Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U Ciebie już też bliżej niz dalej Nitu :):)

nie skomentuję bo bym musiała narzekać, a nie chce... ale za to jaki mieśłiśmy fajjjjjn urlopik :)

ech..... :)

za rok Karpacz jest nasz.... widzieliśmy foldery hotelu tej samej sieci... i już wiemy, że ruszymy na podbój pagórków.... na rzie małych, by Bąki dały rade, a potem kto wie :)

Nitusia Karpacz jest cudny piękne wodospady można pooglądać z Bączkami idealne miejsce :D

oooooooo serio?

byłas może? bo my to raczej w tatry jeżdziliśmy, ale ostatni raz góry widzieliśmy 7 lat temu.... przed narodzinami dzieci :roll: nooo a potem już jakos zeszło ....

Ja się na razie zastanawiam jak i gdzie zrobić 18-tkę mojemu dziecku :o

3.10 to właśnie ten termin (4.10 będzie dorosły. Ale jaja....)

Swoja 18-stke sama sobie organizowalam w knajpie, z 2 innymi kumpelami... Wszyscy tak wtedy robili... :roll: :roll: :roll:

No właśnie ... chyba na tym stanie ... nie wiem czy jestem zadowolona z tego obrotu sprawy, ale trudno :roll:

LISTA CHĘTNYCH - OLIWA

1. Anjamen 3l - odbiór osobisty

2. Małgoś 3l - odbiór nie-wiadomo-jaki :)

3. barranki2/3l - do tego czasu nam zejdzie chorwacka z przydomowych ogródków po 60 kn (ok. 38 zł) za liter, to się przewekslujemy na włoską :wink:. Odbiór wreszcie (hmmm) osobisty... Jeszcze myślą :):)

4.dobroszka 5l - odbiór zdecydowanie osobisty :-)

5. Nituś 5l x 2 - odbiór osobisty :)

6. Kaśka maciej 5l - odbiór jeszcze nie wiem jaki.

7. Liduś 5l - odbiór jak najbardziej osobisty

8. Głowac 3l - odbiór osobosty.

9. Markoto 3l - odbiór nie osobisty (się poradzi)

10. Kruelcia 5l - odbiór osobisty

11. Jarkotowa 3l- odbiór osobisty

12. Joskul 3l - odbiór osobisty

13. A-nita 3l i 5l - poczta

14. AniutaJ 3l + 3l

Proszę mnie sprawdzać czy o nikim nie zapomniałam :):)

Ja się na razie zastanawiam jak i gdzie zrobić 18-tkę mojemu dziecku :o

3.10 to właśnie ten termin (4.10 będzie dorosły. Ale jaja....)

Swoja 18-stke sama sobie organizowalam w knajpie, z 2 innymi kumpelami... Wszyscy tak wtedy robili... :roll: :roll: :roll:

No właśnie ... chyba na tym stanie ... nie wiem czy jestem zadowolona z tego obrotu sprawy, ale trudno :roll:

No ale co w tym zlego? :roll: :roll: :roll: Nie kazda knajpa chciala sie na to zgodzic, bo wiadomo, ze na 18-stke przychodza tez niepelnoletni, ale w moich czasach dalo sie to jakos obejsc, nie wiem, jak teraz. Tylko jedna dziewczyna sie porzygala, zreszta teraz jest alkoholiczka, a reszta spoko. 70 osob bylo. 8)

Właśnie nie mogę sobie zdania wyrobić.

Ostatnio obaj byli na 18-tce kolegi. W knajpie. Każdy uczestnik dostał "bon" na dwa piwa. KAŻDY to oznacza również mojego młodszego 16,5 latka. O czym dowiedziałam się PO imprezie.

Oczywiście, nie zdechnie od tych dwóch piw.... ale gdyby się coś stało w drodze do domu ... mogło by być różnie i mogłabym się nieźle wku....ć. Szczególnie , że to ja MAM OBOWIĄZEK wiedzieć gdzie i co robi moje dziecko. Nie założyłam, że będzie piwo....

Jest ustawa, więc omijanie grozi utratą licencji... Z grugiej strony - nie bądźmi dziećmi...

Mam jakiś pub za blokiem, więc może tam sie uda - 200 m od domu...

Eeee, bez przesady. Wazne, zeby impreza byla zamknieta, zeby nie bylo jakiejs jatki z obcymi. U mnie nie bylo zadnych bonow, kazdy sobie sam piwo kupowal, moglysmy miec tylko szampana swojego i czesc osob przynosila butelki szampana w prezencie. Tak duzo tanczylam, ze nie zdazylam wypic wiecej niz 2 piwa do rana. :roll:

Eeee, bez przesady. Wazne, zeby impreza byla zamknieta, zeby nie bylo jakiejs jatki z obcymi. U mnie nie bylo zadnych bonow, kazdy sobie sam piwo kupowal, moglysmy miec tylko szampana swojego i czesc osob przynosila butelki szampana w prezencie. Tak duzo tanczylam, ze nie zdazylam wypic wiecej niz 2 piwa do rana. :roll:

Ok :) na pewno będzie zamknięta - tu inaczej sie nie da :)

Ok :) na pewno będzie zamknięta - tu inaczej sie nie da :)

W Krakowie mozna bylo zarezerwowac np. jedna sale, jesli knajpa byla duza i nie oplacalo im sie wynajmowac calej, szczegolnie w weekend, albo kosztowaloby to majatek. W takim zamknietym towarzystwie jest generalnie bezpieczniej - nie przyplata Ci sie jakis dealer albo idiota z kastetem. Sami swoi, glownie kumple ze szkoly i osiedla, nic im nie bedzie. 8) Jesli te 2 piwa im starczyly, to znaczy, ze rozsadne dzieci som. :lol: 8)

No nie mow, ze chcesz zrobic 18-stke w domu z salatka jarzynowa, tortem i lodami dla kolegow. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

MOże nie przesadzajmy - NIE ZAMIERZAM IM GOTOWAĆ :):)

:lol: :lol: :lol:

Moj kuzyn mial chyba w zeszlym roku 18-stke w knajpie, ale takiej z jedzeniem... :o :o :o Starzy poszli tam na chwile (w zasadzie nie wiem po co) i moja mama z nimi byla. Mowi, ze dzieci tak grzecznie pod scianami siedzialy, ze az zal bylo patrzec. :lol: :lol: 8) Za moich czasow mlodziez miala wiecej fantazji. :wink: :wink: :wink:

Nas wtedy raptem bylo stac na paluszki, ale wszyscy przyszli z domu najedzeni na 8 czy jakos tak, do 4 rano jakos wytrzymali, a my sie potem poszlysmy zluzowac do Rentgena, w ktorym o tej porze dopiero sie rozkrecalo. :lol: :lol: :lol: Wracalysmy tramwajem i musialysmy sie chowac, bo dostalysmy w prezencie po tablicy z numerem 18 - oczywiscie byly ukradzione z tramwaju. :lol: :p