Nefer 13.11.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 To musi i przesyłkę pomylił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.11.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Nefcia żyjesz? zaczynam się martwić.... Ciebie wcięło, Malgoś tyż... o Malce już nie wspominając Jak sobie dziś targnęłam dwie puchy farby podkładowej po 18 litrów to myślałam, że mi macica wypadnie. Ale trzeba było dygnąć, bo żadnego faceta w okolicy nie było Zaczynam gruntowanie chałupy białą farba gruntującą Tikurilli - zobaczymy. Odpuściłam sobie Unigrunty i inne zamienniki. Będzie fińska wersja Za ta macice to wpieprz powinnas dostac. Kolka sobie spraw kurde... A farba podkladowa to wynalazek jeszcze zbyt malo rozpowszechniony w PL i z gruntem to ona nie ma nic wspolnego. Grunt to przezroczysta sperma, pod ktora wychodza wszystkie nierownosci, a farba podkladowa to bardzo matowa farba, bardzo biala, ktora powoduje, ze farba wierzchnia lepiej sie przykleja do podloza, k-g nie przebijaja i w ogole jest miodzio. Nie ma co oszczedzac, bo potem sie przeplaca za robote glupiego. To sie wymadrzylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.11.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 nooo proszę... dwie zguby się znalazły... to została jeszcze trzecia Nefcia - podkładówka mówisz... dobrze, dobrze... zanotowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.11.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A farba podkladowa to wynalazek jeszcze zbyt malo rozpowszechniony w PL i z gruntem to ona nie ma nic wspolnego. Grunt to przezroczysta sperma, pod ktora wychodza wszystkie nierownosci, a farba podkladowa to bardzo matowa farba, bardzo biala, ktora powoduje, ze farba wierzchnia lepiej sie przykleja do podloza, k-g nie przebijaja i w ogole jest miodzio. Nie ma co oszczedzac, bo potem sie przeplaca za robote glupiego. To sie wymadrzylam. łaaaaaaał to ja nie wiedziałam... POdobno ta farba podkładowa jest o właściwościach głeboko penetrujących. Zobaczymy Fakt, że po stronie Teściów używałam Unigruntu i moje tynki cementowo wapienne prześwitywały spod koloru, ktory wybrałam. Biała , sufitowa farba kładła się świetnie - po dwóch wartwach był spokój. Ale na ścianach, lekki kolorek (ten sorbet cytrynowy) wyłaził szary. I poszły 3 wartwy - inaczej się nie dało. Podobno po tej farbie podkładowej na bank maluje się 2 razy. Zobaczymy - jutro pod wałek idzie kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.11.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 nooo proszę... dwie zguby się znalazły... to została jeszcze trzecia Nefcia - podkładówka mówisz... dobrze, dobrze... zanotowałam Jak podjedziesz do tego mojego sklepu to pani CI wszystko powie. Ta farba podkładowa nazywa się Siroplast 2 AP ( i jest w 18 litrowych kurewsko ciężkich puszkach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.11.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A farba podkladowa to wynalazek jeszcze zbyt malo rozpowszechniony w PL i z gruntem to ona nie ma nic wspolnego. Grunt to przezroczysta sperma, pod ktora wychodza wszystkie nierownosci, a farba podkladowa to bardzo matowa farba, bardzo biala, ktora powoduje, ze farba wierzchnia lepiej sie przykleja do podloza, k-g nie przebijaja i w ogole jest miodzio. Nie ma co oszczedzac, bo potem sie przeplaca za robote glupiego. To sie wymadrzylam. łaaaaaaał to ja nie wiedziałam... POdobno ta farba podkładowa jest o właściwościach głeboko penetrujących. Zobaczymy Fakt, że po stronie Teściów używałam Unigruntu i moje tynki cementowo wapienne prześwitywały spod koloru, ktory wybrałam. Biała , sufitowa farba kładła się świetnie - po dwóch wartwach był spokój. Ale na ścianach, lekki kolorek (ten sorbet cytrynowy) wyłaził szary. I poszły 3 wartwy - inaczej się nie dało. Podobno po tej farbie podkładowej na bank maluje się 2 razy. Zobaczymy - jutro pod wałek idzie kuchnia. Noooo, to jest zgodne z logika i 10 przykazaniami. Tak ma byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.11.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Cenowo : Puszka farby w kolorze jasnym 9 l kosztuje tyle samo co puszka podkładowej 18 l.Czyli jest 3 razy tańsza podkładowa niż normalna.A to oznacza, że wolę jedną warstwę miec oryginalnej fińskiej Tikurilli niż 3 razy droższą warstwę farby + gówniany Unigrunt, za który też musze zapłacić. Pytanie : czy rzeczywiście wystarczy 2 razy pomalować ?A to sie okaże niebawem - dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.11.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 dobry wieczór to nie żart to danie Wigilijne i jak na spowiedzi mówię Nefcia wpierdziel Ci się należy i to konkretny za noszenie tych puszeczek żeby chociaż pojedyńczo nie Ty Pudziana musisz udawać a potem kręgosłup to Ci na kropelkę połatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.11.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Nefcia znaczy o jakich konkretnie ilościach brzęczącej mówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.11.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Cenowo : Puszka farby w kolorze jasnym 9 l kosztuje tyle samo co puszka podkładowej 18 l. Czyli jest 3 razy tańsza podkładowa niż normalna. A to oznacza, że wolę jedną warstwę miec oryginalnej fińskiej Tikurilli niż 3 razy droższą warstwę farby + gówniany Unigrunt, za który też musze zapłacić. Pytanie : czy rzeczywiście wystarczy 2 razy pomalować ? A to sie okaże niebawem - dam znać. Ze nie wspomne o robociznie... Jesli to jest porzadna podkladowka to musi starczyc, bo powinna byc super biala, matowa i przyczepna, nie widze tego inaczej... Ale daj znac, z ciekawosci, jak Tikkurila sie sprawia, bo do tej pory mialam do czynienia z Benjaminem glownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.11.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Nefcia znaczy o jakich konkretnie ilościach brzęczącej mówimy Hmmm... ja mam specjalny rabat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.11.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Przyjechało : Zmywarka Piekarnik Mikrofala Płyta Młynek. A ten młynek to .......... no ja się nie spodziewałam. To MŁYNISKO !!! Ależ to wielkie - połowa szafki z czapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.11.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 no ja wiem że to specjał dla Ciebie znaczy że słowna w miarę firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.11.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Z tym mlynkiem to ja tez chcialam, ale zuzanka mnie nastraszyla, ze tylko z auto-rewersem sa bezawaryjne, a z auto-rewersem sa kosmicznie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.11.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Aaaaaaaaaaa w miarę ....Dostawa miała być wczoraj.Podobno pan kierowca nie mógł się do mnie dodzwonić wczoraj tiiaaaaaaaaaaaa - szkoda, że nie miałam żadnych połaczeń nie odebranych...Ale ...dziś zadzwoniłam ocokaman i panowie grzecznie przywieźli i wstawili.W stanie nienaruszonym. Także polecam Moderni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.11.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Przyjechało : Zmywarka Piekarnik Mikrofala Płyta Młynek. A ten młynek to .......... no ja się nie spodziewałam. To MŁYNISKO !!! Ależ to wielkie - połowa szafki z czapki ale fajnie tyle nowych gratów się zjechało pachnących nieprzepalonymi kabelkami.Miodzio. Na młynek to ja stwierdziłam ze przygotuję osobną szafkę, to znaczy raczej na śmieci co by sobie te ustrojstwa wszsytkie nie przeszkadzały. A ja własnie kupiłam korpusy do kuchni. Jak tylko stanie wyspa to lece do sklepu po płytę i czuje ze do domu w którym obecnie mieszkam będe wracać juz tylko na noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.11.2009 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ale fajnie tyle nowych gratów się zjechało pachnących nieprzepalonymi kabelkami.Miodzio. Na młynek to ja stwierdziłam ze przygotuję osobną szafkę, to znaczy raczej na śmieci co by sobie te ustrojstwa wszsytkie nie przeszkadzały. A ja własnie kupiłam korpusy do kuchni. Jak tylko stanie wyspa to lece do sklepu po płytę i czuje ze do domu w którym obecnie mieszkam będe wracać juz tylko na noc JEszcze zapakowane to nie pachną wcale Ale ci dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 14.11.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 to już normarnie gotować można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.11.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 no nie bałdzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.11.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 dobry wieczór Nefercia cudnie będzie zaraz Święta i wielka choinka żywą będziesz mieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts