Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobry wieczór

nie ma nic pyszniejszego niż dobry rosołek z domowym makaronikiem :D jak już dom będę miała to do rosołka tylko taki będę robić można zrobić dużo wysuszyć i na zapas mieć :D taki mi się zresztą teraz kojarzą niedziele u mojej zmarłej już niestety babci :( najpyszniejszy rosół pod słońcem i robiony makaron

dobry wieczór

nie ma nic pyszniejszego niż dobry rosołek z domowym makaronikiem :D jak już dom będę miała to do rosołka tylko taki będę robić można zrobić dużo wysuszyć i na zapas mieć :D taki mi się zresztą teraz kojarzą niedziele u mojej zmarłej już niestety babci :( najpyszniejszy rosół pod słońcem i robiony makaron

ja też mam takie wspomnienia :D

dobry wieczór

Niestety - nie znałam babci. Jedna umarła rok przed moim urodzeniem. Druga była daleko i widziałam ją tylko raz- jak miałam 3 lata.

Mam jakieś obrazki w głowie - kredens pachniał niesamowicie :) I kryształowa karafka ze srebrnym korkiem w kształcie smoka była piękna.

Ale to tyle ..

Robilas makaron? :o Czyyyy upolowalas? :roll:

Robiłam :):) To prościutkie - woda, sól, mąka i jedno jajko :)

No wiem, ale potem trza to rozwalkowac i pociac... Szczerze mowiac, nigdy mi sie nie chcialo eksperymentowac. :oops: :oops: :oops: :roll:

Wałkowanie to niezła orka, to prawda. Na szczęście ja wolę taki grubsiejszy :)

Dobra moja wyobraznia troche zadziałała.

Teraz uwagi ło rysunkach kuchennych:

nie podobają mi sie szafki wiszące, wyglądają jak para oczu między nosem.

a zreszta rozrysowałam z innymi szafkami. Nie wiem czy ci sie spodoba.I uchwyty się proszą o uporządkowanie. Tylko podłoga na wizualkach jest raczej chłodna, a Twoja jest cieplutka tak jak i okno. Co z kolorem ścian w takim układzie?I przesunełam troche płyte do zlewu, co by było łatwiej(wg mnie)

http://images40.fotosik.pl/190/ab59e46f2e26275cmed.jpg

http://images50.fotosik.pl/195/3d503a5cd15c4f65med.jpg

Pieniążki popłynęły szeroką rzeką (choć żadna rzeka nie jest wystarczająco szeroka :))

----

Łeeee bo okap będzie inny - taki prostokątny ( nie tubowaty) ale ja ciemniak jestem :):):)

Dzięki serdeczne Mycha - Ty to zdolna jesteś :):)

Otóż w kwestii zmian :

Szafki będą po obu stronach okapu, ale nie takie tylko po dwie (jedna nad drugą, 40-tki, ale też nie umiałam :oops: )

Mojemu sercu też bliższa 1 :):)

Ale powiedzcie jak z kolorami - czy to jest ok czy lepiej górne szafki zrobić w wanilii ? Żeby trochę u"ugrzecznić