Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zakupiłam zasłony i firanki do sypialni (tydzież karnisz)

Zasłony tafta brąz :

http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/69/60/3c84bb10c0731ebdbc30084dbe80-42982373_d.jpg

firanki do tego w pionowe pasy atłasowe (miodowe, złote i ciemno brązowe) na prześwitującej tkaninie.

Karnisz prosty : http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/63/bf/efe70003a9f23ea98a9e52cca2e2-42876316_d.jpg

Uszyte będzie na czwartek .

Edytowane przez Nefer

Nefer,

czy masz jakieś uwagi do ścian albo bardziej podłóg trawertynowych ? Czy by one dodatkowo zabezpieczane i czy można o jakieś zbliżenie powierzchni prosić?

...im bardziej zagłębiam się w temat, tym więcej drzew - nawet z nazewnictwem . I już nie wiem co co oznacza, każdy sprzedawca klepie, klepie, klepie...

Nefer,

czy masz jakieś uwagi do ścian albo bardziej podłóg trawertynowych ? Czy by one dodatkowo zabezpieczane i czy można o jakieś zbliżenie powierzchni prosić?

...im bardziej zagłębiam się w temat, tym więcej drzew - nawet z nazewnictwem . I już nie wiem co co oznacza, każdy sprzedawca klepie, klepie, klepie...

Amtluś,

Trawertyn jest dość miękkim kamieniem, więc nie nadaje się np. do wiatrołapu.

Masz trzy podstawowe sposoby wykończenia :

- żywicowany (te dziurki, które ma są jakby zalane bezbarwnym lakierem - przez co są "trójwymiarowe". Taki jest w mojej łazience dla gości na dole) i nie trzeba go inaczej zabezpieczać. Nie jest też tak nasiąkliwy , bo ma powłokę.

- fugowany (naturalne dziurki są wypełnione fugą w kolorze zbliżonym do kamienia , a potem jest polerowany. U mnie - łazienka przy naszej sypialni - ten pomarańczowy) Można go zaimpregnować, ale niewiele to zmienia - jest również dobrze zabezpieczony i mało nasiąkliwy

- antykowany (nie jest pokryty żadną substancją, wygląda najbardziej naturalnie, ale i dziurki nie są niczym wypełnione) ten jest najbardziej nasiąkliwy - a dodatkowo brud może wchodzić w dziurki.

W zależności co chcesz zanim zrobić - dobierz taki, żeby było dobrze.

Jutro zrobię Ci zbliżenie.

Zresztą - zapraszam na naoczne zapoznanie się z tematem :)

dobry wieczór

Nefcia widzę że dopieszczasz detale;) piękne będą te firanki koniecznie musisz pokazać fotki;)

Na razie w oknie naszej sypialni stoją wieszaki z ubraniami - z ramach zasłon :):)

Trzeba z tym coś zrobić ,więc wpadłam dziś z małżem do LM i coś wybraliśmy. Małż uczestniczył w doborze karnisza (a w zasadzie jego wymiarów :)) ale już nie chciał się wypowiadać w kwestii kolorów i materiałów :):) Zobaczymy czy to co wybrałam będzie się kupy trzymać :)

Dzień Dobry ,

Wiesz, jak stanęłam przed tą masą materiałów .... Przed tą wybrałam jeszcze trzy, ale akurat się skończyły i były tylko na wystawce...

--------------

Zamówiłam też żaluzje do łazienek naszych na górze - dość oglądania przez okna Drogi Sąsiedzie :)

Witam,

nefer masz przepiekny domek. My tez mamy dom z antreola. Jestesmy na etapie kominka. Mamy zaprojektowany tez SPARTHERM SPEEDY RDRH, jest boski ale cena zabojcza. Nam krzycza za to cudo 18 000 zl - sam wklad. Gdzie ty kupilas go za 11 000 zl (fakt ze byl to rok 2008)? Napisz jak sie sprawuje.