Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cenowo :

Puszka farby w kolorze jasnym 9 l kosztuje tyle samo co puszka podkładowej 18 l.

Czyli jest 3 razy tańsza podkładowa niż normalna.

A to oznacza, że wolę jedną warstwę miec oryginalnej fińskiej Tikurilli niż 3 razy droższą warstwę farby + gówniany Unigrunt, za który też musze zapłacić.

Pytanie : czy rzeczywiście wystarczy 2 razy pomalować ?

A to sie okaże niebawem - dam znać.

na razie wiem, że w zasadzie wystarczy pomalować raz. Potwierdzę jutro przy świetle dziennym.

Nefcia jasna tikkurila łapie na dwa razy, ale ciemna juz na trzy, także jak masz coś czerwonego to prawdopodobnie na podwójnym malowaniu się nie skończy. U mnie w łazience Majki jest ten ciemnoniebieski i jeszcze wyłazi spod niego biały troche, tak więc musze dylać po kolejną puszkę. Szary pokój natomiast po drugim malowaniu jest, a raczej byłby gotowy, ale jakies zaprawki jeszcze robili bo wyłapali jeszcze pare nierówności brzydkich

Jestem w szoku. Mocno do przodu:) W sumie to już na mecie jesteście...

Styl bardzo nowoczesny, ale dość przytulny. Ogólnie oceniam na plus i zazdroszczę zaawansowania....

Ciril, dzięki, ale według mnie to się wszystko strasznie ślimaczy :):)

Kuchnia już pomalowana (prawie).

Dziś w W-wie zabrakło bazy Harmony - Finowie nie dowieźli :):)

Więc jedna ściana została pomalowana raz a nie dwa

----

Wusiu , jednak ze względu na to , że to kuchnia postnowiliśmy malować 2 razy. Dla zabezepieczenia lepszego ścian. Jednak ze względu na kolor czy krycie - nie było to konieczne.

Nefcia, szalejesz na całego :lol: :lol: i Wigilia coraz bardziej realna w nowym domku się robi :D

mnie osobiście bardziej podoba się ten bielony jesion, ale to tu urządzasz :wink: 8)

Liduś - wolno, wolno, ale się robi.

Jak w Ikai - ja tu rządzę :):) Gdybym chciała mieć jasny jesion to nie kupowałabym koorowego :) Pięknie wyglądałby biały jesion dodatkowo pobielony. Jak wpadniesz do mnie, to zobaczysz, że to wybielenie spowodowało zzielenienie tego jesiona :):)