malgos2 31.08.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 No zlala mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.08.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 8.09 - 10:15 Pekin, 24 pietro. Dopiero Cię doczytałam :) Wygląda nieźle P.S. co jest na 24 piętrze ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.08.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 8.09 - 10:15 Pekin, 24 pietro. Dopiero Cię doczytałam :) Wygląda nieźle P.S. co jest na 24 piętrze ???????? Spotkanie PAU. Ale nie musimy tam sie uchlac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.08.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Nefcia - ja cie wprost uwielbiam siem znaczy w całości i to co piszesz ja dziś rozmawiałam z trzema osobami które się tym zajmują i przdstwaiłam im swoje oczekiania - Że nie zależy mi na odzysku ciepła tylko na schłodzeniu pomieszczeń w lato ( tak jak u ciebie sypialnie są na poddaszu ) i są zgodni że Reku z GWC mi tego nie załatwi, bo może to być tylko róznica 2 stopni ( przy gwc żwirowym - którego ja mieć nie mogę zw względu na wysokie wody gruntowe) więc bezsens wydawać 40 tyś ( w moim przypadku ) na coś co nie zadowoli mnie w 100% bo nie taki efekt jest w moich planach. Pozostaje mi zrobienie klimy ( nad którą juz dawno sie zasanawiałam, zanim mi obiecywano że Reku+gwc załatwi mi chłód na poddaszu ) Nefcia - dasz namiarki na Klimę co do otwierania okien - uwilbiam widok lekko kołyszącej się firanki w drzwiach tarasowych, więc znając mnie tak będę/bym otwierała okna Jak to nie zależy ci na odzysku ciepła, oj Zuzka nie podpadaj mi tu. Zuzka jesli Zalezy Ci na chlodzie od klimy to faktycznie nie ma co rozważac rozwiązan połowicznych, a sory batory rekuperacja faktycznie takim jest . Tylko błagam nie chce czytac ze ktos nie chce oszczedzac ani troche energii. Zycie ma byc wygodne jesli to możliwe i tego sie trzeba trzymac, obiecaj mi chociazz ze solidnie ocieplisz swoją chałupkę i będziemy kwita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.08.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Nefcia - ja cie wprost uwielbiam siem znaczy w całości i to co piszesz ja dziś rozmawiałam z trzema osobami które się tym zajmują i przdstwaiłam im swoje oczekiania - Że nie zależy mi na odzysku ciepła tylko na schłodzeniu pomieszczeń w lato ( tak jak u ciebie sypialnie są na poddaszu ) i są zgodni że Reku z GWC mi tego nie załatwi, bo może to być tylko róznica 2 stopni ( przy gwc żwirowym - którego ja mieć nie mogę zw względu na wysokie wody gruntowe) więc bezsens wydawać 40 tyś ( w moim przypadku ) na coś co nie zadowoli mnie w 100% bo nie taki efekt jest w moich planach. Pozostaje mi zrobienie klimy ( nad którą juz dawno sie zasanawiałam, zanim mi obiecywano że Reku+gwc załatwi mi chłód na poddaszu ) Nefcia - dasz namiarki na Klimę co do otwierania okien - uwilbiam widok lekko kołyszącej się firanki w drzwiach tarasowych, więc znając mnie i tak będę/bym otwierała okna I to co najważniejsze : klimę włączasz i wyłaczysz. Reku działa i już. Ja nie lubię tak.. lubę po mojemu żeby było... A firanka ..hmm.. też to lubię :) Oczywiście, że się podzielę - szczególnie, że chłopaki myślące i na każde zawołanie - co nie było u mnie takie bez znaczenia (bo mi sie zachciewało to tego to tamtego ) Oni sprzedaja nie tylkl LG (takie jak u mnie) ale mają wiele firm - są w stanie dobrać coś dobrego do budżetu. Dzwoń do pana Grzegorza : 509-293-139. A jak Ci się nie chce dzwonić to napisz do niego : [email protected] Firma SMS Klima http://smsklima.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 31.08.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 no to Myśka poleciałaś teraz z tymi przemysleniami dałaś do myślnia a było tylko pytanie : szary czy czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.08.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Jak to nie zależy ci na odzysku ciepła, oj Zuzka nie podpadaj mi tu. Zuzka jesli Zalezy Ci na chlodzie od klimy to faktycznie nie ma co rozważac rozwiązan połowicznych, a sory batory rekuperacja faktycznie takim jest . Tylko błagam nie chce czytac ze ktos nie chce oszczedzac ani troche energii. Zycie ma byc wygodne jesli to możliwe i tego sie trzeba trzymac, obiecaj mi chociazz ze solidnie ocieplisz swoją chałupkę i będziemy kwita. A cieplo z kominka ? Jak wiesz nie wszyscy chcą je odzyskać PIeniądze to nie wszystko Mycha :):) A ocieplić trzeba - ale nie dlatego, ze kasa tylko komfort (również izolacja latem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.08.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 8.09 - 10:15 Pekin, 24 pietro. Dopiero Cię doczytałam :) Wygląda nieźle P.S. co jest na 24 piętrze ???????? Spotkanie PAU. Ale nie musimy tam sie uchlac. Jessssooooosie a co my mamy do PAU ???? Chlać ? od 10.15 ? Zwariowałaś ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.08.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 8.09 - 10:15 Pekin, 24 pietro. Dopiero Cię doczytałam :) Wygląda nieźle P.S. co jest na 24 piętrze ???????? Spotkanie PAU. Ale nie musimy tam sie uchlac. Jessssooooosie a co my mamy do PAU ???? Chlać ? od 10.15 ? Zwariowałaś ? :) My bysmy mogly niejedna Akademie Umiejetnosci zalozyc, nie tylko Polska. Jak wstane o 4 rano, to od 10:15 bede juz gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 31.08.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Nefcia - ja cie wprost uwielbiam siem znaczy w całości i to co piszesz ja dziś rozmawiałam z trzema osobami które się tym zajmują i przdstwaiłam im swoje oczekiania - Że nie zależy mi na odzysku ciepła tylko na schłodzeniu pomieszczeń w lato ( tak jak u ciebie sypialnie są na poddaszu ) i są zgodni że Reku z GWC mi tego nie załatwi, bo może to być tylko róznica 2 stopni ( przy gwc żwirowym - którego ja mieć nie mogę zw względu na wysokie wody gruntowe) więc bezsens wydawać 40 tyś ( w moim przypadku ) na coś co nie zadowoli mnie w 100% bo nie taki efekt jest w moich planach. Pozostaje mi zrobienie klimy ( nad którą juz dawno sie zasanawiałam, zanim mi obiecywano że Reku+gwc załatwi mi chłód na poddaszu ) Nefcia - dasz namiarki na Klimę co do otwierania okien - uwilbiam widok lekko kołyszącej się firanki w drzwiach tarasowych, więc znając mnie tak będę/bym otwierała okna Jak to nie zależy ci na odzysku ciepła, oj Zuzka nie podpadaj mi tu. Zuzka jesli Zalezy Ci na chlodzie od klimy to faktycznie nie ma co rozważac rozwiązan połowicznych, a sory batory rekuperacja faktycznie takim jest . Tylko błagam nie chce czytac ze ktos nie chce oszczedzac ani troche energii. Zycie ma byc wygodne jesli to możliwe i tego sie trzeba trzymac, obiecaj mi chociazz ze solidnie ocieplisz swoją chałupkę i będziemy kwita. Mysia - rozmawiałam ze specem co sprzedaje i jedno i drugie i stwierdził po moich oczekiwaniach ze napewno powinnam wybrać Klimę a nad Reku powinnam się zastanowić - więc się zastanawim i pytam, pytam, pytam do znudzenia tematu lub uzyskania dostatecznej wiedzy aby podjąc na wiosnę decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 31.08.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Nefcia - dzięki, namiarki skopiowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.08.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Jak to nie zależy ci na odzysku ciepła, oj Zuzka nie podpadaj mi tu. Zuzka jesli Zalezy Ci na chlodzie od klimy to faktycznie nie ma co rozważac rozwiązan połowicznych, a sory batory rekuperacja faktycznie takim jest . Tylko błagam nie chce czytac ze ktos nie chce oszczedzac ani troche energii. Zycie ma byc wygodne jesli to możliwe i tego sie trzeba trzymac, obiecaj mi chociazz ze solidnie ocieplisz swoją chałupkę i będziemy kwita. A cieplo z kominka ? Jak wiesz nie wszyscy chcą je odzyskać PIeniądze to nie wszystko Mycha :):) A ocieplić trzeba - ale nie dlatego, ze kasa tylko komfort (również izolacja latem) To niedobrze ze nie robi się odzysku ciepła z kominka. U mnie jakby nie było będzie ten łodzysk także , ale ja to świr energetyczny jestem ocieplenie/izolacja- komfort przedewszystkim -oczywiscie ze tak-pisałam zycie ma być wygodne, także komfort polegający na utrzymywaniu stałej temperatury we wnętrzu czyli ani przegrzewaniu ani nie wyziębianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.08.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 My bysmy mogly niejedna Akademie Umiejetnosci zalozyc, nie tylko Polska. Jak wstane o 4 rano, to od 10:15 bede juz gotowa. Ja juz w jednej akademii jestem rektorem - starczy :) Ty będziesz gotowa, ale ja dopiero co oczki otworzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.08.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 My bysmy mogly niejedna Akademie Umiejetnosci zalozyc, nie tylko Polska. Jak wstane o 4 rano, to od 10:15 bede juz gotowa. Ja juz w jednej akademii jestem rektorem - starczy :) Ty będziesz gotowa, ale ja dopiero co oczki otworzę To dobrze, bedziesz bardziej gotowa do chlania pozniej. Na rano jestem z BetaGreta ustawiona na kawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.08.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Nefcia - ja cie wprost uwielbiam siem znaczy w całości i to co piszesz ja dziś rozmawiałam z trzema osobami które się tym zajmują i przdstwaiłam im swoje oczekiania - Że nie zależy mi na odzysku ciepła tylko na schłodzeniu pomieszczeń w lato ( tak jak u ciebie sypialnie są na poddaszu ) i są zgodni że Reku z GWC mi tego nie załatwi, bo może to być tylko róznica 2 stopni ( przy gwc żwirowym - którego ja mieć nie mogę zw względu na wysokie wody gruntowe) więc bezsens wydawać 40 tyś ( w moim przypadku ) na coś co nie zadowoli mnie w 100% bo nie taki efekt jest w moich planach. Pozostaje mi zrobienie klimy ( nad którą juz dawno sie zasanawiałam, zanim mi obiecywano że Reku+gwc załatwi mi chłód na poddaszu ) Nefcia - dasz namiarki na Klimę co do otwierania okien - uwilbiam widok lekko kołyszącej się firanki w drzwiach tarasowych, więc znając mnie tak będę/bym otwierała okna Jak to nie zależy ci na odzysku ciepła, oj Zuzka nie podpadaj mi tu. Zuzka jesli Zalezy Ci na chlodzie od klimy to faktycznie nie ma co rozważac rozwiązan połowicznych, a sory batory rekuperacja faktycznie takim jest . Tylko błagam nie chce czytac ze ktos nie chce oszczedzac ani troche energii. Zycie ma byc wygodne jesli to możliwe i tego sie trzeba trzymac, obiecaj mi chociazz ze solidnie ocieplisz swoją chałupkę i będziemy kwita. Mysia - rozmawiałam ze specem co sprzedaje i jedno i drugie i stwierdził po moich oczekiwaniach ze napewno powinnam wybrać Klimę a nad Reku powinnam się zastanowić - więc się zastanawim i pytam, pytam, pytam do znudzenia tematu lub uzyskania dostatecznej wiedzy aby podjąc na wiosnę decyzję Szukaj a znajdziesz własciwą dla siebie drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.08.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 To niedobrze ze nie robi się odzysku ciepła z kominka. U mnie jakby nie było będzie ten łodzysk także , ale ja to świr energetyczny jestem ocieplenie/izolacja- komfort przedewszystkim -oczywiscie ze tak-pisałam zycie ma być wygodne, także komfort polegający na utrzymywaniu stałej temperatury we wnętrzu czyli ani przegrzewaniu ani nie wyziębianiu. Właśnie to kwestia potrzeb. Nie widze związku pomiędzy komfortem a odzyskiem ciepła z kominka. Raczej wręcz mi się to kłóci - szczególnie DGP - nad którcym kontrola jest mocno ograniczona. Jeszcze płaszcz wodny - może - ale nie znoszę "musieć" coś robić (tu palić w kominku, bo zimno). ALe to kwestia ideałów trochę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.08.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 To niedobrze ze nie robi się odzysku ciepła z kominka. U mnie jakby nie było będzie ten łodzysk także , ale ja to świr energetyczny jestem ocieplenie/izolacja- komfort przedewszystkim -oczywiscie ze tak-pisałam zycie ma być wygodne, także komfort polegający na utrzymywaniu stałej temperatury we wnętrzu czyli ani przegrzewaniu ani nie wyziębianiu. Właśnie to kwestia potrzeb. Nie widze związku pomiędzy komfortem a odzyskiem ciepła z kominka. Raczej wręcz mi się to kłóci - szczególnie DGP - nad którcym kontrola jest mocno ograniczona. Jeszcze płaszcz wodny - może - ale nie znoszę "musieć" coś robić (tu palić w kominku, bo zimno). ALe to kwestia ideałów trochę :) Ja nie mam dgp, ale jesli napale w kominku to mi rury od reku to ciepło troche rozprowadzą .Zresztą duża otwarta kubatura i cyrkulacja zrobią swoje. Co do komfortu cieplnego to sie nie do konca zgadzam ze nie ma on związku z odzyskiem ciepła z kominka. To znowuz kwestia potrzeb. Komfort cieplny osiągniemy dobierając odpowiednie moce grzewcze wkładu i rozplanowując system rur z głową. Komfort zycia możemy albo nie musilmy miec. Jesli ktos ma czas zeby koło tego latac to bedzie miał komfort zycia i z dgp i z płaszczem, jesli ktos chce sobie zapalic w kominku raz od swięta to oprócz płaszcza do kominka musi sobie zapewnic alternatywne grzanie bez dwóch zdan. Z drugiej strony w skrajnej sytuacji to ten z rozprowadzeniem ciepła z kominka w razie braku gazu bedzie sobie zył normalnie, a Ty bedziesz wrzucac szczapke za szczapką i siedziec w jednej izbie oczywiscie to jest skrajne spojrzenie, nie nadarzające sie w zyciu praktycznie wcale, ale są tacy co sie lubią tak ubezpieczac. Inna sprawa ze ciepło z kominka jest przyjemniejsze niz to z grzejników. kazdy powinien wybrac względem swojego stanu finansowego, konstrukcji domu, trybu życia i tak dalej.Rozwiazan jest przeciez tak wiele i kazde ma swoje plusy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.08.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A nieeeeeeeeee żadnego dorzucania - po to mam klimę Zapobiegliwi maja 3 źródła ciepła (albo porąbańcy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 31.08.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A nieeeeeeeeee żadnego dorzucania - po to mam klimę Zapobiegliwi maja 3 źródła ciepła (albo porąbańcy ) a jak ja sobie zrobię 3 zródła i Reku to co wyjda na "jebnietą" rozwiązaniem u mnie bedzie cena która zapewne mnie ostudzi i stanie tylko na Klimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.08.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A nieeeeeeeeee żadnego dorzucania - po to mam klimę Zapobiegliwi maja 3 źródła ciepła (albo porąbańcy ) oczywiście, ale oni widzą komfort swoimi oczami nie zapominaj i tylko w takich a takich warunkach beda sie czuc komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts