Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... płacę po zakończonym etapie ...

No właśnie "po etapie" - klasyka - podstawowa sztuczka ekip. Początek drogi - zawyżony, a końcowe etapy zaniżone - na to się łapie klienta, a potem żąda. Co zrobisz ... odpukać ... gdy za ostatni etap, do którego już nie opłaca się kogoś szukać (albo jest za późno) zażądają dwa razy więcej kasy?

Moim zdaniem pierwszy etap to stan surowy otwarty. Po jego zakończeniu, odebraniu przez kierbuda i inspektora, można płacić. Jeśli o budowaniu inwestor nie ma pojęcia koniecznie trzeba mieć trzech speców: majstra, kierownika i inspektora. Niby przepisy nie wymagają, ale im więcej nadzoru, tym pewniej.

... płacę po zakończonym etapie ...

No właśnie "po etapie" - klasyka - podstawowa sztuczka ekip. Początek drogi - zawyżony, a końcowe etapy zaniżone - na to się łapie klienta, a potem żąda. Co zrobisz ... odpukać ... gdy za ostatni etap, do którego już nie opłaca się kogoś szukać (albo jest za późno) zażądają dwa razy więcej kasy?

Moim zdaniem pierwszy etap to stan surowy otwarty. Po jego zakończeniu, odebraniu przez kierbuda i inspektora, można płacić. Jeśli o budowaniu inwestor nie ma pojęcia koniecznie trzeba mieć trzech speców: majstra, kierownika i inspektora. Niby przepisy nie wymagają, ale im więcej nadzoru, tym pewniej.

Są trzej :) A umowę mam i raczej jej nie przekroczę :) Bo nie po to spisana by wyszło co innego, prawda ?

Zoabczymy jak się sytuacja rozwinie :)

Zajebiaszcze tempo kobieto :)

a co z kredytem?

Ha :) Dziś była wycena - na jutro ma być gotowa do banku i rusza "uproszczona analiza" (cokolwiek to znaczy) :) Więc mam nadzieję, że soooooon. BO już nie śpię przez to i nie jem...to okreopny stres.

Nefer kurcze, miałam to samo. Odmówili mi kredytu bo rzeczoznawca spie.... moją wycenę. Pomylił miejscowosci :o Ale ja o tym nie wiedziałam bo wycenę zlecał bank i ja jej nie widziałam :-? Zobaczyłam ją dopiero po kilku miesiącahc jak sama ją wykupiłam od tego rzeczoznawcy w celu aktualizacji do innego banku. Szczena mi opadła. Byłam w szoku jak można taki błąd popełnić!!! Z działki ogrodzonej, zagospodarowanej, z mediami, domem,nasadzeniami zrobił mi szczere pole w innej gminie! :o Powinnam pozwać go do sądu i żądać odszkodowania za te moje nerwy jakie wtedy straciłam i za to,że musiałam tyle czasu organizować pieniądze pożyczając od rodziny.

Współczuje Ci tego stanu niepewnosci. To naprawdę podłe uczucie :(

Ja się modlę, żeby mi koleś nie wyliczył wartości 4.000.000.

Działka 1.200.000.

A dom po wybudowaniu to jakieś 2.500.000 teraz w W-wie.

A to oznacza, że za mały kredyt chcemy :(:( I szlag trafi "skrócone analizy"...

Nio. Ja też kciuki trzymam, więc musi być dobrze. :D

Jak rzucasz tymi milionami, to aż strach czytać. :lol:

No co Tyyyyyyyyyyyyyyy :) Tu tak jest - facet kupił dom vis a vis mojej firmy. Dał 2.000.000. Dom praktycznie do remontu - łacznie z wymianą dachu :):)

Tu takie ceny,......niestety ...

Nio. Ja też kciuki trzymam, więc musi być dobrze. :D

Jak rzucasz tymi milionami, to aż strach czytać. :lol:

No co Tyyyyyyyyyyyyyyy :) Tu tak jest - facet kupił dom vis a vis mojej firmy. Dał 2.000.000. Dom praktycznie do remontu - łacznie z wymianą dachu :):)

Tu takie ceny,......niestety ...

Czy to jeszcze Polska ? :wink: