Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer


rrmi

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • Nefer

    9730

  • wu

    2385

  • malgos2

    1873

  • ghost34

    1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... dzień dobry :p

 

my się spodziewamy zapowiedzianych acz nieplanowanych gości :p miłe to takie bo zawsze przed Wielkanocą odwiedza nas mama kolegi R ze studiow... co ciekawsze z tym kolegą kontaktu nie mamy już ze dwa lata :o :D

 

Fajnie :) To miłego spotkania.

Mnie odwiedziła Teściówka i robi kontrolę ogrodu :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Super jest brownies z orzechowo-kokosowa skorupka, robi sie szybciorem

 

Brownies z kokosowo-orzechowa skorupka

 

Troszke inne brownies, bo robione z kakao zamiast czekolady i posypane kokosowo-orzechowa kruszonka

 

---Kruszonka---

3/4 szklanki wiorkow kokosowych

3/4 szklanki posiekanych pekanow lub orzechow wloskich

1/4 szklanki brazowego cukru

2 lyzki roztopionego masla

 

---Ciasto---

10 lyzek masla (1/2 kostki + 2 lyzki)

1 1/3 szklanki cukru

1 1/2 lyzeczki ekstraktu z wanilii

3 jajka

2/3 szklanki maki

1/2 szklanki gorzkiego kakao

1/2 lyzeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

 

Wymieszac wszystkie skladniki kruszonki w malej miseczce. Ciasto: W rondlu rozpuscic maslo, zdjac z palnika, dodac cukier i wanilie, wymieszac. Dodawac po jednym jajka, dobrze ubijajac mase drewniana lyzka po dodaniu kazdego. Wszystkie suche skladniki przesiac i dodac do masy w rondlu mieszajac tylko do momentu az obie masy sie polacza, nie dluzej. Wylac mase do formy 22 x 22cm, wygladzic powierzchnie i posypac kokosowo-orzechowa mieszanka. Piec w temperaturze 180 st.C przez 30-35 minut, nie dluzej. Wystudzic, pokroic na kwadraty.

 

Aby uzyskac prawidlowa dla brownies konsystencje (bardzo miekka i prawie zakalcowata) trzeba bardzo uwazac na czas pieczenia. Im dluzej sie pieka, tym bardziej beda suche, wiec lepiej jest ich nie dopiec niz piec za dlugo.

 

 

Ja pieke zawsze tak ze nie mam bownies tylko ciasto czekoladowe :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...