Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nefercia, no co Ty... :o

Nie płacz, wszystko się ułoży, masz wiele energii i wiele wiary w to, co robisz, poza tym myślę, że jest ktoś na górze, kto zobaczy Twoje łezki i włączy się w sprawę. :roll:

Gorsze rzeczy przetrzymałaś niż jakiś durny rzeczoznawca, dasz radę. Kciuki mam cały czas zaciśnięte. Pomodlę się, dobra? Za pomyślność. 8)

Nie płacz, wszystko się ułoży, masz wiele energii i wiele wiary w to, co robisz, poza tym myślę, że jest ktoś na górze, kto zobaczy Twoje łezki i włączy się w sprawę. :roll:

Gorsze rzeczy przetrzymałaś niż jakiś durny rzeczoznawca, dasz radę. Kciuki mam cały czas zaciśnięte. Pomodlę się, dobra? Za pomyślność. 8)

Twoje modlitwy są również skuteczne :):) Kurde, z takim wsparciem to nikt nie ma ze mną szans :):):)

Twoje modlitwy są również skuteczne :):) Kurde, z takim wsparciem to nikt nie ma ze mną szans :):):)

No...i tak trzymaj.....i nie daj się ....a my som z Tobą :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ps. A jak następnym razem będziesz w Poznaniu to może kawkę wypijemy????

Neferko, cen nie bierze się a gratki tylko z aktów notarialnych z ostatnich 3 miesięcy. My mieliśmy taki sam problem. Jeśli na Zaciszu ktoś kupił na kredyt to masz farta i cena powinna być ok. Jesli nie, bo ludzie zaniżają ceny wiadomo dlaczego, to możesz tego nie przeskoczyć. Ale nie roumiem tych wycynen, może facet nie zna stolicy i trzeba mu mapę kupić????? Trzymaj się a jak chcesz to poszukam takiej jendej pani co u mnie ciut nagiąc

Neferko, cen nie bierze się a gratki tylko z aktów notarialnych z ostatnich 3 miesięcy. My mieliśmy taki sam problem. Jeśli na Zaciszu ktoś kupił na kredyt to masz farta i cena powinna być ok. Jesli nie, bo ludzie zaniżają ceny wiadomo dlaczego, to możesz tego nie przeskoczyć. Ale nie roumiem tych wycynen, może facet nie zna stolicy i trzeba mu mapę kupić????? Trzymaj się a jak chcesz to poszukam takiej jendej pani co u mnie ciut nagiąc

Ha, to muszę Ci pokazać mój operat.

Sami powołują sie na 3 źródła : Gratka, szybko.pl. i notariusz.

Ale u notariusza nie znaleźli ani jednej transakcji z Zacisza !!! Ale jak się nie odróznia Zacisza od Targówka Przemysłowego to tak jest.

Ja nie chcę naginać. Takie są ceny.

W operacie jako porównanie jest działka , kóra jest sprzedawana od 5 lat. Dlaczego ? Bo przylega do cmentarza Bródnowskiego ! I nic na niej już nie można zrobić ! I ona kosztuje rzeczywiście 500 za metr.

Decyzja od rzeconieznawcy czy poprawia operat czy nie miała pojawić się w banku o 12.00.

O 12.00 bank dostał maila, że decyzja będzie do 15.00.

W związku z powyższym zadzwonił do mnie Pan z banku i :

- dał mi namiar na innego rzeczoznawcę, który już widział ten operat i go poprawi

- stwierdził, że firma od operatu już nie będzie robić wycen dla tego banku

- bank nie zapłaci za ten operat temu fachofcowi.

Pan mnie poprosił, żebym sie wstrzymała do 15.00 z ruchami, bo pan fachofiec dostał ultimatum, że do 15.00 mają podjąć decyzję czy poprawiają operat czy nie.

Więć o 15.03 wysłałam maila, że jak rozumiem ma rozwiązane ręce.

Jednak oddzwonił pan z banku i okazało się, że cena za metr mojej działki skoczyła z 500 pln na 800 pln przez ten czas ( bagatela - różnica 300.000) i operat będzie przygotowany na dziś dla mnie - POPRAWIONY.

Panowie fachofcy się nawet podobno pofatygowali na moją działkę.

No. kuźwa, szkoda, że dopiero po tygodniu.

Niemniej kwota ta wystarcza dla mnie , by nie mieć ubezpieczenia niskiego wkładu własnego a o to w tym wszystkim chodzi.

Jeszcze nie chwalę dnia przed zachodem słońca, ale obawiam się , że pan fachofiec nie zaryzykuje utraty kontraktu dla banku z powodu jednej, pieprzonej działki.... chyba, że jest kamikadze :):):)