rasia 10.12.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Lubię kolejkę górską A tu wersja wpisu w dzienniku dla Rasi - żeby nie musiała godzinę czekać aż się zapakują wszystkie zdjęcia Czytałam , że półeczki z ledami to straszna wioska. Ale ja lubię takie klimaty i zupełnie się nie przejmuję :) KOCHAM CIĘ!!! A gdzie to wyczytałaś, że to wioska??? Świat stanął do góry nogami?! Dopiero co się ledy pojawiły na rynku i już wioska? Bo zwykłe żarówki to za chwilę będziemy mogli oglądać w muzeum, to wtedy będą trendi? Jesooo... masz boooski klimacik tak, że już bym brała flaszkę i jechała do Ciebie żeby ją wypićpod Twoim booooskim kominkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.12.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Nefcia... czy ta farba gruntująca Tiku jest biała i kryjąca? bo jeszcze puchy nie otworzyłam i deliberuje z Małgoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Nefcia... czy ta farba gruntująca Tiku jest biała i kryjąca? bo jeszcze puchy nie otworzyłam i deliberuje z Małgoś. Jest biała, kryjąca i gruntująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Jesooo... masz boooski klimacik tak, że już bym brała flaszkę i jechała do Ciebie żeby ją wypićpod Twoim booooskim kominkiem... Już najwyższy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.12.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Nefcia... czy ta farba gruntująca Tiku jest biała i kryjąca? bo jeszcze puchy nie otworzyłam i deliberuje z Małgoś. Jest biała, kryjąca i gruntująca. dobra to mnie jeszcze powiedz czy Twój pan malarz ściany równał przed tą farbą czy po niej? .... bo mam tu panów którzy mówią, że szlifują i równają gładzią PO zagruntowaniu... i coś mnie się to gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.12.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Aaaaaaaa widzisz, o tv i spółce nie pomyślałam Przemilczałaś temat przeprowadzki WHY?? Bo mam węższy horyzont przed twarzą Dziś mi elektryk okap ożywił wiesz ? I świeci ładnie A przeprowadzka to temat drażliwy :)to że pięknie świeci to proszem paniom wiem Ale zupełnie nie wiem why ty się boisz przeprowadzki Ale ok, nie drążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.12.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Nefcia... czy ta farba gruntująca Tiku jest biała i kryjąca? bo jeszcze puchy nie otworzyłam i deliberuje z Małgoś. Jest biała, kryjąca i gruntująca. dobra to mnie jeszcze powiedz czy Twój pan malarz ściany równał przed tą farbą czy po niej? .... bo mam tu panów którzy mówią, że szlifują i równają gładzią PO zagruntowaniu... i coś mnie się to gryzie No nieeee...!? Przecież gruntuje się po to żeby związać pył i przygotować płaszczyznę gotową do malowania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.12.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 ... no właśnie !!! Ale MAłgoś już mnie doinformowała bym pilnowała by te zaciapane miejsca też raz jeszcze zagruntować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 ... no właśnie !!! Ale MAłgoś już mnie doinformowała bym pilnowała by te zaciapane miejsca też raz jeszcze zagruntować... Najpierw wyrównują ściany, szlifują (ciekawe jak zamierzają zdjąć piasek kwarcowy z zagruntowanej ściany :)) uzupełniają ubytki. POtem na to farba gruntująca . Potem właściwa farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Aaaaaaaa widzisz, o tv i spółce nie pomyślałam Przemilczałaś temat przeprowadzki WHY?? Bo mam węższy horyzont przed twarzą Dziś mi elektryk okap ożywił wiesz ? I świeci ładnie A przeprowadzka to temat drażliwy :)to że pięknie świeci to proszem paniom wiem Ale zupełnie nie wiem why ty się boisz przeprowadzki Ale ok, nie drążę A wiesz, że ja też nie mam pojęcia dlaczego ? Atawistyczny strach ? Ale ja zawsze lubiłam zmiany... NIe wiem o co kaman. Chyba pójdę do lekarza od głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 ... no właśnie !!! Ale MAłgoś już mnie doinformowała bym pilnowała by te zaciapane miejsca też raz jeszcze zagruntować... Zaciapane tym czym uzupełniają ubytki, dziury - czyli gipsarem czy czym tam... Oczywiście , że POTEM na to gruntująca farba. Bo się nie gruntuje PRZED uzupełnieniem ubytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Hejka Nefciu Czytałam o szaleństwach elektrycznych u Ciebie Ciesze się bardzo z tak wielkich postępów Muszę się po nowym roku zaprosić do Ciebie na macanko Oć oć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.12.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 ... no właśnie !!! Ale MAłgoś już mnie doinformowała bym pilnowała by te zaciapane miejsca też raz jeszcze zagruntować... Zaciapane tym czym uzupełniają ubytki, dziury - czyli gipsarem czy czym tam... Oczywiście , że POTEM na to gruntująca farba. Bo się nie gruntuje PRZED uzupełnieniem ubytków. No wlasnie, ze mozna tak zrobic, tylko trzeba potem domalowac te miejsca podkladowka. A robi sie tak, bo dopiero po przeleceniu farba wszystkie niedorobki widac. Nie szlifuje sie wszystkiego po farbie, ale miejsca, ktorych wczesniej nie bylo widac. Bardzo prosze nie klocic sie z malarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 I tu dobrze gadasz, bo po farbie grutującej nie wolno szlifować ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.12.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 I tu dobrze gadasz, bo po farbie grutującej nie wolno szlifować ścian Jesli wyjda jakies zonki to nawet trzeba. Ale nie kuzwa gipsem jak robol tylko joint compound, szpachlowka WINYLOWA i taka siateczka do szlifowania, jak normalny czlowiek, a potem trzeba to machnac primerem jeszcze raz. Dlatego przygotowanie sciany to nie jest taka prosta sprawa, myslec trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klient1719505672 10.12.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 I tu dobrze gadasz, bo po farbie grutującej nie wolno szlifować ścian Jesli wyjda jakies zonki to nawet trzeba. Ale nie kuzwa gipsem jak robol tylko joint compound, szpachlowka WINYLOWA i taka siateczka do szlifowania, jak normalny czlowiek, a potem trzeba to machnac primerem jeszcze raz. Dlatego przygotowanie sciany to nie jest taka prosta sprawa, myslec trzeba. kuźwa a po farbie podkładowej ? bo mnie kurde straszycie Nefcia to takie w brązowych puchach to podkładowa nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.12.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 I tu dobrze gadasz, bo po farbie grutującej nie wolno szlifować ścian Jesli wyjda jakies zonki to nawet trzeba. Ale nie kuzwa gipsem jak robol tylko joint compound, szpachlowka WINYLOWA i taka siateczka do szlifowania, jak normalny czlowiek, a potem trzeba to machnac primerem jeszcze raz. Dlatego przygotowanie sciany to nie jest taka prosta sprawa, myslec trzeba. kuźwa a po farbie podkładowej ? bo mnie kurde straszycie Nefcia to takie w brązowych puchach to podkładowa nie? Cze Klient. Primer = farba podkladowa. Nie stresuj sie. P. powiedzial, ze tak ma byc to tak ma byc. Gosciu dobrze Ci mowi, tylko niech najpierw sciane przygotuje, zeby Ci nie marnowal tej podkladowki 2 razy, a potem bedzie tylko zonki robil tak jak Ci mowilam. Wyluzuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 kuźwa a po farbie podkładowej ? bo mnie kurde straszycie Nefcia to takie w brązowych puchach to podkładowa nie? Nio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.12.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 P.S. Szczerze ? Ja mam zonki serdecznie gdzieś. Nie będe się pieprzyć z zagopsowanymi kawałkami wokół parapetów, bo z byka nie spadłam... dajta spokój :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.12.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 No toc mowie, ze gips jest dla roboli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts