Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nefcia żyjesz? zaczynam się martwić....

Ciebie wcięło, Malgoś tyż... o Malce już nie wspominając :(

Jak sobie dziś targnęłam dwie puchy farby podkładowej po 18 litrów to myślałam, że mi macica wypadnie.

Ale trzeba było dygnąć, bo żadnego faceta w okolicy nie było :(

Zaczynam gruntowanie chałupy białą farba gruntującą Tikurilli - zobaczymy. Odpuściłam sobie Unigrunty i inne zamienniki. Będzie fińska wersja :)

Za ta macice to wpieprz powinnas dostac. :-? Kolka sobie spraw kurde... :roll:

A farba podkladowa to wynalazek jeszcze zbyt malo rozpowszechniony w PL i z gruntem to ona nie ma nic wspolnego. Grunt to przezroczysta sperma, pod ktora wychodza wszystkie nierownosci, a farba podkladowa to bardzo matowa farba, bardzo biala, ktora powoduje, ze farba wierzchnia lepiej sie przykleja do podloza, k-g nie przebijaja i w ogole jest miodzio. Nie ma co oszczedzac, bo potem sie przeplaca za robote glupiego. 8) To sie wymadrzylam. :lol: :lol: :lol:

A farba podkladowa to wynalazek jeszcze zbyt malo rozpowszechniony w PL i z gruntem to ona nie ma nic wspolnego. Grunt to przezroczysta sperma, pod ktora wychodza wszystkie nierownosci, a farba podkladowa to bardzo matowa farba, bardzo biala, ktora powoduje, ze farba wierzchnia lepiej sie przykleja do podloza, k-g nie przebijaja i w ogole jest miodzio. Nie ma co oszczedzac, bo potem sie przeplaca za robote glupiego. 8) To sie wymadrzylam. :lol: :lol: :lol:

łaaaaaaał to ja nie wiedziałam... POdobno ta farba podkładowa jest o właściwościach głeboko penetrujących. Zobaczymy :)

Fakt, że po stronie Teściów używałam Unigruntu i moje tynki cementowo wapienne prześwitywały spod koloru, ktory wybrałam.

Biała , sufitowa farba kładła się świetnie - po dwóch wartwach był spokój. Ale na ścianach, lekki kolorek (ten sorbet cytrynowy) wyłaził szary. I poszły 3 wartwy - inaczej się nie dało.

Podobno po tej farbie podkładowej na bank maluje się 2 razy.

Zobaczymy - jutro pod wałek idzie kuchnia.

nooo proszę... dwie zguby się znalazły... to została jeszcze trzecia :p

Nefcia - podkładówka mówisz... dobrze, dobrze... zanotowałam :)

Jak podjedziesz do tego mojego sklepu to pani CI wszystko powie.

Ta farba podkładowa nazywa się Siroplast 2 AP ( i jest w 18 litrowych kurewsko ciężkich puszkach :) )

łaaaaaaał to ja nie wiedziałam... POdobno ta farba podkładowa jest o właściwościach głeboko penetrujących. Zobaczymy :)

Fakt, że po stronie Teściów używałam Unigruntu i moje tynki cementowo wapienne prześwitywały spod koloru, ktory wybrałam.

Biała , sufitowa farba kładła się świetnie - po dwóch wartwach był spokój. Ale na ścianach, lekki kolorek (ten sorbet cytrynowy) wyłaził szary. I poszły 3 wartwy - inaczej się nie dało.

Podobno po tej farbie podkładowej na bank maluje się 2 razy.

Zobaczymy - jutro pod wałek idzie kuchnia.

Noooo, to jest zgodne z logika i 10 przykazaniami. 8) Tak ma byc.

Cenowo :

Puszka farby w kolorze jasnym 9 l kosztuje tyle samo co puszka podkładowej 18 l.

Czyli jest 3 razy tańsza podkładowa niż normalna.

A to oznacza, że wolę jedną warstwę miec oryginalnej fińskiej Tikurilli niż 3 razy droższą warstwę farby + gówniany Unigrunt, za który też musze zapłacić.

Pytanie : czy rzeczywiście wystarczy 2 razy pomalować ?

A to sie okaże niebawem - dam znać.

dobry wieczór

to nie żart to danie Wigilijne :lol: i jak na spowiedzi mówię :wink:

Nefcia wpierdziel Ci się należy i to konkretny za noszenie tych puszeczek żeby chociaż pojedyńczo nie Ty Pudziana musisz udawać a potem kręgosłup to Ci na kropelkę połatają :evil:

Cenowo :

Puszka farby w kolorze jasnym 9 l kosztuje tyle samo co puszka podkładowej 18 l.

Czyli jest 3 razy tańsza podkładowa niż normalna.

A to oznacza, że wolę jedną warstwę miec oryginalnej fińskiej Tikurilli niż 3 razy droższą warstwę farby + gówniany Unigrunt, za który też musze zapłacić.

Pytanie : czy rzeczywiście wystarczy 2 razy pomalować ?

A to sie okaże niebawem - dam znać.

Ze nie wspomne o robociznie...

Jesli to jest porzadna podkladowka to musi starczyc, bo powinna byc super biala, matowa i przyczepna, nie widze tego inaczej... :roll: Ale daj znac, z ciekawosci, jak Tikkurila sie sprawia, bo do tej pory mialam do czynienia z Benjaminem glownie. 8)

Aaaaaaaaaaa w miarę ....

Dostawa miała być wczoraj.

Podobno pan kierowca nie mógł się do mnie dodzwonić wczoraj tiiaaaaaaaaaaaa - szkoda, że nie miałam żadnych połaczeń nie odebranych...

Ale ...dziś zadzwoniłam ocokaman i panowie grzecznie przywieźli i wstawili.

W stanie nienaruszonym. Także polecam Moderni.

Przyjechało :

Zmywarka

Piekarnik

Mikrofala

Płyta

Młynek.

A ten młynek to .......... no ja się nie spodziewałam. To MŁYNISKO !!! Ależ to wielkie - połowa szafki z czapki :)

ale fajnie tyle nowych gratów się zjechało pachnących nieprzepalonymi kabelkami.Miodzio.

Na młynek to ja stwierdziłam ze przygotuję osobną szafkę, to znaczy raczej na śmieci co by sobie te ustrojstwa wszsytkie nie przeszkadzały. A ja własnie kupiłam korpusy do kuchni. Jak tylko stanie wyspa to lece do sklepu po płytę i czuje ze do domu w którym obecnie mieszkam będe wracać juz tylko na noc :D

ale fajnie tyle nowych gratów się zjechało pachnących nieprzepalonymi kabelkami.Miodzio.

Na młynek to ja stwierdziłam ze przygotuję osobną szafkę, to znaczy raczej na śmieci co by sobie te ustrojstwa wszsytkie nie przeszkadzały. A ja własnie kupiłam korpusy do kuchni. Jak tylko stanie wyspa to lece do sklepu po płytę i czuje ze do domu w którym obecnie mieszkam będe wracać juz tylko na noc :D

JEszcze zapakowane to nie pachną wcale :)

Ale ci dobrze :)