Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nefcia noooo ja bym chciała za sprzątanie na pół etatu dostać 6 koła za miesiac :lol: :lol: :lol: co mi tam mogłabym za tyle lecieć pełny etat :lol: :lol: :lol:

Prawda ? Ale Zus postanowił kobiecinie zabrac rentę - całe 350 pln miesięcznie. Zabrac w ilości sztuk 3.

Mało babka zawału nie dostała zanim jest wyjaśniłam, że bełkoczą.

a tak do zabierania to pierwsi są ale zeby oni coś oddali to prędzej byka wydoisz jak od nich dostaniesz :-?

I nawet jak się pomylisz i nadpłacisz to za-po-mnij. Twoje - a jednak ich.

Alllleeee - mąż mojej koleżanki poszedł na wojnę z Zusem.

Duża fabryka. Poszło o 1,5 mln pln.

Wziął prawników i zawalczył. Po roku - wygrał :):) To jest możliwe.

Nefuś ale jak szło o 1,5 mln to stać go było na dobrych prawników a jak ktoś ma 350 zł renty a papuga na dzień dobry zaśpiewa za byle co najprostsze 400 zł np sprawa o zasiedzenie czy uwłaszczenie nieruchomości to napisanie prostego wniosku i najczęściej ogranicza się to do jednej rozprawy i 400 zł zgarnie to z czego ten biedny ludź ma zapłacić :-?

Nefuś ale jak szło o 1,5 mln to stać go było na dobrych prawników a jak ktoś ma 350 zł renty a papuga na dzień dobry zaśpiewa za byle co najprostsze 400 zł np sprawa o zasiedzenie czy uwłaszczenie nieruchomości to napisanie prostego wniosku i najczęściej ogranicza się to do jednej rozprawy i 400 zł zgarnie to z czego ten biedny ludź ma zapłacić :-?

Ano wiiiiimmmm ... BIednemu zawsze wiatr w oczy. Niemniej - da sie z nimi wygrać .

Chodziło o kilkaset pozwów :):) Cała armia prawników nad tym siedziała :)

Ale to pocieszające zwycięstwo :)

Mam 2 ostatnie "tanie bilety" na Lajkonika na wtorek i powrot tez Lajkonikiem czyli jestesmy pierwszym pociagiem i wracamy ostatnim 21:07. :) :) :)
Cool :)

A wracając na chwile do ZUSu.

Idąc tam człowiek się niestety czuje tak :

http://lh3.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/Sp2mRCVVYmI/AAAAAAAAFKU/z0Q7d8POh48/s512/PIESEK.jpg

Sliiiiiiiiczny. :D :D :D

Moja mama przeszla w tym roku na emeryture - laski "nie zauwazyly" 11 bardzo dobrych miesiecy, przez co mogla byc w plecy pare stowek miesiecznie. Tyle, ze ona umie sobie to sama wyliczyc, ale jakies 75% ludzi nie ma pojecia, o co w tym chodzi i tak robia ludzi w wala. :-?

dzień dobry :p

jaka sliczna parówka :o :lol:

o urzędach sie nie wypowiadam, bo paniusię w sekretariacie w wołomińskim inspektoracie - bym wyjebała z roboty, za okłamywanie petentów :x paniusia mi 3 tyg temu powiedziała, ze pismo POLECONYM do mnie wysłali... ale nic... ja poczekam... a potem zrobię rozpizdówe w mazowieckim by sobie podległych pracowników zdyscyplinowali :evil:

Nefcia ja chce oliwę:) na pewno 2szt po 5l.... ale jeszcze teściowej zapytam czy tez się pisze :) jeśli nie dam razy dostukać tu - to wrzuce Ci sms'em, ok?

dzień dobry :p

jaka sliczna parówka :o :lol:

o urzędach sie nie wypowiadam, bo paniusię w sekretariacie w wołomińskim inspektoracie - bym wyjebała z roboty, za okłamywanie petentów :x paniusia mi 3 tyg temu powiedziała, ze pismo POLECONYM do mnie wysłali... ale nic... ja poczekam... a potem zrobię rozpizdówe w mazowieckim by sobie podległych pracowników zdyscyplinowali :evil:

Nefcia ja chce oliwę:) na pewno 2szt po 5l.... ale jeszcze teściowej zapytam czy tez się pisze :) jeśli nie dam razy dostukać tu - to wrzuce Ci sms'em, ok?

Dziś panie wypisywała mi dwa razy (bo się w nazwisku pomyliła) polisę na mieszkanie. Do zapłaty - 211 pln. Czas trwania : 1 h. :):)

Oczywiście puść mi smsa :)

LISTA CHĘTNYCH - OLIWA

1. Anjamen 3l - odbiór osobisty

2. Małgoś 3l - odbiór nie-wiadomo-jaki :)

3. barranki2/3l - do tego czasu nam zejdzie chorwacka z przydomowych ogródków po 60 kn (ok. 38 zł) za liter, to się przewekslujemy na włoską :wink:. Odbiór wreszcie (hmmm) osobisty...

4.dobroszka 5l - odbiór zdecydowanie osobisty :-)

5. Nituś 5l x 2 - odbiór osobisty :)

LISTA CHĘTNYCH - OLIWA

3. barranki2/3l - do tego czasu nam zejdzie chorwacka z przydomowych ogródków po 60 kn (ok. 38 zł) za liter, to się przewekslujemy na włoską :wink:. Odbiór wreszcie (hmmm) osobisty...

6. Kaśka maciej 5 litrów: odbiór jeszcze nie wiem jaki :roll:

LISTA CHĘTNYCH - OLIWA

6. Kaśka maciej 5l - odbiór jeszcze nie wiem jaki.