Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Nefer

rrmi

Recommended Posts

Na padalce zrób pułapkę - dołek, w dołek miskę z liściem kapuścianym - przykryj ale nie za bardzo kawałkiem dachówki czy czymkolwiek, za kilka dni powinnaś mieć obfite zbiory - wtedy wysyp towarzystwo... byle z dala od Twoich roślinek ;)

zdrowia dla Teścia życzę

Jeeesssoooo Gosiek, ale ja nie wiem jaki ten dół, bo ja po nich chodzę na obszarze 1000 mkw - a winniczki mam wielkości dłoni.... Chyba wilczy szaniec muszę wydłubać ...

• Odpowiedzi 30k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Nefer

9730

• wu

2385

• malgos2

1873

• ghost34

1109

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz Kochana, mój elektryk tam coś sobie mieszał ... ale że niedługo stawiają ogrodzenie to jego zawezwę to się się wypytam.

Ale z tego mnie pamięć nie myli to żadnego specjalnego kabla tam nie było.

e nie może być. Wiedeofon to chyba osmiożyłowego kabelka potrzebuje. Z pewnością wiecej żył niż zwykły domofon.

Cieszyc się, ze Teść ma sie lepiej, ale ja być dzisiaj taka słaba i wypruta, ze chyba mówić tylko dobranoc

Jeeesssoooo Gosiek, ale ja nie wiem jaki ten dół, bo ja po nich chodzę na obszarze 1000 mkw - a winniczki mam wielkości dłoni.... Chyba wilczy szaniec muszę wydłubać ...

to ze dwa w różnych kątach pod płotem, czy gdzieś tam ... albo kup taką trutkę po której jak przelezą to .... rozpuszczają się w galaretkę :jawdrop:

a roślinki pojedyncze możesz chronić w ten sposób, że obsypujesz popiołem z kominka - no pasaran

albo tak

Szczególnie zagrożone rośliny otoczyć można pierścieniem z suchych trocin, ostrego piasku, sieczki trzcinowej, plew jęczmiennych lub igieł jodłowych. Naturalni wrogowie ślimaków to głównie jeże, ropuchy, padalce, jaszczurki, chrząszcze biegacze, ryjówki, ptaki oraz wije żywiące się jajami ślimaków.

muszę i ja swoje się wziąć... tylko czasu brak ;(

Hejka :)

Nefcia mowilas kiedys zdaje sie ze masz namiar na jakies klapki do zsypu bieliznianego? Usmiecham sie ladnie :D

Dorciu Kochana - żadnych namiarów nie mam, bo jeszcze nie powstała koncepcja - prawdopodobnie u chłopaków będzie to połówka alufelgi, a u mnie "jakaś pokrywka".

berek:)

u mnie siłaki to najlepsza zabawa Zu, zbiera je namiętnie i przekłada do sąsiadów za płot :yes::D mam nadzieję, że już nie wrócą bo u sąsiadów tyle trawy a u nas prawie wszędzie ziemia:cool:

Dawaj ją do mnie :)