malgos2 11.11.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Damy sobie jakos rade, przynajmniej jesli bedzie tylko moja mama, babcia i kolezanka to nie bede musiala kupowac dodatkowych talerzy ani sztuccow. Sa plusy ujemne i plusy dodatnie. Jednorazowe :) Nieeeee, mam zakamuflowany komplet normalnych pieknych talerzy i sztuccow na 6 osob. OD TESCIOWEJ NA GWIAZDKE DOSTALAM. Promocja w Tesco pewnie byla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.11.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Damy sobie jakos rade, przynajmniej jesli bedzie tylko moja mama, babcia i kolezanka to nie bede musiala kupowac dodatkowych talerzy ani sztuccow. Sa plusy ujemne i plusy dodatnie. Jednorazowe :) Nieeeee, mam zakamuflowany komplet normalnych pieknych talerzy i sztuccow na 6 osob. OD TESCIOWEJ NA GWIAZDKE DOSTALAM. Promocja w Tesco pewnie byla. Dorzucali do kartonu soków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 11.11.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 DObra - się dopraszam o opinię w Dzienniku, ale widzę, że muszę przekleić .... cześć, .....ja (nie)śmiało chciałem dzisiaj na własne oczy zobaczyć Twój nowy dom .... ale ponieważ było już zbyt późno ... to chciałem Cię chociaż wyciągnąć na kawę do Hard Rocka .... ... ale telefon nie odpowiadał ... a nagrywać się nie znoszę ... ... kawę wypiłem sam PS. ... te połączenie około 19 z numeru .... ______83 to sem był ja - Gwoździk ... Next time Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.11.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Robaczku :) Prowadziłam samochód - a zazwyczaj wtedy nei odbieram Nawet nie zajrzałam do tej pory do telefonu Rzuć hasło kiedy będziesz w okolicy to zaczniemy od kawy u mnie na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 11.11.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.11.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Boziu Neffcia lepij Ci juszzz? Musiom sie spotkać, bo az styd normalni, no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.11.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam się i o zdrówko pytam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.11.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam! W tym roku przymierzam sie do twojego torcika makowego , juz sie nie moge doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.11.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 przyszłąm zebrac o przepis na torcik makowy, a jak macie jeszcze jakies przepisy na swieta to tez blagam pomozcie.dodam ze 1 raz wyprawiam wigilie, wszystkie rady mile widziane.dodam ze uszka i pierogi zrobi tesciowa wiec te 2 potrawy odpadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.11.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Tort makowy Nefer 0,5 kg maku. Zalewasz wrzątkiem i zostawiasz na noc. Potem wysypujesz na szmatkę na sito - i zostawiasz na cały dzień. Potem mielisz w maszynce - na najdrobniejszym sitku- 3 razy ( aż poczujesz pod palcami, ze jest konsystencja mięciutka) Wersja na dużą tortownicę : W misce robisz pianę z 9 jaj. Do tego dorzucasz : - 9 żółtek - 40 dkg cukru - 1,5 łyżki bułki tartej - 1,5 łyżki miodu - zapach migdałowy (koniecznie ten) - skórka pomarańczowa- jak lubisz ( ja nie daję) Wrzucasz do dużej tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. I do pieca na 1 h - w temp. 180 stopni bez termoobiegu ( potrafi opaść). Wyciągasz i niech sobie postoi aż wystygnie (więc pewnie na następny dzień będzie ok ) Teraz czas na masę do przełożenia: - 2 kostki masła ( albo 1 masła i 1 margaryny - miękkie) - 4 żółtka - 1 cytryna ( wyciskasz sok i wydłubujesz pestki ) - 40 dkg cukru pudru. Cukier miksujesz z żółtkami. Dorzucasz masło. Dolewasz cytryny - próbuj, aż będzie mocno słodkie i mocno kwaśne Możesz dodać kapkę zapachu migdałowego , ale niekoniecznie - będzie pachniało cytryną. Przecinasz tort na 3 placki (najlepiej mocną, cienką nicią). Masę dzielisz na 3 części. 2 wkładasz "do środka" pomiędzy placki- ostanią bardzo ostrożnie smarujesz wierzch ciasta i boki - najlepiej ostrym, szerokim nożem, żeby ziarenka maku się nie przyklejały - ale jak się przykleją to też się nic nie stanie Ja na górę posypuję jeszcze kolorowymi cukiereczkami w pastelowych kolorach. Zapewniam,że rzucisz gości na kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 12.11.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Wiedziałam że coś dobrego tutaj znajdę Przepis kradnę Berek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 12.11.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Nefcia ten przepis już krąży po necie ale bynajmniej dla mnie ( i nie tylko - nie Monia) niejasne jest gdzie i kiedy dać ten mak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.11.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Nefcia ten przepis już krąży po necie ale bynajmniej dla mnie ( i nie tylko - nie Monia) niejasne jest gdzie i kiedy dać ten mak Aaaaaaaaaaaaaaaa no i masz rację :) W misce robisz pianę z 9 jaj. Do tego dorzucasz : - 9 żółtek - 40 dkg cukru - powoli - łyżką - dorzucasz mak - 1,5 łyżki bułki tartej - 1,5 łyżki miodu - zapach migdałowy (koniecznie ten) - skórka pomarańczowa- jak lubisz ( ja nie daję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.11.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Boziu Neffcia lepij Ci juszzz? Musiom sie spotkać, bo az styd normalni, no Spokojnie Myyyyyyyyysza Pomyśl nad terminem, tak żeby Ci nie kolidował. Pierwszy wolny to chyba sobota 14 u mnie. Ale jekby co się zmodyfikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.11.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam się i o zdrówko pytam?? Już w robocie Szefow wyjechała więc nie mam szans na poleżenie Ale jest ogólnie nieźle (choć to pewnie dlatego, że małż przyjechał i o mnie dba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.11.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 przyszłąm zebrac o przepis na torcik makowy, a jak macie jeszcze jakies przepisy na swieta to tez blagam pomozcie. dodam ze 1 raz wyprawiam wigilie, wszystkie rady mile widziane. dodam ze uszka i pierogi zrobi tesciowa wiec te 2 potrawy odpadaja Musze w końcu usiąść i zrobić listę potraw wigilijnych. Co roku się nad tym zastanawiam - nie wiadomo po co . Jak coś wytworzę to wrzucę wszystko co robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 12.11.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Nefcia ten przepis już krąży po necie ale bynajmniej dla mnie ( i nie tylko - nie Monia) niejasne jest gdzie i kiedy dać ten mak Aaaaaaaaaaaaaaaa no i masz rację :) W misce robisz pianę z 9 jaj. Do tego dorzucasz : - 9 żółtek - 40 dkg cukru - powoli - łyżką - dorzucasz mak - 1,5 łyżki bułki tartej - 1,5 łyżki miodu - zapach migdałowy (koniecznie ten) - skórka pomarańczowa- jak lubisz ( ja nie daję) dzięki to teraz niech sobie kopiują już poprawioną wersję lecę do Moni jej powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.11.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Smacznego . Tort wychodzi niesamowicie pyszny - to chyba moje ulubione ciasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 12.11.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Smacznego . Tort wychodzi niesamowicie pyszny - to chyba moje ulubione ciasto. a to bedzie mój trzeci w życiu bo zawsze mówiłam że nie umiem piec ciast póki pierwszego nie upiekłam a w Raju piekłam non stop twoj zrobię mamie na Elżbiety - to dopiero będzie jak mi nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.11.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Takie pychoty, skopiowałam sobie, ale i tak nie mogę zrobić bo moje dziecię na jajka uczulone a tu tyle ich trzeba - razem 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts