówkiem na kaleczce a z młodszych rzadko sie zdarza zeby w AutoCadzie nie śmigali

(ps. sama osobiscie bym zwariowala gdybym na kalce musiala pracowac - w ACadzie 10 x szybciej no i ew. poprawki to jeden ruch reki - to mozna tak porownac do pisania na komputerze a pracowitego kaligrafowania skryptów przez sredniowiecznych mnichow) (ale zaznaczam ze np wizualizacje rysunki szkicowe , koncepcje robie recznie - po prostu rys na komputerze nie ma duszy - czyli swietny do rysunkow technicznych niekoniecznie do uchwycenia wrazenia widoku - czyli wizualizacji)

Oczywiscie ostatecznie liczy sie efekt - nie mniej Pania Architekt podziwiam za cierpliwosc :wink:

Pani w okolicach 40 - tak przypuszczam (choć wygląda znacznie młodziej. ale wnioskuję z życiorysu :)). Póki co "robi na papierze" bo też uważa, że to lepiej widać. Na pewno później przejdzie na bardziej skomputeryzowane techniki - ale na razie jej tak wygodnie, a mnie się też podoba. Szczególnie, że potem pracujemy na tych rysunkach - a są one od razu wymiarowane - żadnej ściemy - grubości ścianek, tynków itd. Potem będzie łatwiej realizować jak juz wszystko będzie policzone. Ja ją podziwiam za ogromną dokładność i cierpliwość - to nie dla mnie - jestem zbyt roztrzepana :) Do tego umie słuchać i wiem, że te przegadane godziny nie poszły na marne. Ona już "czuje" co ja chcę... a z racji swojego zawodu wiem, że bardzo trudno zrozumieć "świat" drugiej osoby: gusta, kolory, kształty w jakich się ktoś porusza.

Zapomniałam zapytać :

Zeljko, przy Twoich zdolnościach do czego Ci architekt wnętrz ??????????? :D :D :D :D

Nefer, poczekaj na zdjecia mojego domku i wnetrz... :wink: Zobaczysz po co. Ha,ha... :lol:

No, mam nadzieje, ze uda sie jakos wszystko pogodzic. Srodki ograniczone i trzeba sie zmiescic. Podporzadkowac marzenia mozliwoscia..., ale chyba tak zle nie bedzie. :wink:

Nie wierzę - z Twoją wrażliwością i wewnętrznym ciepłem wiem, że na pewno będzie pięknie w Twoim domku. Ja jestem eksperymentatorką - lubię zaszaleć , ale to niekoniecznie sposób na wnętrze - choć zobaczymy. Ty masz zdolności , które nie są dane wielu ludziom - ja przynajmniej zazdroszczę, bo nie umiem ładnie słoneczka narysować :):) I dlatego za to płacę :)

Schody pokryte na wierzchu merbau. podstopnice pokryte drewnem jasnym (takim z jakiego będzie stół w części jadalnej)

:o :o jak ja Ci zazdroszczę,że masz już to ustalone. Twój dom będzie piękny :D .

Tak jak wspominałaś warto mieć architekta wnętrz, cały dom tworzy jedność wszystko ze sobą współgra. Zaczynam to doceniać dopiero teraz jak siedzę w salonie i się rozglądam. Fakt, że jeszcze nie mam wielu rzeczy takich jak karnisze, żyrandole, ale obawiam się, że nie uda mi się samej tak wszystkiego idealnie dobrać.

No nic popatrzę sobie jak twój domek będzie powstawał i może coś od Ciebie zerznę, mogę?

tzn, rozkręca sie u Ciebie? To co będzie potem? Z niecierpliwością czekam na dalsze pomysły ( a może coś ściągnę- jeśli pozwolisz :roll: )

Latający smoczku - ściągaj ile dusza zapragnie :)

naprawdę, mogę? :p

jak się nie boisz zakręconych pomysłów - nie ma sprawy - choć może lepiej poczekać, to zobaczysz jak sie zrealizowało - potem z siekierą mnie będziesz ganiać :):)

Wpadnie w weekend - i będzie bardzo zajęty - głównie przeze mnie i to w pozycji horyzontalnej

:D :D :D

Nefer, wyślij mi swoja fotę.

Dziś nie piszę więcej - mąż wrócił jestem zajęta PA

... no wyyyyślij, proszę. :D

...No i wkońcu będzie bidet (podobno panowie czasami myją tam nogi )

Panowie zwykle myja tam nogi. :D :D :D

Dziś nie piszę więcej - mąż wrócił jestem zajęta PA

... no wyyyyślij, proszę. :D

To chyba bardziej fotę mojego męża :) Ja to pikuś, ale on.....hmmmmm

Wiedziałam - rozwiałeś moje wątpliwości :)

Nefer, ja tez słonka nie umiem narysować, wiec się nie martw. To co malowałam to już ktoś kiedyś namalował a ja tylko ściągnęłam pomysł - kopie sobie zrobiłam... Taki zemnie artysta. Jakbyś mnie przy wazonie z kwiatkami zostawiła, to najwyżej bym się wody napiła i tyle... :lol:

Zielonooka, skat Ty wyciągasz takie piękne zdjęcia, znów masz ładny obrazek... :p

Wiedziałam - rozwiałeś moje wątpliwości :)

A ja nie miałam o tym pojęcia. Mam trzech panów w domu, więc wychodzi na to, że bidet raczej zmieni swoje przeznaczenie? :-?